رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران گفت: به تصویب طرح جامع مدیریت پسماند، کلان شهر تهران دارای مدیریت پسماندی هوشمند، با کمترین تولید پسماند و بیشترین بازیابی منابع خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسین بوچانی رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اشاره بر تصویب طرح جامع مدیریت پسماند در شورای شهر گفت: بر اساس آخرین آمار موجود در سال ۱۳۹۹، روزانه حدود شش هزار تن پسماندهای خانگی و غیر خانگی و قریب به سی هزار تن پسماند ساختمانی و عمرانی در شهر تهران تولید می‌شود.

بوچانی افزود: یکی از دستاوردهای مهم طرح، تهیه چشم‌انداز ۲۰ ساله مدیریت پسماند تهران است. کلان شهر تهران دارای مدیریت پسماندی هوشمند و نوآورانه، مشارکتی و پایدار با کمترین تولید پسماند و بیشترین بازیابی منابع خواهد بود.

بوچانی در ادامه با اشاره به فقدان یک نظام یکپارچه که بتواند مراحل مختلف مدیریت پسماند از تولید و جمع آوری را ساماندهی کند اظهار داشت: حجم عظیم پسماند، ضمن اینکه سیستم مدیریت شهری را با چالش‌های اجرایی و اقتصادی روبرو ساخته، محیط‌زیست انسانی را نیز با مخاطرات جدّی مواجه کرده و نارسائی‌های اجتماعی ِمهمّی همچون زباله‌گردی را نیز موجب شده است.

وی تشریک مساعیِ تمام ذی‌نفعان از جمله استانداری تهران، شورای اسلامی شهر تهران، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، اداره کل محیط زیست استان تهران، معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری تهران (سازمان مدیریت پسماند) و مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، از ویژگی‌های شاخص این طرح برشمرد.

رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری تهران اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین خروجی‌های طرح جامع مدیریت پسماند تدوین لایحه بود.

وی افزود: سیستم موجود مدیریت پسماند شهر تهران علی‌رغم بهبود عملکرد نسبی در بخش‌های تکنولوژیکی و توجّه جدّی به فرایندهای پردازش و بازیافت، به‌منظور ارتقاء بهره‌وری و بهبود بلندمدّت و رفع نواقص و نارسایی‌های موجود، نیازمند نگاهی تمام‌شمول و جامع‌نگر در ابعاد مختلف است که همین امر، ضرورت تدوین لایحه را بیش از پیش نمایان ساخت.

گفتنی است، «طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران» ۲۲ فروردین ماه در دویست و هشتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران، به تصویب اعضا رسید.