به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه اینترنتی "آسیاتایمز" با بیان این مطلب در تحلیلی به قلم "گرث پورتر"، تحلیلگر سیاست امنیت ملی آمریکا درباره گفتگوهای اخیر ایران و آمریکا درباره عراق نوشت : با وجود برگزاری دور دوم گفتگوهای ایران و آمریکا در روز دوشنبه گذشته(اول مرداد)، جو ضد ایرانی در آمریکا شدت گرفته و این نشانه موفقیت داستانسرایی های دولت بوش از نقش ایران درعراق است، اما دولت آمریکا از این امرغافل است که منافع استراتژیک آمریکا در عراق تطابق بیشتری با منافع ایران دارد تا منافع رژیم های سنی عربی منطقه که آمریکا در صف آنها قرار گرفته است.
این روزنامه نوشت : درواقع برخلاف اتهام زنی های آمریکا، حمایت ایران از شیعیان عراق با هدف ناامن کردن این کشور نیست، بلکه در راستای تمایل منطقی ایران به افزایش اتحادش با شیعیان و امنیت منطقه خلیج فارس صورت می گیرد.
به نوشته "آسیاتایمز"، مثال بارز تشدید جوّ ضد ایرانی در دستگاه حاکمه آمریکا، رای هفته گذشته مجلس سنای این کشور به قطعنامه ای بود که در آن "کشته شدن نیروهای آمریکایی در عراق توسط دولتی خارجی یا عوامل آن اقدام خصمانه غیرقابل تحملی علیه آمریکا" توصیف شده بود.
این حاصل ماهها تبلیغات دولت بوش علیه ایران درباره عراق بود، اما بوش این حقیقت را نادیده گرفته است که روابط ایران با عراق همواره با آن دسته از گروه هایی بوده که از دولت "نوری المالکی"، نخست وزیر، حمایت کرده اند از جمله مجلس اعلای اسلامی عراق و حزب الدعوه .
پروفسور" محسن میلانی" از دانشگاه بین المللی فلوریدا و کارشناس سیاست های امنیت ملی ایران اعتقاد دارد این بدان معناست که منافع اصولی ایران در عراق، بر سر کار بودن دولتی پایدار و برقراری امنیت در این کشور است. وی می گوید: می نمی توانم دو کشور دیگر در منطقه نام ببرم که خواستار موفقیت دولت عراق باشند.
وی اظهار داشت که ایرانی ها به قدری نگران تلاش های عربستان سعودی برای تضعیف دولت عراق هستند که ممکن است از گفتگوها با آمریکا درباره عراق برای ارائه اطلاعات جمع آوری شده خود درباره حمایت عربستان سعودی از القاعده و شورشیان سنی در عراق استفاده کنند.
"تریتا پارسی" یک تحلیلگر، موافق است که حمایت ایران از دولت مالکی در تضاد با متحد سنی اصلی آمریکا در خاورمیانه یعنی عربستان سعودی قرار دارد. وی می گوید سعودی ها دولت مالکی را دولت دست نشانده می خوانند در صورتی که ایران چنین چیزی نمی گوید.
در ادامه این مطلب آمده است : "جیمز راسل" کارشناس مسائل امنیتی منطقه خلیج فارس نیز معتقد است که ایران و آمریکا منافع استراتژیک مشترکی در عراق دارند، اما مشکل آنجاست که سابقه روابط دو کشور و روند سیاسی داخلی آنها موانعی جدی بر سر راه درک این منافع مشترک ایجاد کرده است. وی دو مانع اصلی در آمریکا را تمایل قوی سیاسی برای حمله به ایران و حمایت از اسرائیل برشمرد.
"جیمز دابینز"، سفیر سابق آمریکا در افغانستان و رئیس مرکز امنیت و سیاست های دفاعی "رند" نیز تاکید می کند که ایران درصدد بی ثبات کردن عراق نیست. وی منشأ اصلی بی ثباتی در عراق را برخورد بین شیعیان و سنی ها می داند و معتقد است که این برخورد هیچ بهره ای برای ایران ندارد.
به گزارش مهر در ادامه این تحلیل آمده است که حضور نظامی آمریکا در عراق یک مورد بارز از تقابل دو کشور درباره عراق است. ایران در گذشته سطح بالایی از بردباری را در برابر اشغالگری آمریکا نشان داده، اما در یک سال گذشته به نحو فزاینده ای به انتقاد از حضور آمریکا در عراق پرداخته است. این می تواند منجر به تقویت شیعیان از جمله جیش المهدی وابسته به مقتدی صدر شیعه شود که خواستار خروج نظامیان آمریکایی از عراق هستند.