عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: ساز و کار لازم برای نظارت شورای شهر بر دستگاه های اجرایی فراهم نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی طلایی امروز در نشست مطبوعاتی ضمن اعلام نارضایتی نسبت به فضای سیاسی حاکم در کشور به خبرنگاران ، گفت:  فضای امروز کشور مورد قبول نیست و در این خصوص ادعا نامه ای علیه این فضا دارم.

وی افزود: اگر بخواهیم به ریشه اصلی بازگردیم باید گفت که یکی از ستون های انقلاب این است که سیاست و دیانت را با هم و در کنار هم قرار دهیم و به عنوان زیربنای اندیشه و عمل سیاسی به آنها نگاه شود.

طلایی با طرح این سوال که آیا امروزه مجموعه هایی که در حوزه مسائل سیاسی فعالیت می کنند، زیربنای اندیشه و عمل سیاسی آنان مبتنی بر اصل اساسی سیاست و دیانت است یا خیر؟، گفت: از نگاه بنده اخلاق و یاپبندی به آن، به عنوان حلقه مفقوده در فعالیت های سیاسی است و این برجسته ترین تهدید علیه حوزه سیاست است.

وی تخریب، توهین، عدم پایبندی به تعهدات، تمامیت خواهی، انحصار گرایی را به عنوان مصادیق بی اخلاقی مطرح کرد و گفت: این بی اخلاقی ها بیانگر این است که فضای سیاسی کشور مسموم بوده و اینها عاملی در جهت برهم خوردن وحدت و همبستگی ملی خواهد بود.

طلایی گفت: تا زمانی که این موانع وجود داشته باشد از یک سو نمی توانیم به اتحاد ملی که از شعارهای اصلی ما در سال 86 است دست یابیم و از سوی دیگر موجب سلب اعتماد مردم به فعالان سیاسی خواهد شد و این بی اعتمادی نیز باعث عدم مشارکت مردم در تحقق برنامه های دستگاه های اجرایی و... می شود. 

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، خود را مهمان غیر سیاسی خواند و گفت: به عنوان مهمان غیر سیاسی در جمع فعالان سیاسی پیشنهاد می کنم که جنبشی را از سوی نخبگان سیاسی برای پاک کردن سیاست از بی اخلاقی ایجاد کنیم .

وی اظهار داشت: از ابتدای ورود به فعالیت های اجتماعی عنوان کردم که متعلق به مردم هستم و هیچ وابستگی گروهی، حزبی و سیاسی ندارم بنابراین هیچ ملاحظه ای را هم برای جریان های سیاسی در نظر نمی گیرم.

طلایی گفت: یکی از بزرگترین ایرادها به حوزه های کاری این است که ارائه گزارشات به مردم به صورت شفاف نیست بنابراین اعتقاد دارم که شورای شهر و شهرداری باید خانه شیشه ای باشد که همگان بتوانند رفتار، اعمال و فعالیت های افراد فعال در این حوزه را به صورت شفاف ببینند و به همین علت این امر باید تحقق یابد .

وی با تاکید بر اینکه ساز و کار لازم برای نظارت شورای شهر  بر دستگاه های اجرایی فراهم نیست و مردم باید از این موضوع آگاه باشند، گفت: هنوز شوراهای شهر ، جایگاه و پایگاه شایسته خود را در هرم تصمیم گیریهای کلان کشور پیدانکرده اند و این خلاء است که باید برای آن راهکار ارائه کرد چون در غیر این صورت مردم در امور شهری مشارکت نخواهند کرد.

طلایی با بیان اینکه اگر نظارت توسط شورای شهر صورت گیرد دیگر اسناد بدون هزینه ، ایجاد نشده و وقت زیادی از شورای شهربرای پیگیری آن صرف نخواهد شد، گفت: شورایاری ها یکی از ظرفیت هایی است که می توانست به شورا کمک کند اما متاسفانه آن را از چرخه حذف کردند.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: باید عملکرد شورای اول و دوم شهر و شهرداران معاصر مورد بررسی قرار گیرد تا با مشخص شدن نقاط ضعف و قوت آنان، دیگر اشتباهات گذشته تکرار نشود و از زمان باید به نحو مفید استفاده کرد.

وی با اشاره به اهمیت موضوع کارشناسی قبل از تصمیم گیری، گفت: تا زمانی که تصمیمات مبتنی بر فعالیت کارشناسی نباشد، یعنی داریم وقت گذرانی می کنیم بنابراین باید تصمیم گیریهایی که صورت می گیرد باید مبتنی بر نظام کارشناسی و استفاده از نخبگان و کارشناسان خبره در حوزه های مختلف باشد .

طلایی گفت: با توجه به موفقیت های حاصل شده در دوره های مختلف در شهرداری تهران، شهرداری نزد افکار عمومی از اعتبار و اعتماد لازم برخوردار نیست و این یکی دیگر از دلایل عدم مشارکت های مردمی است .

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه نمی توان با قوانین فرسوده و ناکارآمد، شهر را اداره کرد، گفت: شفاف سازی در شهرداری و نظارت بر آن باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه شهرداری نقش فرهنگ سازی را بر عهده دارد و باید این نقش را ایفا کند، گفت: مدیریت شهری در پیشگیری از ناهنجاریهای و آسیب های اجتماعی باید نقشی جلوتر از دستگاه های اجتماعی برای سلامت جامعه ایفا کند.

طلایی به خطرهای ناشی از بافت های فرسوده در تهران اشاره کرد و گفت: امروزه بافت های فرسوده شهروندان تهرانی را تهدید می کند و زمانی که اتفاقی بیفتد آن وقت آن را می فهمیم.

وی با اشاره به قابل حل بودن مشکل حمل و نقل عمومی، ادامه داد : صرفه جویی در بنزین با سهمیه بندی آن، باید در جهت توسعه حمل و نقل عمومی بوده و منفعت آن باید به جیب مردم بازگردد .

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران افزود: موضوع سالمندان، زنان، کودکان، جانبازان ، معلولان و ساکنین در محدوده ترافیک باید مورد توجه قرار گرفته و برای آنها فکری شود چرا که فقط در این صورت می توانیم خدمات شهری را به صورت عادلانه توزیع کنیم.

وی با بیان اینکه شورا را به عنوان نهاد سیاسی قبول ندارم چرا که شورا نهادی، اجتماعی است، گفت: اردوگاه ما در خیمه اصولگرایان است که مبنای آن پایبندی به اسلام، انقلاب ، قانون اساسی، کشور و مردم است که منافع فردی و یا گروهی را دنبال نمی کند.

طلایی با بیان اینکه ارتباط و تعامل خوبی بین نیروی انتظامی و شهرداری وجود دارد، گفت: اگر در شهر تهران، ایستگاه های وسایل نقلیه عمومی به تعداد مورد نیاز طراحی و ایجاد شود دیگر شهروندان ناچار نخواهند بود که برای استفاده از این وسایل کنار خیابان بایستند و فردی بخواهد مزاحم آنها شود به همین علت این اقدام، پیشگیرانه است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد عدم تمایل وی به نظارت بر شهرداری ، تصریح کرد : اولین کسی که مدعی شد بر فعالیت های شهرداری باید نظارت شود، بنده بودم چون در این خصوص وظیفه داریم و این وظیفه نیز نباید با داشتن ارتباطم با دیگران به صورت مخلوط و باهم دیده شود .

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران افزود: قالیباف، شهردار تهران به عنوان مدیری کارآمد و دارای مبانی اساسی ، اعتدال و اخلاق می شناسم که هم اکنون با وی همکاری می کنم و این همکاری وظیفه است و ربطی هم به دوستی ها ندارد.

وی ضمن بیان این مطلب که شفاف سازی پروژه نیست بلکه فرآیند است که باید در طول زمان وجود داشته باشد، در مورد علنی بودن جلسات شورا گفت: به نظر بنده جلسات شورای شهر باید علنی باشد.

طلایی با بیان اینکه نمی توان همه افراد را که در یک حوزه هستند به یک چشم نگاه کرد و هرجایی نیز از بنده مسائل به دور از اخلاق دیدید تذکر دهید، گفت: باید در خصوص موارد مختلف طرح بحث شود اما اهل جنجال نیستم چون یکی از مصادیق بی اخلاقی جنجال آفرینی است.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه هنوز تعریف روشنی از اصولگرایی نداریم ، گفت: مرام سیاسی بنده اصولگرایی اصلاح طلب است اما مرام رفتاری ام اصولگرایی اخلاق گرایی است .

وی در مورد عملکرد نیروی انتظامی در خصوص امنیت اجتماعی گفت: امنیت، حق عمومی برای جامعه است و همه باید کمک کنند تا ضریب امنیت روز به روز افزایش یابد. همچنین باید به روشی عمل کنیم که کمترین هزینه را پرداخت کنیم و نباید اقدام اساسی و وظیفه ذاتی پلیس و زحمات طاقت فرسای آنان را در این زمینه زیر سوال برد.

طلایی ادامه داد: اقداماتی که در زمینه امنیت اجتماعی صورت گرفته اقدامات جدیدی نبوده و در سالهای گذشته نیز انجام شده است و زمینه برخورد با اراذل و اوباش که امنیت جامعه را تهدید می کنند، باید فراهم شود.

وی با بیان اینکه شورای سوم اهل جنجال نیست ، گفت: همه اعضای شورای شهر قصد و نیت خدمت به مردم را دارند هرچند ممکن است روش ها متفاوت باشد، فضای گفتگو یک فضای کامل و پخته شده نباشد و آستانه تحمل برخی نیز کمتر از دیگری باشد که باید آستانه تحمل را بالا برد تا تلقی از شورا، شورایی کارآمد، اهل تلاش و کار برای پیشرفت جامعه باشد.