به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام احمد مروی در جمع معاونین بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی در تالار ولایت حرم مطهر رضوی، اظهار کرد: آستان قدس رضوی به عنوان نهادی موقوفاتی وظایف مهم صیانت از موقوفات، اجرای کامل نیات واقفان و افزایش بهره وری موقوفات را برعهده دارد.
تولیت آستان قدس رضوی، بنیاد بهره وری موقوفات را مرکز ثقل انجام وظایف آستان قدس در حوزه وقف معرفی و با اشاره به تأثیرگذاری بیشتر حسن عمل در بهره وری مناسب از موقوفات نسبت به اقدامات تبلیغاتی و رسانهای برای توسعه فرهنگ وقف در جامعه، تصریح کرد: ارتقای بهره وری در موقوفات و استفاده مناسب از منابع وقفی، باعث میشود مردم به اهمیت و تأثیرات مبارک وقف در جامعه بیشتر پی ببرند و در نتیجه انگیزه برای وقف نیز افزایش یابد.
وی با تأکید بر نقش مهم مدیریت حاکم بر بنیاد بهره وری موقوفات بر افزایش یا کاهش سرمایه اجتماعی آستان قدس، بیان کرد: آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به موقع، صحیح و مناسب نسبت به اقدامات حوزه موقوفات و خدمات انجام شده میتواند موجب اعتماد سازی در سطح جامعه، ارتقا سرمایه اجتماعی و توسعه فرهنگ نذر و وقف شود.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به شعار سال «جهش تولید» و لزوم نقش آفرینی آستان قدس در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی، ابراز کرد: امروز ما در یک جنگ سخت اقتصادی هستیم، پیاده نظام آستان قدس در این جنگ اقتصادی بنیاد بهره وری موقوفات است، لذا این بنیاد باید بتواند در حد امکانات و مقدورات در جهت تحقق «جهش تولید» و اقتصاد مقاومتی در کشور نقش آفرینی کند.
حجت الاسلام مروی با بیان اینکه بنیاد بهره وری موقوفات باید راههایی برای کسب درآمد پیدا کند که عامه مردم نیز منتفع شوند، افزود: آستان قدس در تمام حوزهها از جمله اقتصادی، باید در چهارچوب شرع و آموزههای حضرت رضا(ع) و ائمه اطهار(ع) حرکت کند. کسب درآمد باید ناشی از کار واقعی باشد، برخی ممکن است در مدت زمان کوتاهی با حیله و شیطنتی بر بازار تأثیر گذارند و درآمدهای میلیاردی کسب کنند، اما این درآمدها واقعی و حلال نیست، کسب درآمد در دستگاه حضرت رضا(ع) باید از طریق کار واقعی و در چهارچوب شرع باشد.
لزوم توجه به اشتغال جوانان
وی در ادامه از مدیران بنیاد بهره وری موقوفات خواست در جهت افزایش فرصتهای شغلی برای جوانان تمام تلاش خود را به کار گیرند و ابراز کرد: در حوزههایی که منجر به ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان شود به سود حداقلی قانع هستیم، تحقق اشتغال جوانان برای ما سود است؛ در دستگاه حضرت رضا(ع) نباید هیچگاه از نگاه انسانی غافل شویم.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به درخواستهای اشتغالی که از سوی جوانان تحصیل کرده دریافت میکند، ابراز کرد: گاهی افرادی به ما مراجعه میکنند و خواستار شغل هستند، این افراد را باید به چشم فرزندان، برادران و خواهران خود بنگریم؛ آیا اگر فرزندان ما بودند نسبت به ایجاد شغل برای آنها بیتفاوت بودیم؟ باید به میزان امکانات، برای ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر تلاش شود.
تولیدات آستان قدس باید دارای کیفیت ممتاز باشند
حجت الاسلام مروی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت توجه به ارتقای کیفیت کالاهای تولیدی تأکید و عنوان کرد: محصولات تولیدی شرکتهای آستان قدس ضمن برخورداری از کیفیت ممتاز باید برخودار از ابتکار، نوآوری و خلاقیت باشند، به دنبال تولید محصولات لوکس نیستیم اما محصولات تولیدی ما باید بالاترین کیفیت را داشته باشند.
تولیت آستان قدس رضوی تسریع فرآیند وقف و استفاده از روشهای نوین مانند وقف مشارکتی و وقف سهام را از دیگر نکات مهم در توسعه فرهنگ وقف معرفی و ابراز کرد: برداشتن موانع انجام وقف برای واقفان، بهره برداری از زمینهای رها شده و تعیین تکلیف متصرفین اراضی موقوفه از دیگر مواردی است که باید به آن توجه شود.
ضرورت توجه به ظرفیتهای صادراتی آستان قدس
حجت الاسلام مروی همچنین از اهمیت توجه به صادرات بویژه در بازارهای کشورهای همسایه یاد کرد و با بیان اینکه باید در سبد صادرات کشور سهمی داشته باشیم، اظهار کرد: محصولات غذایی آستان قدس نشانی معتبر و شناخته شده است و بسیاری از مسلمانان کشورهای اسلامی از روی ارادت به ساحت شریف حضرت رضا(ع) علاقه مند به استفاده از آنها هستند، میتوانیم این محصولات را به کشورهای مختلف صادر کنیم.
وی با اشاره به اهمیت توجه همزمان به مزیتهای آستان قدس و نیازهای کشور در عرصههای مختلف، اظهار کرد: باید به عرصه تولید و تأمین نیازهای مهم کشور بویژه حوزههایی که بخش خصوصی حاضر به ریسک نیست وارد شویم، حتی اگر سود اقتصادی ناچیزی داشته باشد، ما اعتقاد داریم که اگر در راستای منافع عامه کشور حرکت کنیم خداوند برکت آن را خواهد داد.
شفاف سازی موقوفات و گزارش دهی مردم
تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اهمیت شفاف سازی و گزارش دهی به جامعه، اظهار کرد: مردم باید بدانند آستان قدس چه میزان درآمد موقوفاتی داشته و در چه مسیری هزینه شده است، باید برای تحقق آن حتما برنامه ریزی شود.
وی همچنین نظارت صحیح، برخورد قاطع با متخلفان و توجه به انتصابات صحیح بر اساس شایستگی و تخصص را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید با ضوابط اداری و نظارت مستمر و دقیق از بروز جرایم و مفاسد اداری پیشگیری شود، ما قدردان کارکنان قانون مداری که مخلصانه کار میکنند هستیم اما با متخلفان بویژه مدیران متخلف باید قاطعانه برخورد شود. همچنین مدیران بایستی برای خود عیونی داشته باشند و فضای مجازی ظرفیت مناسبی را در این عرصه به وجود آورده است.
حجت الاسلام مروی همچنین بر لزوم جذب نخبگان در آستان قدس تأکید کرد و گفت: جذب منابع انسانی نخبه و استعدادهای برتر و فراهم آوردن شرایط استفاده از ظرفیت آنها در آستان قدس بسیار حائز اهمیت است، این دستگاه مقدس میتواند به مرکزی برای پرورش و کادرسازی نیرو برای انقلاب و نظام مقدس اسلامی مبدل شود.
گفتنی است، در ابتدای این دیدار مالک رحمتی، رئیس بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس رضوی گزارشی از اقدامات مجموعه متبوع خود ارائه و در ادامه تعدادی از مدیران و معاونین این بنیاد به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند.