به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست خبری دکتر مهدی طالب پور سرپرست فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی صبح امروز شنبه دوم خردادماه در محل فدراسیون مربوطه برگزار شد که طی آن سرپرست این فدراسیون گزارشی را از روند تشکیل تیمهای اعزامی به بیست و چهارمین دوره یونیورسیاد(المپیک دانشجویان جهان) در تایلند ارائه داد و به پرسش های خبرنگاران نیز پاسخ گفت.
مسئولیت فنی و اعزام تیم ها با فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی است
دکتر مهدی طالب پور با بیان اینکه بیست و چهارمین دوره یونیورسیاد دانشجویان جهان 17 تا 27 مردادماه در تایلند برگزارمی شود، اظهار داشت: سه بخش مدیریتی، فنی و فرهنگی برای اعزام این تیم پیش بینی شده و که فراز و نشیب های زیادی را داشته و از آن عبور کرده است. با هدف اعزام منسجم این تیم به مسابقات یوینورسیاد و با هدف عمل به رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی از پتانسیل تمامی مراکز آموزش عالی کشور شامل دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه جامع علمی کاربردی و علوم پزشکی و دانشگاه های سراسری استفاده کرده ایم تا بتوانیم به دوراز تعارف تمامی برنامه های یونیورسیاد را با همکاری تمامی بخشها پیش برده و تنش های موجود را به حداقل ها برسانیم.
مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم اظهار داشت : دانشگاه ها را مسئول آماده سازی تیمها کرده ایم و تا قبل از اعزام اجرای برنامه ها شامل اردوهای انتخابی ، تدارکات تیم ها با نظارت کامل ما و مورد تائید کمیته فنی فدراسیون بوده و دانشگاه ها مسئولیت های محوله را دنبال می کنند اما اعزام نهایی تیم و کادرفنی با ماست.
وی با بیان اینکه زمان عامل موثری برای انجام برنامه های تدارکاتی این کاروان است و نگرانی از زمان باعث نگرانی در مدیریت می شود، گفت: در این مدت چند ماهه به دلیل مشکلات مالی بوجود آمده در سیستم فدراسیون و برای حل این معضلات مدیریت فدراسیون دچار تغییر و تحولاتی شد که مطمئنا در صورت حل نشدن آن، مشکلات فراوانی را درآینده باعث می شد. تغییرمدیریت فدراسیون اقتضای شرایط مدیریت فعلی بوده عدم استقرار فدراسیون به صورت رسمی و مشکلات مالی و تشکیلاتی فدراسیون باعث این تحولات بوده است.
حضور قطعی 5 رشته و مشروط 2 رشته
دکترطالب پور افزود: دریونیورسیاد امسال تیم هایی چون والیبال، تکواندو، دوومیدانی، جودو و فوتبال حضور دارند. دو تیم شمشیربازی و ژیمناستیک هم به صورت مشروط به ما پیوسته اند دلیل آن هم استقبال فدراسیون های مربوطه بوده که بعد از مذاکرات نهایی به صورت مشروط و در صورت رسیدن به حد نصاب ها حضورشان در یونیورسیاد قطعی می شود. البته این مشروطیت با در نظر گرفته شدن رسیدن به حد نصاب های ورودی مسابقاتی چون یونیورسیاد و محول شدن از صفر تا صد تمامی برنامه ها و اردوها و اعزام این تیمها برعهده خود فدراسیون داده شده است.
وی با تاکید بر اینکه یونیورسیاد بالاترین و فنی ترین رویداد بین المللی دانشجویان جهان است بنابراین بهترین نفرات به آن اعزام می شوند گفت: در فوتبال 20 نفر، درجودو 4 نفر قطعی و یک نفر ذخیره، در دوومیدانی 9 دونده ، در والیبال 12 نفر و در تکواندوی مردان هشت نفر و در بانوان 3 تا 4 نفر به این مسابقات اعزام می شوند. کادرمربیان هم معرفی شده و هم اکنون کارهای خود را انجام می دهند تا زمان مسابقات که وضعیت حضور مربیان نیز مشخص شود. بهترین امکانات برای هماهنگی و تدارکات این تیم در نظرگرفته شده و هیچ مشکلی از این بابت نداریم.
وی تصریح کرد : هرچه جلوتر برویم تیم های ما منسجم ترمی شوند با همین هدف درکنار آماده سازی تیمها از نظر فنی نگاهمان را به اعزام این تیم با نگاه فرهنگی دیده ایم. رویکرد ما به کل ورزش رویکرد فرهنگی است. حرکت ما هم به این سمت است. با همین رویکرد فرهنگی هم دانشجویان را به یونیورسیاد اعزام می کنیم. تمام تلاش خود را انجام می دهیم تا صرفا وظیفه خود را به خوبی انجام دهیم. تک تک نفرات اعزامی به این مسابقات نماینده کشورمان هستند بنابراین در این دنیای حساس که زیر ذره بین هستیم باید نمایده شایسته ای برای کشورمان باشیم.
نمی توان نتیجه را پیش بینی کرد
دکتر طالب پور سرپرست فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی در خصوص پیش بینی نتایج این کاروران گفت: در دنیای امروز نمی توان نتیجه را پیش بینی کرد اما می توان به آن نزدیک شد . به لحاظ فنی ناامید نیستیم و چشم به نتایج خوب داریم اما باید این واقعیت را بپذیریم که هفت مدال خود را در کشتی از دست داده ایم متاسفانه در یونیورسیاد امسال مسابقات کشتی برگزار نمی شود بنابراین امکان حضورمان در این رشته ودریافت مدال در آن از ما گرفته شده است اما با حضور تیمهای دیگر چون جودو، دوومیدانی و تکواندو در صدد جبران عدم حضور کشتی در این رویداد بزرگ هستیم.
فدراسیون ها به ورزش بین المللی دانشگاهی به چشم یک فرصت نگاه کنند
وی ادامه داد: بسکتبال را اعزام نمی کنیم و دلیل آن عدم تمایل فدراسیون بسکتبال برای تعامل با فدراسیون دانشجویی بوده است. فدراسیون ها باید به ورزش دانشگاهی و مسابقاتی چون یونیورسیاد به عنوان یک فرصت نگاه کنند و به خود بگویند چرا رشته ما در این مسابقات نیست. از تمام فدراسیون ها می خواهم که در این مورد نگاه ویژه ای به ورزش دانشگاهی بین المللی داشته باشند ما مسابقات جهانی تک رشته ای را پیش رو داریم که فرصت مغتنمی برای ورزش کشوراست .
با علی دایی مذاکره کرده ایم
وی گفت: برخی از بحثها پیش آمده بود که نام علی دایی به عنوان مربی یا سرپرست در تیم فوتبال دانشجویان مطرح است و حکم خود را هم گرفته است. باید بگویم که با آقای دایی مذاکراتی برای روشن شدن وضعیت ایشان برای همراهی تیم فوتبال دانشجویان انجام شده ولی هنوزحکمی مبنی بر سرپرستی یا مربیگری تیم دریافت نکرده اند اما با کادر فنی این تیم همکاری دارند خبرهایی که دیده شده درخصوص سمت ایشان در تیم فوتبال بین دانشگاهی است. مسابقات بین المللی بین دانشگاهی جهان تحت یک سازمان به نام IFUS برگزار شده و دو تیم دانشگاهی از هر کشور نیز در صورت تمایل و دعوت می توانند در آن نماینده داشته باشد این مسابقات غیر رسمی است و تیم دانشگاه آزاد نیز در آن شرکت دارد اما مسابقات فیزو شرایط متفاوتی داشته و کاملا جنبه رسمی دارد و بعد ازالمپیک بزرگترین رویداد جهانی است.
یونیوسیاد هیچ تداخلی با لیگ های کشورهای ندارد
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: هماهنگی های کاملی برای عدم تداخل برنامه های فدراسیون های مربوطه با مسابقات یونیورسیاد انجام شده است. بطوریکه در رشته فوتبال با نامه نگاری با کیومرث هاشمی سرپرست این فدراسیون زمان آغاز لیگ به چند روز بعد از پایان یونیورسیاد موکول شده تا مشکلی برای ورزشکاران لیگ برتری تیم ملی فوتبال دانشجویان کشورمان بوجود نیاید.