کرمان - نماینده مردم کرمان و راور گفت: برای فعال کردن معادن محبوس استان با یک مافیای بزرگ مواجه شده ایم و انتظار داریم دستگاه‌های امنیتی و وزارت صمت به این مساله ورود کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا پورابراهیمی ظهر جمعه در جلسه اقتصاد مقاومتی، شورای معادن و هم اندیشی با فعالان اقتصاد مقاومتی استان کرمان با اشاره به بحث برگزاری مزایده‌های معدنی برای راه اندازی معادن حبس شده در استان، افزود: معادنی که در کرمان حبس شده‌اند که می‌توانند فعال و اجرایی شوند. بعد از مدت‌ها وزارت صمت و اداره صمت استان اقدام کردند، آگهی مزایده زده شد اما در ادامه با یک مافیای بزرگ مواجه شده‌ایم که باید این مانع برطرف شود از طرف دیگر این امر در اختیار وزارت صمت است که باید در این زمینه اقدام عاجل شود.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های معدنی را از استان‌های دیگر وارد راور کرده‌ایم ولی وزارت صمت اجازه استفاده از این ظرفیت را نمی‌دهد که این امر باید تعیین تکلیف شود، تصریح کرد: از استاندار، وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه درخواست داریم برای تعیین تکلیف معادن حبس شده در استان ورود پیدا کنند.

کرمان توانایی تولید خودروی برقی را دارد

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که در بحث انتقال آب خلیج فارس دو درخواست داریم، عنوان کرد: یکی درخواست انتقال آب به مراکز صنعتی مرکز استان و دیگری تأمین آب شرب مردم کرمان از آب انتقال خلیج فارس است که در این زمینه وزیر نیرو کم کاری کرده است و این مسئله را حتماً پیگیری می‌کنیم.

محمد مهدی زاهدی دیگر نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت: قرار بر این شد که خط انتقال آب به کرمان انجام شود که هزینه آن ۱,۰۰۰ میلیارد تومان است و در این زمینه مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان را دولت متقبل می‌شود و ۵۰۰ میلیارد تومان آن می‌ماند که باید تأمین شود.

وی اظهار کرد: در بحث مدرسه سازی سرانه آموزشی متوسط ما در کشور پایین است که در این زمینه باید ظرفیت‌های استان پای کار بیایند همچنین بحث جاده کرمان-راور نیز باید رسیدگی و حل شود.

زاهدی تصریح کرد: در موضوع خودروی برقی که استان توان راه اندازی آن را دارد خواهش داریم که هفته آینده در این زمینه جلسه‌ای گذاشته شود چرا که در این زمینه ما در داخل نیاز داریم و می‌توان صادرات داشته باشیم.

منصور شکراللهی نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در این جلسه با اشاره به اینکه ۲۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در پنج شهرستان جنوبی انجام و ۲۷۰ شغل نیز ایجاد شد، افزود: در خصوص واگذار معادن به بخش خصوصی تقاضا داریم معدن رمشک به بخش خصوصی واگذار شود.

وی با بیان این مطلب که برخی از کارخانه‌ها در بحث خوراک مشکل دارند که در این زمینه درخواست داریم به این مسئله رسیدگی و مشکل آنها برطرف شود، افزود: آمادگی داریم که معدن تیتانیون به بخش خصوصی واگذار و موجب اشتغالزایی شود. از طرف دیگر اگر در کنار کشاورزی، معادن هم فعال شوند، مشکلات بیکاری و قاچاق سوخت در جنوب استان را نخواهیم داشت.

بومی سازی قطعات در کرمان صفر است

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه برای حضور حداکثری مردم پای صندوق رأی تلاش کنیم، بیان داشت: اولین گلایه ما از شما وزیر صمت این است که در برخی شهرستان‌ها حضور پیدا نکردید لذا تقاضا داریم سفری دیگر را در این زمینه برنامه‌ریزی کنید.

شهباز حسن پور با اشاره به اینکه بومی سازی قطعات توسط شرکت‌های داخلی در استان کرمان صفر است، بیان داشت: در زمینه مشاغل خرد و خانگی تصمیم بر این شد که ۱۲ هزار شغل با محوریت بانک صادرات انجام شود.

حسن پور با بیان این مطلب که در بحث شهرک‌های صنعتی استان کرمان مشکل زمین نداریم، هزینه زمین بسیار بالا است، اظهار داشت: چندین معدن در استان منفعل مانده‌اند که انتظار داریم در این زمینه هرچه سریع‌تر موانع برطرف شود.

وی با اشاره به اینکه در بحث گندله و کنسانتره مجوزهای آنها گرفته شده است، خاطرنشان کرد: برخی شرکت‌های استان به تعهدات خود در قرارگاه فرهنگی عمل نکرده‌اند.

ذبیح الله اعظمی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد ضمن تشکر از حضور وزیر در جنوب استان کرمان، افزود: معادن موجود در جنوب استان کرمان نیاز به خوراک دارند لذا انتظار داریم دستور تفویض اختیار داده شود و در این زمینه مساعدت شود.

وی با بیان این مطلب که معادن بحر آسمان و ساردوئیه دچار مشکلات و مسائلی هستند که باید برطرف شود تا معادن در این زمینه راه اندازی شوند، بیان داشت: برخی از جاده‌ها برای دسترسی به معادن مناسب نیستند و در این زمینه علی رغم مکاتباتی که شده است اما اقدام عاجلی نشده است که جا دارد وزارت صمت به این مسئله رسیدگی کند.