شیراز- وزیر نیرو خواستار ایده‌پردازی و ارائه راهکار برای بهبود گردش مالی صنعت، آب و فاضلاب و پایداری و خودکفایی و خودگردانی در خدمات آن شد.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا اردکانیان شامگاه جمعه در سومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران به میزبانی دانشگاه شیراز که بر بستر مجازی برگزار شد، حضور جمعی از خبرگان و متخصصان صنعت آب و فاضلاب کشور و اساتید، دانشجویان و پژوهشگران را در این رویداد علمی مغتنم شمرد و بیان کرد: انتظار می‌رود مباحث مطرح شده در دستور کار این کنگره، بتواند با تبادل تجربه‌ها و طرح ایده‌ها، زمینه‌های لازم برای گره‌گشایی از مشکلات و نیازهای این صنعت و نیل به هدف‌های آن را فراهم کند.

وی با بیان اینکه توسعه پایدار نقطه تلاقی و مشترک توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی است، تصریح کرد: در این میان دانشگاه و صنعت برحسب میزان دامنه تأثیرگذاری خود دو محور اساسی برای توسعه و موتور محرکه در جامعه به شمار می‌آیند.

وزیر نیرو، افزود: تاکنون الگوهای گوناگونی برای نحوه تعامل صنعت و دانشگاه مطرح و در معرض آزمون و نقد قرار گرفته است؛ یکی از جدیدترین مدل‌های ارتباط مؤثر دانشگاه و صنعت که برای تعامل هم‌افزایی این دو نهاد مناسب باشد، الگوی تعامل سه جانبه دانشگاه، صنعت و دولت است.

اردکانیان با تصریح اینکه در این مدل، دانشگاه علاوه بر آموزش و تحقیق، کارآفرینی نیز می‌کند، ادامه داد: در مقابل، صنعت نیز به فعالیت‌های تولید و توزیع دانش می‌پردازد و دولت در تولید دانش، نوآوری، تولید کالا و خدمات سرمایه‌گذاری می‌کند.

وزیر نیرو یک چارچوب پیشنهادی ارائه داد که شامل ۵ قسمت است و گفت: تلاش برای اعمال راهکارهای فنی و اجتماعی، بهره‌وری حداکثری آب از طریق کاهش حداکثری هدررفت در انتقال، توزیع و مصرف و تقلیل توزیع فاضلاب؛ بومی‌سازی فناوری ارزان برای تصفیه و حذف آلاینده‌های آب زیرزمینی؛ تلاش برای بومی‌سازی تأسیسات نمک‌زدایی و تلاش برای خودکفایی در برپا کردن این تأسیسات؛ آگاه‌سازی جامعه از واقعیت‌های اقلیمی کشور و انطباق و سازگاری با آن و همچنین آگاه‌سازی در زمینه‌ی محدودیت‌ها و اقدامات انجام شده و نیز جلب مشارکت عمومی در همراهی تسریع در اجرای طرح‌ها و ایده‌پردازی و ارائه راهکار برای بهبود گردش مالی صنعت، آب و فاضلاب و پایداری و خودکفایی و خودگردانی در خدمات از آن جمله است.

در پایان این مراسم، سخنرانی کلیدی دکتر سرتاج استاد دانشکده‌مهندسی عمران دانشگاه اوتاوای کانادا و دکتر کورندرفر، رئیس اسبق محیط زیست شهر درسدن کشور آلمان برگزار شد.

پس از جلسه افتتاحیه، نشست تخصصی با عنوان «اپیدمی‌ها و بیماری‌های نوظهور و سامانه‌های آب و فاضلاب» و ۲ کلینیک تخصصی در موضوعات آب و فاضلاب برگزار شد.

پایان‌بخش روز اول کنگره، برگزاری مجمع انجمن آب و فاضلاب کشور بود؛ در روز دوم سومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران، در ۲ نوبت جلسات ارائه شفاهی، ارائه پوستر، نشست‌های تخصصی، کلینیک صنعت، نمایشگاه مجازی و بازدیدهای مجازی برگزار شد.

در آئین اختتامیه این کنگره نیز، دکتر کاویان‌پور رئیس مؤسسه تحقیقات منابع آب کشور سخنرانی کلیدی خود را ارائه داد و در پایان مراسم، از پیشکسوت دانشگاهی، دکتر پرویز منجمی استاد بازنشسته دانشکده مهندسی دانشگاه و پیشکسوت صنعت، مهندس ربوبی و برندگان مقاله‌های برتر و پایان‌نامه‌های برتر و همچنین حامیان برتر قدردانی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید حسین افضلی، دانشیار دانشکده مهندسی به‌عنوان دبیر علمی کنگره و دکتر سولماز سعادت، استادیار دانشکده مهندسی دبیر اجرایی این کنگره بودند.