دومين همايش ماهي پرورشي ايران با حضور مسئولين دستگاهها و بخشهاي دولتي روزهاي 28 و 29 ديماه امسال در تهران برگزار مي شود.

به گزارش خبرگزاري مهر،  دبير اجرايي دومين همايش ماهي پرورشي ايران هدف از برگزارش اين همايش را ايجاد تعامل و تفاهم عميق تر بين دستگاهها و سازمانهاي اجرايي و تشكلهاي خصوصي مرتبط با امر توسعه آبزي پروري و يافتن نقاط ضعف و قوت در اين بخش دانست و افزود: آبزي پروري در مقايسه با ساير فعاليتهاي كشاورزي از رشد بسيار خوبي برخوردار بوده و ميزات توليد جهاني در بخش شيلات اعم از صيد و آبزي پروري در سال 1380 به بيش از 142  ميليون تن رسيده است كه مقدار 48 ميليون تن آن سهم آبزي پروري مي باشد.
حسن عربي افزود: مقدار ماهي توليد شده  در ايران در سال 81 در بخش پرورش ماهيان گرمابي و سردآبي 83 هزار و837 تن بود كه توليد ماهيان گرمابي67 هزار و811 تن و ماهيان سردآبي 16 هزار و26 تن مي باشد.
به عبارت ديگر ارزش ريالي توليد ماهيان گرمابي بيش از 542 ميليارد ريال و ارزش ريالي توليد ماهيان سردآبي بيش از 288 ميليارد ريال بوده است.
وي تصريح كرد: رشد توليد ماهيان گرمابي و سردآبي نسبت به سال 80 به ترتيب 95 و 7/31 درصد بوده است كه نشان از افزايش توليد و مصرف اين نوع ماهيان پرورشي دركشور دارد. همچنين در راستاي تامين امنيت غذايي و بر اساس نگرش جهاني مبني بر توليد پروتئين با هزينه كمتر دركشورهاي در حال توسعه ، گسترش فعاليتهاي مربوط به تكثير و پرورش آبزيان مي تواند جايگاه قابل توجهي در كشورداشته باشد.
به گزارش مهر، عربي گفت: شيلات ايران طي برنامه هاي گذشته افزايش توليد و يا به عبارتي آبزي پروري را در دستور كار قرار داده و بر اساس برنامه با توجه به ظرفيتهاي غني ايران شامل 2700 كيلومتر نوار ساحلي مستعد براي پرورش آبزيان وبيش از 440 هزار منبع آبي خرد و كلان در استانهاي غير ساحلي ، بر مبناي پيش بيني صورت گرفته و بر اساس ظرفيتهاي بالقوه كشور، امكان توليد 2 ميليون تن آبزيان در افق سال 1400 مهيا مي باشد.
وي در پايان افزود: توليد 2 ميليون تن آبزيان در شرايط كنوني كه مشكل اشتغال يكي از دغدغه هاي مهم دولت است بهترين شرايط و بستر را براي ايجاد اشتغال ايجاد مي كند كه با توجه به اين ظرفيتها زمينه تامين پروتئين سفيد در كشور فراهم مي باشد.