خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: اشغالگری و تجاوزات رژیم صهیونیستی، روحانی کاتولیک بیت‌المقدس را برآن داشت تا صدای مردم مظلوم فلسطین را منعکس کرده و خواستار خاتمه خشونت شود. از سوی دیگر رهبر کاتولیکهای جهان خواستار خاتمه جنگهای سراسر دنیا شد و مردم را به احترام به محیط زیست دعوت کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، معاون رهبر روحانی کاتولیکهای بیت المقدس گفت: کلیسای کاتولیک در سرزمین مقدس در پرتو رنجهای دردناک مردم این سرزمین باید صدای خود را بلند کرده و به اشغالگران اسرائیلی در سرزمینهای فلسطین بگوید کشتار و نقض حقوق بشر کافی است.

اشغال و نقض حقوق بشر در فلسطین کافی است

اسقف اعظم فؤاد توال معاون پاتریاک کلیسای کاتولیک در بیت المقدس طی سخنرانی در ایرلند گفت: اسرائیل باید به تهدیدها و خشونتهای خود خاتمه دهد اما در این میان مؤمنان ادیان سهم مهمی در برقراری صلح در سرزمین مقدس برعهده دارند.

وی افزود: در پرتو این رنجهای دردناک ما صدای خود را بلند کرده و می گوئیم: کافیست. اشغال و رنج بشر کافیست، کشتار و خشونت غیر قابل کنترل کافیست، فقدان امنیت و ثبات کافیست، نقض حقوق بشر و شأن زنان و مردان کافیست. اکنون زمان ایستادن در مقابل خداوند به عنوان خالق و قاضی همه انسانها است تا راه های خود را تغییر داده و به سوی وی باز گردیم.

بسیاری از ساکنان شهر بیت المقدس از کشتار، تخریب خانه ها و دستگیری و فقدان امنیت و ثبات رنج می برند. فهرست رنج مردمان این منطقه بسیار طولانی است.

وی تصریح کرد: این وضعیت غم انگیز میان افراد و مردم جدایی افکنده، انسان دشمن انسان و زبان زور و خشونت غالب شده است. این نکته کاملا کنایه آمیز است که این مناقشه درست در محلی وجود دارد که خانه سه دین توحیدی بزرگ جهان محسوب می شود. اکنون زمان تقویت فعالیتهای خود به واسطه گفتگو است تا به اشغال اسرائیل در سرزمینهای فلسطین پایان داده شود.

بندیکت شانزدهم خواستار خاتمه تمام جنگها شد

پاپ بندیکت شانزدهم روز یکشنبه 31 تیر ماه خواستار خاتمه به تمام جنگها شد و آنها را قتلهای بی فایده ای توصیف کرد که جهنم را به زمین می آورد.

بندیکت که در شهر کوچک کوهستانی تعطیلات خود سخنرانی می کرد به پاپ بندیکت پانزدهم، سلف 90 ساله پیش خود اشاره کرد که وی نیز خواستار با چنین عبارتی خواستار خاتمه جنگ جهانی اول شده بود.

بندیکت گفت: درحالی که جنگهایی که هیچ شباهتی به رویارویی انسانها ندارد گسترش می یافت ، پاپ آن زمان به جرأت آن را قتل بی فایده دانست . این عبارت " قتل بی فایده" عبارت قصاری است که برای تمام جنگها که جان تعداد بی شماری را می گیرد کاربرد دارد.

پاپ در اظهارات خود میان صدها نفر مؤمن کاتولیک که در میدان لورنزاگو دی کادوره برای دعای روز یکشنبه پاپ جمع شده بودند، به هیچ جنگ خاصی اشاره نکرد.

رهبر کاتولیکهای جهان گفت: از این نقطه آرام که هنوز هم می توان حس کرد چقدر وحشت قتلهای بی فایده غیرقابل پذیرش هستند درخواست خود را برای دنبال کردن راه حقیقت تجدید می کنم. راهی که حق رجوع به سلاح و همچنین مواجهه وضعیتهای تازه با سیستم های قدیمی را نفی می کند.

وی به مؤمنان کاتولیک یادآور شد که خداوند بشر را در زمین قرار داده تا از بهشت وی مراقبت کنند اما انسان گناه کرد و جنگ را آغاز کرد.

بندیکت در چند وقت اخیر درخواستهای خود را برای برقراری صلح افزایش داده است وی در 17 ژوئن امسال فراخوانی به نام پیام صلح صادر کرد و یک هفته پیش در گفتگو با رئیس جمهور آمریکا گفت: به شدت نگران وضعیت عراق است.

در مراسم دیروز چند نفر از روحانیون برجسته چون کاردینال جوزف زن از هنگ کنگ که به انتقاد از چین در رفتار با کاتولیکهای کلیساهای وفادار به پاپ شهرت دارد حضور یافته بودند.

بندیکت شانزدهم مومنان را به حفظ محیط زیست فراخواند

پاپ بندیکت شانزدهم در اظهاراتی مبنی بر حمایت از محیط زیست گفت: نژاد انسان باید به صدای زمین گوش فرا داده یا خطر تخریب آن را برعهده گیرد.

پاپ بندیکت شانزدهم همچنین اظهار داشت در شرایطی که علل علمی برای حمایت از نظریه تکامل وجود ندارد این نظریه نمی‌تواند نقش خداوند را نادیده بگیرد.

وی در دیداری پشت درهای بسته با 400 روحانی افزود: همه ما امروز شاهد هستیم که انسان می‌تواند بنیادهای وجودی خود و زمین خود را نابود سازد. بندیکت در پایان تعطیلات شخصی در کوههای شمال ایتالیا درخواست حفاظت از محیط زیست خود را مورد تأکید قرار داد و به ساکنان این منطقه هشدار دارد که توجه به تغییرات جوی می‌تواند شیوه زندگی آنها را دگرگون کند.
پاپ گفت: نمی توانیم هر کاری که می خواهیم در زمین انجام دهیم.

علاقه شخصیتهای دینی به محیط زیست بویژه مسئله تغییرات جوی روند رو به رشدی را طی می کند.

پاپ رهبر 1/1 میلیارد کاتولیک جهان تصرح کرد: باید به قوانین خلقت زمان احترام گذاشته و اگر خواستار حفظ و بقای بشریت هستیم این قوانین را آموخته و از آن اطاعت کنیم. اطاعت از صدای زمین برای آینده سعادتمند ما مهمتر از تمایلات این لحظه محسوب می‌شود. زمین با ما گفتگو می کند و ما باید به آن گوش فرا دهیم.

ماه آوریل گذشته واتیکان همایش علمی را با محوریت تغییرات جوی برگزار کرد و طی آن نقش رهبران دینی سراسر جهان را در حفظ محیط زیست مورد تأکید قرار داد؛ چرا که رهبران دینی می توانند به مردم یادآوری کنند که تخریب عمدی محیط زیست گناه محسوب می‌شود.

اسقف اعظم ارتدکسهای یونان اظهارات پاپ را تبلیغ افسانه‌های قرون وسطی دانست

اسقف اعظم ارتدکسهای یونان استرالیا در واکنش به اظهارات پاپ بندیکت مبنی بر ارجحیت کلیسای کاتولیک وی را به منادی افسانه‌های قرون وسطایی تشبیه کرد.

اسقف اعظم استیلیانوس اظهارات پاپ را غیرمنتظره و اهانت آمیز توصیف کرد و گفت: تصورات من از کاردینال یوزف راتزینگر و فعالیتهای وی پیش از انتخاب شدن به عنوان پاپ و پس از این انتخاب به سرعت تغییر کرد و وی به منادی آتشین افسانه های قرون وسطایی تبدیل شد.

وی اظهار داشت که با فرض از سرگیری گفتگوی رسمی الهیاتی وی قصد دارد به موضوع مدنظر خود باز گشته و تحولات سریع را از بین ببرد.

اسقف اعظم استایلیانوس یادآور شد: این اظهارات تمام تلاشهای نویدبخش شورای دوم واتیکان را نقض می‌کنند. اظهارات پاپ تلاش برای پر کردن شکاف میان کلیسای ارتدکس و کاتولیک را تضعیف کرد.

ماه نوامبر گذشته پاپ در سفر خود به استانبول با بارتالامه اول، رهبر ارتدکسهای جهان دیدار کرد و هر دو تعهد خود را به فعالیت در راستای از سرگیری وحدت دو کلیسا تجدید کردند. رهبرکاتولیکهای جهان همچنین در ماه دسامبر با اسقف اعظم کلیسای ارتدکس یونان دیدار کرد و این دیدار را گامی مثبت در راستای غلبه بر شکاف میان کاتولیک و ارتدکس دانست.

پاپ به طور غیر رسمی به چین دعوت شد

عضو ارشد کلیسای دولتی کاتولیک در چین دیروز طی اظهاراتی نسبت به دیدار پاپ بندیکت شانزدهم از چین ابراز علاقه کرد، پاپ در حالی که احتمال این سفر را تکذیب نکرد آن را موضوعی پیچیده دانست.

لیو بیانیان نایب رئیس انجمن کاتولیکهای میهن پرست چینی این اظهارات را در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی ریپابلیکا ایراد کرد که در ادامه نامه پاپ به کاتولیکهای چینی را مثبت دانست.

وی گفت: امیدوارم بتوانم روزی پاپ را در پکن ملاقات کنم تا برای ما کاتولیکهای چینی مراسم عشای ربانی برگزار کند.

وی یادآور شد که می خواهد از طریق این مصاحبه تبریکات ویژه ای برای پاپ ارسال کند تا وی متوجه شود که ما همواره برای وی دعا می کنیم. باشد که خداوند به ما موهبتی دهد تا از رهبر کاتولیکهای جهان میان خود استقبال کنیم.

از بندیکت بندیکت  به این اظهارات زمانی که کلیسایی را در شهر آرونزو دی کادوره، شمال ایتالیا، ترک می کرد خواسته شد نظر خود را درباره این اظهارات منعکس کند اما رهبر کاتولیکهای جهان گفت: در حال حاضر نمی توانم در این رابطه صحبت کنم این مسئله ای پیچیده است.

چین در سال 1951، اندکی پس از به قدرت رسیدن حزب کمونیست، کاتولیکهای خود را به قطع رابطه با واتیکان وادار کرده است.  نیایش کاتولیکها تنها در کلیساهای دولتی مجاز شمرده می شود که آن هم پاپ را تنها به عنوان رهبر معنوی به رسمیت می شناسد که حق انتصاب اسقف و کشیش ندارد. این در شرایطی است که میلیونها کاتولیک در کلیساهای زیرزمینی وفادار به پاپ فعالیت می کنند.

پاپ روز 30 ژوئن با ارسال نامه ای به تمام کاتولیکهای چینی تلاش کرد این فاصله را پر کرده و وحدت را ممکن سازد. نایب رئیس انجمن کاتولیکهای میهن پرست چینی نیز ضمن تجلیل از نامه پاپ گفت این نامه در مقایسه با موضعگیری های پیشین واتکیان رویکری بسیار مثبتی محسوب می شود.

مقامات مهاجرت کانادا تغییر نام خانوادگی سیکها را خواستار شدند

سازمان جهانی سیکهای کانادا نسبت به تصمیم اداره مهاجرت کانادا مبنی بر نپذیرفتن درخواستهای مهاجرتی که از عناوین " سینگ " و یا "کاور" در آنها استفاده شده ابراز تأسف کرد.

نامهای "سینگ " و "کاور" به ترتیب برای مردان و زنان بیش از 300 سال است که درمیان مومنان به آئین سیک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سازمان جهانی سیکهای کانادا در بیانیه ای اظهار داشت: سیکهای این کشور به ارزشهای کانادایی چون: تساوی، آزادی دینی و حمایت از شأن انسانی افتخار کرده و در عین حال نسبت به این سیاست کانادا که سیکها را وادار به تغییر نام خانوادگی خود می کنند  ابراز تأسف می کند.

این بیانیه می افزاید: تغییر نام خانوادگی که صدها سال است میان خانواده های سیکها حفظ شده به معنای نفی ارشهایی است که مومنان سیک هزاران سال است به آن پایبند بوده است.

سازمان جهانی سیکهای کانادا همچنین نسبت به تعبیری که مقامات کانادا  درباره این عناوین به کار برده و آنها را "بسیار شایع " توصیف کرده ابراز نگرانی کرد و علت این را که تاکنون سیاستی برای سایر نامهای خانوادگی اتخاذ نشده جویا شد.

رئیس این سازمان گفت: سیاست مهاجرت این کشور نه تنها اهانتی نسبت به سیکها محسوب می شود بلکه تمام موارد تصریح شده در قانون کانادا را نقض می‌کند.