حضور گسترده نظامیان ترکیه در مرزهای این کشور با عراق حکایت از عزم آنکارا برای حمله به شورشیان کرد دارد،اما وضعیت سیاسی ترکیه به گونه ای است که اقدام نظامی می تواند به روند برقراری دموکراسی در این کشور آسیب وارد کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، هفته نامه تایم با بیان این مطلب افزود:  از همین رو شاید حمله به شمال عراق تا انتخاب رئیس جمهور جدید ترکیه به تاخیر بیفتد.

این نشریه در شماره جدید خود به تحلیل اوضاع ترکیه و فعالیت های نظامی این کشور در طول مرزهایش با عراق پرداخت و با اشاره به تحرکات اخیر در مرزهای ترکیه و عراق مطلب خود را این طور ادامه می دهد :"گزارشهای رسیده از حضور گسترده  نیروهای ترکیه در طول مرز مشترک با مناطق شمالی عراق این نگرانی را ایجاد کرده که تهاجم آنکارا برای یافتن نقاط اختفای شورشیان کرد قریب الوقوع است."

به نوشته تایم، تحلیلگران هنوز نمی‌دانند تصمیم ترکیه درباره حمله به عراق تا چه میزان جدی است و اگر هم آنکارا چنین تصمیمی دارد نیروهای ترکیه تا چه میزان در عراق پیشروی خواهند کرد؟ همچنین متحدان آنکارا در واشنگتن در قبال این اقدام  چه حمایتی از آنها به عمل خواهند آورد؟

تمام این مسائل سبب شده دولت ترکیه که بدون حمله نظامی به عراق نیز با مشکلات داخلی زیادی از جمله اختلاف بین دولت اسلامگرا و دولتمردان سکولار روبرو است، زیر فشار مضاعف قرار بگیرد.

تایم در ادامه می نویسد : هرگونه عملیات نظامی می‌تواند به فرایند دموکراتیک شکننده در ترکیه ضربه اساسی وارد کند، زیرا این کار توجه همگان را از موضوعات مطرح شده در مبارزه انتخاباتی مانند اقتصاد منحرف کرده و این تردید را ایجاد خواهد کرد که دولت و مخالفانش، مسئله عراق را دستاویزی برای جلب حمایت ملی گرایان در انتخابات قرار داده‌اند.

هدف هرگونه تهاجم نظامی ترکیه به عراق تعقیب شورشیان حزب کارگران کردستان این کشور است که در مناطق دورافتاده شمال کردستان عراق به آموزش و تامین تجهیزات افراد پرداخته است و سپس برای حمله به اهداف ترکیه وارد خاک این کشور می ‌شوند.

اما ارزیابی میزان آمادگی ارتش ترکیه برای انجام این تهاجم بسیار دشوار است .

در ادامه این مطلب آمده است : هرچند تاکنون بارها حملات پراکنده‌ای بر ضد مواضع شورشیان توسط ترکیه صورت گرفته است،  اما چون بخش گسترده‌ ای از مناطق شمال عراق و مرز مشترک بین دو کشور منطقه امنیتی محسوب می‌شود، برآورد میزان موفقیت تلاشهای دولت ترکیه بسیار دشوار است .

در پایان این مطلب آمده است : هرچند "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه به ‌تازگی از عدم تحرک و عدم وفای به عهد واشنگتن در حمایت از تلاشهای ترکیه برای غلبه بر شورشیان کرد شکایت کرده و عنوان کرده است که آنکارا می‌تواند بدون کمک آمریکا نیز گلیم خود را از آب بیرون بکشد؛ اما احتمال هرگونه حمله نظامی به مناطق شمالی عراق پیش از انتخابات ریاست جمهوری آتی در ترکیه بسیار ضعیف است.