به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از کمیته اطلاع رسانی « جشنواره معرفی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان»، محمد شریف ملک زاده، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی در مراسم افتتاحیه این جشنواره که در محل کاخ موزه سعدآباد برگزار می شود گفت: متاسفانه کشور ما با وجود هزاران هزار میراث تاریخی، طبیعی و معنوی برای دنیا ناشناخته مانده است و صنعت گردشگری که یکی از مهمترین لوازم رسیدن به توسعه پایدار است، رشد مطلوبی نداشته است.
وی افزود: ایران از نظر طبیعت جزء 5 کشور برتر و از نظر ابنیه های تاریخی جزء 10 کشور برتر جهان است و ما به عنوان مسئولان فرهنگی این کشور باید بر خودمان بلرزیم که نتوانسته ایم از این مواهب الهی به طور شایسته ای بهره برداری کنیم.
وی سپس با اشاره به جاذبه های ناشناخته مانده گردشگری استان سمنان یادآور شد: خود من به عنوان معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی تا پیش از تصدی مسئولیتم گمان می کردم سمنان استانی کاملا کویری است که در مسیر راه قرار دارد و البته که این دیدگاه غلط بود و با فضای طبیعی گونه گون استان منطبق نبود.
ملک زاده از برگزاری 61 همایش در طول سال جاری خبر داد و عنوان کرد : سازمان میراث فرهنگی در طول دو سالی که از عمر دولت نهم می گذرد وارد مرحله جدیدی شده است و ما در حوزه گردشگری تمام حوزه ها را فعال کرده ایم و معتقدیم اگر دولت تصدی تمام امور اجرایی را بر عهده بگیرد، آن را به قهقرا می برد. به همین دلیل برگزاری 61 همایشی را که در طول سال جاری برگزار خواهد شد، با مشارکت فعالانه بخش خصوصی به انجام خواهیم رساند.
عباس کاشیان، رئیس سازمان میراث فرهنگی استان سمنان در ادامه با تاکید بر خلاء جدی معرفی جاذبه های گردشگری استان سمنان تصریح کرد: استان سمنان هم در حوزه منابع طبیعی و هم در حوزه منابع انسانی بسیار غنی است و حتی بسیاری از صاحب نظران منشاء عرفان شرق را در استان سمنان می دانند و معتقدند مولانا هم عرفان خود را از عرفان عرفای استان سمنان اقتباس کرده است.
وی ادامه داد: می گویند مردم کویر انسانهایی آرام، قانع و خود معیشت هستند که برای رفع نیازهای خود کمتر به دیگران مراجعه می کنند و شاید به همین دلیل جاذبه های گردشگری و صنایع دستی منحصر به فرد استان سمنان ناشناخته مانده و مردم این استان به خاطر جمعیت اندک خود همواره از این حق مسلم شان محروم مانده اند.
زینلی، مشاور اقتصادی انجمن مفاخر معماری ایران هم که در غیاب مهندس علیرضا قهاری و به نیابت از او سخن می گفت برگزاری جشنواره سمنان را گام موثری در جهت بازشناسی و بازیابی تاریخ و هویت ملی دانست و گفت: امیدوارم نسل جوان جامعه که در حقیقت مخاطبان اصلی ما هستند باور کنند که سرمایه های فراوانی در اختیار دارند و خودشان هم به عنوان سرمایه های انسانی بتوانند منشاء اثر و کار گشا باشند.