قائم مقام سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گفت: به منظور جلوگیری از تخریب آثار تاریخی ، آئین نامه و قواعد ثبت آثار تاریخی کشور طی دو ماه آینده بازنگری و اصلاح می شوند.

 حمید بقایی درگفتگو با خبرنگار مهر از تغییر سیاستهای ثبت آثار تاریخی درکشور خبر داد و افزود: روشی که در گذشته سازمان میراث فرهنگی درخصوص ثبت آثارتاریخی درپیش گرفته اینگونه بوده که کل ایران را ثبت کند و به هیچ کس هم اجازه ساخت و سازی را ندهد. در صورتیکه این امر شدنی نیست به همین دلیل آئین نامه و قواعد ثبت در کشور باید تغییر کند .

وی به ضعف آئین نامه موجود اشاره کرد و گفت: در این آئین نامه تعیین حریم در برخی موارد برعهده کارشناس گذاشته شده بود و با توجه به سلایق مختلف این افراد حریم های متفاوتی تعیین می کردند . 

بقایی خاطر نشان کرد : مشکلاتی که در حال حاضر در رابطه با تخریب آثار تاریخی موجود در کشور ایجاد شده است بدلیل آئین نامه ثبت ، عدم خرید تملک و ارائه زمین معوض و دادن امتیازات به مالکان بوده است که با اصلاح آئین نامه می توان یکی از مشکلات را برطرف کرد .

قائم مقام سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد : با رفع تک تک این موارد می توان از تخریب آثار تاریخی جلوگیری کرد ، به عنوان مثال مالکی که درمحدوده حریم واقع شده، سازمان 2 طبقه به وی اجازه ساخت بنا می دهد ، شهرداری نیز باید 2 طبقه پروانه سیار به مالک بدهد تا جای دیگر بتواند از آن استفاده کند.

بقایی گفت: با بیش از حد حساسیت به خرج دادن و فقط برخورد، نمی توان کاری از پیش برد. بلکه باید فکری اساسی و راهکار منطقی و عقلانی پیدا کرد .

وی افزود: سازمان برای خرید زمین از مالکان اعتبار زیادی ندارد و درصورت خرید نیز دو برابر باید برای مرمت و بازسازی هزینه کند و این امر شدنی نیست .

وی تصریح کرد : تا کنون ثبتهایی که صورت گرفته کارشناسی شده نبوده و در برخی موارد با درنظر گرفتن محدوده حریم برای یک اثر تاریخی برای 100 خانه و مالک دیگر مشکل ایجاد شده است و در این شرایط نه اجازه ساخت به مالک داده می شود نه می توانیم ملک را خریداری کنیم به همین دلیل این افراد به ضد میراث تبدیل می شوند و به نوعی تخریب ها نیز آغازخواهد شد .