بیرجند- مدیرکل میراث فرهنگی خراسان‌جنوبی گفت: کاروانسراهای خراسان‌جنوبی در ابتدای سال جدید میلادی ثبت جهانی می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن رمضانی عصر پنج شنبه در دیدار با نماینده مردم نماینده بیرجند، درمیان و خوسف اظهارکرد: سال ۹۲ تنها یک اثر جهانی ثبت شده در خراسان‌جنوبی داشتیم که اکنون به چهار اثر ثبت شده رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: قنات بلده فردوس، باغ اکبریه، بیابان لوت و روستای خراشاد چهار اثر جهانی ثبت شده خراسان‌جنوبی است.

حسن رمضانی ادامه‌داد: در ابتدای سال جدید میلادی کاروانسراهای خراسان‌جنوبی نیز ثبت جهانی خواهد شد و ما به لحاظ تعداد آثار ثبت شده جهانی جزو استان‌های پیشرو در شرق کشور هستیم.

وی با اشاره به اینکه ثبت هر اثر جهانی منجر به اختصاص یک ردیف پایدار ملی برای آن می‌شود، گفت: در حوزه حفاظت و مرمت بناهای تاریخی با مشارکت مردم نیز جزو استان‌های پیشرو هستیم و طرح‌هایی در این زمینه پیاده شده است.

مشارکت مردم در مرمت آثار تاریخی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی اظهارکرد: در یکی از این طرح‌ها که از سال ۹۴ آغاز شده است ۵۰ درصد هزینه مرمت بنای تاریخی را مالک بنا و ۵۰ درصد دیگر را نیز دولت تقبل می‌کند.

رمضانی با اشاره به اینکه در حال حاضر در بیرجند ۶ مهمانپذیر، پنج هتل و سه مجتمع بین راهی و ۱۲ سفرخانه داریم، بیان‌کرد: ۱۰۰ اقامتگاه بوم گردی در سال‌های اخیر در خراسان جنوبی‌ای جاده شده است.

وی با بیان اینکه چهار اقامتگاه بوم‌گردی در خوسف، سه اقامتگاه در بیرجند و دو اقامتگاه نیز در درمیان وجود دارد، ادامه‌داد: اشتغال‌زایی به ویژه برای روستائیان، احیاء و حفظ بناهای تاریخی و ایجاد دلبستگی به معماری ایرانی در بین جوانان از نتایج ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی است.

ثبت ۲۰ هکتار بافت تاریخی خوسف

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی به ثبت ۲۰ هکتار بافت تاریخی خوسف گفت: در حوزه صنایع دستی ۶۲۰ هنرمند صنایع دستی در خوسف داریم که بیشتر در زمینه مله بافی و تراش سنگ‌های قیمتی فعال هستند.

رمضانی با بیان اینکه سه هزار و ۷۵۰ هنرمند صنایع دستی در حوزه بیرجند داریم که در حوزه توبافی و نستاجی داریم، افزود: ۵۵۰ هنرمند صنایع دستی در زمینه بافت‌های داری و سوزن دوزی نیز در شهرستان درمیان داریم.

وی با اشاره به وجود ۳۳ تعاونی صنایع دستی در خراسان‌جنوبی گفت: یکی از اقدامات بسیار ارزنده صادرات پارچه توبافی خراشاد به دیگر کشورهای جهان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی اظهارکرد: به نظر ما شهرستان خوسف قابلیت ثبت جهانی را دارد که در این زمینه نیازمند همکاری و هماهنگی همه دستگاه‌ها و نهادها را داریم.

رمضانی یادآور شد: ما در حوزه میراث فرهنگی دچار یک عقب ماندگی سنواتی هستیم که برای رفع آن نیازمند اعتبارات کافی هستیم.

وی با اشاره به ضرورت هماهنگی بین دستگاهی در حوزه میراث فرهنگی گفت: متأسفانه در موردی ما برای مرمت یک بنای تاریخی موقوفه مجبور به اجاره کردن آن از اوقاف شدیم.