امین عدیلی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: یکسال از سیل دی ماه سال ۹۸ در جنوب سیستان و بلوچستان گذشت و این مدت سالی پرتلاش و فرصتی ویژه برای سازندگی در استان سیستان و بلوچستان بود.
وی گفت: بارش باران ۲۱۷ میلی متری سال گذشته در جنوب سیستان و بلوچستان منجر به آب گرفتگی و محاصره ۷۲۰ روستا در آن منطقه شد که در دو هفته اول پس از سیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان اقدام به برآورد و ارزیابی خسارت کرد.
معاون بازسازی بنیاد مسکن روستایی بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان بیان کرد: تعداد ۱۴ هزار و ۱۰۰ واحد روستایی و ۲ هزار و ۱۵۰ واحد شهری آسیب دیده و حدود ۸ هزار واحد مسکونی نیازمند تعمیر در جنوب استان شناسایی شده است.
عدیلی با اشاره به اینکه مجموع واحدهای احداثی بنیاد مسکن در سیستان و بلوچستان بیش از ۱۶ هزار و ۲۵۰ واحد است، افزود: از مجموع این تعداد تاکنون برای ۹ هزار و ۷۰۰ واحد انعقاد قرار داد شده و مجموعاً در کل استان در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار واحد فوندانسیون اجرا شده و حدود ۶۵۰۰ واحد نیز مراحل پایانی را طی میکنند.
وی ادامه داد: مجموع تسهیلات و کمک بلاعوض در نظر گرفته شده برای بازسازی یک هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان بوده که از این رقم ۴۳۳ میلیارد تومان بلاعوض و مابقی تسهیلات با کارمزد ۴ درصد است.
معاون بازسازی بنیاد مسکن روستایی بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان با بیان اینکه پراکندگی واحدهای بازسازی نیازمند تشکیلات اختصاصی و هدفمند است، ادامه داد: گستردگی بازسازی روستایی و شهری و همچنین لزوم نظارت دقیق بر کیفیت سبب شد تا بنیاد مسکن ۱۴۰ ناظر مهندس عمران را طی فراخوان از طریق نظام مهندسی جذب و در ۱۷ شهرستان استان نیز ستاد بازسازی اقدام به تأسیس کارگاه تولید تیرچه بلوک کنند.
وی تصریح کرد: با همکاری و اقدام به موقع پژوهشکده سوانح طبیعی با مطالعه ژئومتری در مناطق حادثه خیز و با توجه به دورههای ۲۵ و ۵۰ ساله بازگشت سیل کدهای ارتفاعی که در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفته تا با پیاده سازی این کدها و رعایت استانداردهای فنی در احداث واحدهای بازسازی شاهد قطع زنجیره سوانح غیر مترقبه در بلایای طبیعی و کمترین خسارت ممکن باشیم.