دکتر پرویز داوودی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود : دولت تلاش های لازم در زمینه ادامه ایران در سزامی را انجام داده و لایحه ای در این زمینه تدوین کرده است.
وی با بیان اینکه جزئیات وضعیت ایران در شورای سزامی را باید از وزارت علوم جویا شد، گفت : زمینه لازم برای ادامه عضویت ایران در شورای سزامی توسط دولت و مجلس ایران فراهم شده است.
وزیر علوم نیز در زمینه عضویت ایران در سزامی به مهر گفت : دولت در احیای عضویت ایران در شورای سزامی نقش بسزایی داشت و با تدوین لایحه دو فوریتی و ملزم کردن سازمان مدیریت به پرداخت بدهی های معوقه ایران عضویت ایران در این پروژه را به تایید نهایی رساند.
دکتر محمد مهدی زاهدی در زمینه تصویب لایحه دو فوریتی سزامی در مجلس و تایید آن در شورای نگهبان گفت : دولت در زمینه ادامه عضویت ایران در پروژه سزامی دو حرکت قابل توجه انجام داد. حرکت اول دولت ایران تدوین لایحه دو فوریتی سزامی بود. خوشبختانه این لایحه از سوی وزارت علوم به مجلس شورای اسلامی برده شد و معاون پژوهشی وزارت علوم از این لایحه به خوبی دفاع کرد و مجلس با رای بسیار بالا به عضویت ایران در سزامی رای مثبت داد.
وزیر علوم اضافه کرد : اقدام دوم دولت در زمینه ادامه حضور ایران در سزامی، ملزم کردن سازمان مدیریت برای پرداخت حق عضویت و بدهی های ایران بود.
وی افزود : خوشبختانه با اقدامات دولت نهم، تصویب در مجلس و تایید در شورای نگهبان هیچ مشکلی بابت ادامه عضویت ایران در سزامی وجود ندارد و محققان ایران همچنان می توانند به عنوان عضوی فعال در پروژه سزامی مشارکت داشته باشند.
وزیر علوم تاکید کرد : دولت نهم بر حضور جدی دانشمندان ایرانی در پروژه های علمی تاکید دارد و بستر لازم برای تحقیق و پژوهش محققان را فراهم می کند. تصویب حضور ایران در پروژه سزامی نیز نمونه ای از این مدعاست.
زاهدی با بیان اینکه وزارت علوم تمام تلاش خود را برای حمایت از تحقیقات بکار خواهد بست، به محققان ایرانی توصیه کرد با فراغ بال و جدیت تمام به تحقیقات و پژوهشهای خود بپردازند.
به گزارش مهر، طرح استفاده از تابش سینکروترون برای علوم و کاربردهای تجربی در خاورمیانه یا همان «سزامی» ایده ای بین المللی است که برای نخستین بار در سال 1997 و از سوی هرمان وینیک از مرکز شتابده خطى الکترون در دانشگاه استنفورد آمریکا و گوستاف آدولف ووس از مرکز سینکروترون آلمان با هدف استفاده از تحقیقات علمی و پژوهشی برای همگرایی بیشتر ملت ها و گسترش صلح ارایه شد.
این طرح با مشارکت چندین کشور خاورمیانه در نهایت به راه اندازی مرکزی بین المللی موسوم به تابش «سینکروترون» در منطقه خاورمیانه ختم می شود که از چندین سال پیش و تحت نظارت دقیق یونسکو آغاز شده است.