به گزارش خبرنگار مهر، یوسف عرفانی نسب صبح دوشنبه در جلسه شورای اداری استان مرکزی با اشاره به وضعیت بحرانی آب در استان مرکزی اظهار کرد: از مجموع ۱۲ شهرستان استان مرکزی، به جز برخی مناطق حاشیه نشین شهرها، ۱۰۰ درصد جمعیت شهری زیر پوشش آبرسانی هستند.
وی با اشاره به اینکه در روستاها این شاخص به ۹۰ درصد میرسد، گفت: هزار و ۱۱۳ روستا ۸۵۰ روستا زیر پوشش قرار دارند و ۳۰ روستا از ۲۵۰ روستایی که زیر پوشش نیستند، برای آبرسانی شناسایی شدهاند که اگر همکاری میکردند ظرفیت پوشش به ۹۵ درصد میرسید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۲۵ روستا نیازمند آبرسانی سیار هستند، ۱۸ روستا دارای مشکل کمی و ۱۴ روستا دارای مشکلات کیفی هستند.
عرفانی نسب با اشاره به ایجاد ۲۱ مخزن در سال گذشته، بیان کرد: یک هزار و ۵۳۲ لیتر پساب در استان تولید میشود که استفاده از این پساب تنها به حدود ۱۲۰ لیتر بر ثانیه به صورت هدفمند میرسد و باقی آن قابلیت واگذاری دارد ولی متأسفانه در حوزه صنعت از این ظرفیت هیچ استفادهای نمیشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر فاز سوم تصفیه خانه فاضلاب اراک در حال ساخت است که ۱۹.۵ درصد پیشرفت داشته است و تلاش داریم که امسال این تصفیه خانه به بهره برداری برسد و تصفیه خانه شازند نیز به پیشرفت ۲۱ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: ۱۲ درصد مشترکین استان مشمول طرح آب امید هستند همچنین ۳۳ درصد مشترکین الگوی مصرف را رعایت میکنند، ۱۰ درصد بیش از دو برابر الگوی مصرف و ۴۳ درصد تا دو برابر الگوی مصرف، آب مصرف میکنند.
عرفانی ادامه داد: بهای تمام شده هر متر مکعب آب در استان مرکزی یک هزار و ۴۵۰ تومان و متوسط قیمت فروش حدود ۷۰۰ تومان است و مجموع بدهیهای شرکت آب و فاضلاب بیش از ۲۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
وی با بیان اینکه شاخص بهره مندی از آب سالم در روستاهای استان به ۸۵ درصد میرسد، گفت: در بحث چشمهها و قنوات در روستاها نیز نگرانیهایی وجود دارد. به دلیل شرایط کنونی موجود با استفاده از مخازن ذخیره میتوان مشکلات را کنترل کرد. در حال حاضر ۸۳۱ مخزن در مدار است، اما کمبودهایی وجود دارد که باید در سالهای آتی ایجاد مخازن جدید مدنظر قرار گیرد.