یک فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه در کنار افزایش کمی تولیدات کشاورزی باید به کیفیت آنها نیز توجه کرد، گفت: نباید کیفیت محصول فدای کمیت آن شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل صفاکیش عضو انجمن ارگانیک کشور در نشستی خبری با اشاره به اینکه ۱۰ درصد اراضی کشور قابل کشت است گفت: با این حساب ما حداکثر ۲۱ میلیون هکتار زمین قابل کشت داریم که ۹ میلیون هکتار از آن جنگل و مرتع است.

وی اضافه کرد: بنابراین حداکثر سطح زیر کشت محصولات کشاورزی ۱۲ میلیون هکتار است که تنها خاک ۳ درصد این اراضی از نظر ماده آلی مشکلی ندارد و غنی است و سایر زمین‌ها یا شور هستند یا امکان آبرسانی به آنجا وجود ندارد.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه در ۱۲ میلیون هکتار زمین قابل کشت فقط ۶ میلیون هکتار گندم کشت می‌شود افزود: در ۶ میلیون هکتار باقیمانده نیز با موانعی که عنوان شد مواجه هستیم و متأسفانه این محدودیت‌ها باعث شده جهشی در تولید محصولات کشاورزی اتفاق نیافتد.

صفاکیش با اشاره به اینکه استفاده از کودهای شیمیایی نامرغوب باعث شده که بو، طعم و مزه از میوه‌ها و محصولات کشاورزی برود، گفت: متأسفانه سیاست فعلی افزایش کمی تولیدات بدون توجه به کیفیت آنهاست. در حالی که کیفیت تولید نباید فدای کمیت شود.

وی با بیان اینکه از طرفی کشور به دلیل شرایط تحریم و جنگ اقتصادی نیاز به خوداتکایی در محصولات استراتژیک دارد و باید به این مسئله بیشتر توجه شود، ادامه داد: حد مطلوب تولید گندم در کشور ما بین ۱۳.۵ تا ۱۴ میلیون تن است که تولید این میزان گندم به منزله خودکفایی محسوب می‌شود. با این حال ما شاهد هستیم سال‌هایی که جشن خودکفایی گرفتیم گندم وارد کردیم و همزمان مشغول ترخیص این گندم‌ها بودیم.

صفاکیش اضافه کرد: بر اساس آمار اعلام شده تا تیرماه امسال ۲ میلیون تن گندم وارد کشور شده در حالی که کشور ما این ظرفیت را دارد تا صادرکننده گندم باشد.
این تولیدکننده کودهای معدنی با اشاره به اینکه سیاست افزایش تولید محصولی مانند گندم با استفاده از کودهای شیمیایی باعث شده کیفیت گندم تولیدی مناسب نباشد گفت: به همین جهت آرد خوبی از این گندم‌ها حاصل نمی‌شود چرا که محصول گندم باید گلوتن مناسب و پروتئین بالا داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به حدود ۱۰ میلیون نفر می‌رسد، گفت: با افزایش ۵۰ درصدی میزان جمعیت، میزان تولید محصولات کشاورزی نیز باید ۷۰ درصد افزایش پیدا کند تا جوابگوی جمعیت باشد. به همین نسبت در کشور ما نیز نیاز به افزایش تولید وجود دارد در غیر این صورت طی ۲۰ تا ۳۰ سال آینده با مشکل جدی مواجه می‌شویم.

این فعال بخش خصوصی با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید هم اکنون برای این مسئله برنامه ریزی کند، تصریح کرد: یکی از راهکارهای افزایش تولید در کنار حفظ کیفیت آن استفاده از کودهای معدنی و آلی است.

وی اضافه کرد: به عبارتی با مصرف کودهای سالم، محصول سالم تولید می‌کنیم و جامعه سالم خواهیم داشت. بنابراین از مسئولان مربوطه درخواست می‌کنیم که در سیاستگذاری‌های خود این مسئله را مورد توجه قرار دهند.

این تولیدکننده کودهای معدنی تصریح کرد: بررسی‌ها و مطالعات انجام شده نشان دهنده کارایی بالای کودهای معدنی و آلی در حوزه تولیدات کشاورزی بوده به طوری که استفاده از برخی از این کودهای معدنی باعث شده تولید محصولات بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصد افزایش پیدا کند در حالی که کیفیت آن نیز کاملاً حفظ شده است.