به گزارش خبرگزاری مهر، علی درویشی استاد دانشگاه تهران در برنامه یه روز تازه گفت: ذرات معلق در هوا ۵ منشأ دارند و زمینهای کشاورزی، مناطق خشک شده مثل تالاب و بستر رودخانه، مناطق تخریب شده، مناطق ساحلی و زمینهای تخریبپذیر کشاورزی منشأ ذرات معلق هستند. قسمتی از این منشأها داخلی و بخشی نیز خارجی محسوب میشوند و هرساله درصد منشأ این ذرات تغییر میکند که متناسب با شرایط اقلیمی، جوی و فعالیتهای بشری تغییر درصد میدهند.
درویش اظهار داشت: این ذرات قابل پیشبینی برای روزهای آینده با الگوهای جوی و وزش باد هستند اما پیشبینی سالیانه نیازمند برنامهریزی است که با برنامهریزی مانع آنها خواهیم شد. البته ممکن است پیشبینیها و برنامهریزیهای لازم را داشته باشیم اما شرایط جوی، اقلیمی و خشکسالی برنامههای ما را بر هم بزند و به صورت کلی قابل پیشبینی هست.
وی در پایان افزود: بزرگترین تهدید در شرایط موجود تغییر اقلیم به معنای تغییر بازه بارش هست. بارشهای ما از حالت زمستانه به سمت بهاره میرود و بحث بعدی فعالیتهای کشاورزی ضعیف در زمینهای بدون پتانسیل هست و نکته بعدی چرای بیش از حد دام در مناطقی هست که پتانسیل لازم را ندارند.