خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : موفق نبودن استراتژِی افزایش شمار نیروها در عراق برای کاهش ناآرامی های این کشور و افزایش فشار بر دولت آمریکا مبنی بر خروج نظامیان این کشور از عراق سبب شده علاوه بر دموکرات های این کشور که از گذشته با برنامه های بوش مخالف بودند؛جمهوریخواهان نیز به صف مخالفان سیاست های وی بپیوندند.

 اما آیا دلیل اصلی مخالفت جمهوی خواهان که تا دیروز از حامیان اصلی بوش به حساب می آمدند و رئیس جمهور آمریکا با پشت گرمی به آنها به عراق حمله کرد، نجات کاخ سفید از باتلاق عراق است؟

به گفته آگاهان سیاسی، از آنجا که بوش در اجرای سیاست های مد نظر خود در عراق ناکام مانده و نارضایتی از رئیس جمهور آمریکا در میان مردم این کشور به اوج خود رسیده، هم اکنون مخالفت با بوش و انتقاد از سیاست های وی به ویژه در عراق به عنوان یک مزیت در آمریکا به حساب می آید وهر سیاستمداری که بخواهد خود را در جامعه آمریکا مطرح کند؛ دست به انتقادهای شدید از بوش می زند.

به اعتقاد این کارشناسان : هم اکنون بوش تبدیل به یک هدف شده که با حمله به آن می توان به اهداف سیاسی خود رسید و جمهوریخواهان آمریکا که بعد از انتخابات نوامبر 2006 و شکست در برابر دموکرات ها اکثریت خود در کنگره این کشور را از دست دادند می کوشند تا با انتقاد از بوش، موقعیت متزلل خود را حفظ کنند و یا حتی بهبود ببخشند.

در همین رابطه در جدیدترین موج اعتراض ها به بوش، دو سناتور جمهوریخواه که تا چندی پیش مخالف خروج نظامیان این کشور از عراق بودند هم اکنون به صف مخالفان رئیس جمهور پیوسته و خواهان اتخاذ تصمیمی مناسب برای خارج شدن از بحران عراق شده اند.

علاوه بر اینکه گفته می شود جمهوریخواهان به منظور حفظ موقعیت خود در نزد افکار عمومی آمریکا به انتقاد از بوش روی آورده اند برخی از آگاهان سیاسی نیز معتقدند هدف جمهوریخواهان از حمله به بوش پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده است.

در همین رابطه برخی از روزنامه نگاران و کارشناسان مسائل آمریکا اعلام کردند : از آنجا که سیستم حزبی در آمریکا با سیستم حزبی در اروپا متفاوت است؛ از همین رو احزاب آمریکا از طیف های مختلفی شکل گرفته اند که طیف های موجود در یک حزب می توانند به راحتی از سیاست های کلان حاکم بر حزب انتقاد کنند و با توجه به اینکه از ابتدای طرح حمله آمریکا به عراق  برخی از طیف های موجود در حزب جمهوریخواه از جمله طیف میانه رو مخالف یک جانبه گرایی بوش در حمله به عراق بوده و انجام این کار را به تصمیم شورای امنیت مشروط کرده بودند، شکست بوش درعراق سبب تقویت این طیف ها شده است.

جمهوریخواهان از شکست در انتخابات سال 2006 درس های زیادی آموخته اند و به این نکته پی برده اند که حمایت از سیاست های بوش در عراق می تواند عواقب خطرناکی در آمریکا برای آنها در پی داشته باشد و از همین رو جمهوریخواهان که هم اکنون شکست در انتخابات آتی را نیز پیش روی خود می بینند؛ به انتقاد از بوش روی آورده اند به اعتقاد این روزنامه نگاران نیز حمله به بوش می تواند موجب حفظ موقعیت جمهوی خواهان در نزد مردم آمریکا شود.

و اما درباره عراق آگاهان سیاسی معتقدند نبود راه حل جایگزین در صورت خروج نیروهای خارجی از این کشور،سبب شده تا بوش همچنان در برابر طرح خروج نیروها از عراق مقاومت کند.

بررسی ها نشان می دهد در حال حاضر اکثر شخصیت های آمریکایی از جنگ عراق ناراضی بوده و خواهان تعیین یک استراتژی جدید در عراق هستند، اما هیچ کدام از این شخصیت ها راه حل جایگزینی را ارائه نمی دهند و کاخ سفید هم با استناد به اینکه خارج کردن نیروها از عراق، سبب افزایش خشونت ها در این کشور می شود حضور نظامیان آمریکایی در عراق را توجیه می کند.