نماینده ایران در مذاکرات امروز با آمریکا گفت که اقدامات سهل انگارانه و یا حساب شده آمریکایی ها در باز گذاشتن دست برخی از گروه های خرابکار و تروریستی را در عراق مورد بررسی قرار دادیم و از آن انتقاد کردیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شکبه تلویزیونی العالم، "امیر عبداللهیان"  نماینده ایران در دور سوم مذاکرات با آمریکا در کنفرانس خبری خود پس از برگزاری این مذاکرات در شهر بغداد گفت : براساس قطعنامه 1373 و قطعنامه های بعدی شورای امنیت سازمان ملل متحد، باید با  تروریسم با همه اشکال و ابعادش مقابله کرد.

وی افزود: در این گفتگوها ریشه ها و علل رشد و توسعه تروریسم در دوران اشغال عراق برای هیئت آمریکایی تبیین شد و در مقوله ناامنی های عراق، رفتارهای مبهم و بعضا مشکوک آمریکایی ها را بر شمردیم.

عبداللهیان گفت : اقدامات سهل انگارانه و یا حساب شده آمریکایی ها در بازگذاشتن دست برخی از گروه های خرابکار را در عراق مورد بررسی قرار دادیم و اقدامات آنها در بازگذاشتن دست برخی از جریانهای تروریستی را مورد انتقاد قرار دادیم.

وی خاطرنشان کرد: هیئت آمریکایی استدلال قانع کننده ای در این زمینه در جلسه به عمل نیاورد و سیاست های غلطی را که اشغالگران در عراق پیشه کردند و منجر به تقویت تررویسم شده نیز از بحث های دیگر ما بود.

عبداللهیان گفت : هیئت آمریکایی شرایط موجود عراق را دشوار و چالش برانگیز خواند و برای خروج از این شرایط خطرناک از جمهوری اسلامی ایران درخواست مساعدت کرد.

وی افزود: طرف عراقی دیدگاههایی را در این خصوص داشت و دیدگاههای خودش را مطرح کرد و از دوطرف خواست که برای حمایت از دولت و مردم عراق و کمک به ثبات و امنیت در این کشور اقدامات لازم را به عمل بیاورند.

نماینده ایران در مذاکرات گفت : درباره مصادیق تروریسم و دیگر ابعاد ناامنی ها در عراق که در مقوله تروریسم مورد بررسی قرار گرفت، دیدگاههای کارشناسی طرفین به طور دقیق مطرح شد.

وی افزود: دولت عراق با توجه به سازنده بودن این مذاکرات و نقش موثر و مهم جمهوری اسلامی ایران در تحولات عراق، خواستار تداوم مذاکرات شد.

عبداللهیان گفت : توافق کردیم که گفتگوها در زمان مناسب دیگری بنا به دعوت و هماهنگی دولت عراق ادامه پیدا کند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره تصمیم عربستان برای بازگشایی سفارتخانه خود در عراق اظهار داشت: دولت عراق از مدتها پیش در چارچوب جلسات همسایگان عراق که در سطح وزرای امور خارجه برگزار می شد، درخواست خودش را مبنی بر  بازگشایی سفارتخانه های  خارجی در این کشور اعلام کرد.

وی افزود: معتقدیم که بازگشایی سفارتخانه های خارجی در بغداد - پایتخت عراق- گام مفید و موثری در راستای به وضعیت عادی بازگشتن اوضاع ثبات و امنیت در پایتخت این کشور است.

عبداللهیان در پاسخ به پرسش دیگری گفت: سفرای جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در بغداد دیدار کوتاهی در حاشیه این مذاکرات داشتند و در این دیدار چارچوب مذاکرات کارشناسی مورد بررسی دوطرف قرار گرفت.

وی در پاسخ به پرسش یک خبرنگار که با توجه به اشاره شدن به بحث مصادیق تروریسم در این مذاکرات و اینکه آمریکایی ها گروهک منافقین را جز گروهک های تروریستی قرار داده اند آیا در این مورد و حضورشان در عراق مذاکراتی شد یا خیر؟ گفت : ما درباره گروه خاصی در این مذاکره بحث نکردیم، نگرانی های خود را در مقوله تروریسم در داخل عراق بیان کردیم.

عبداللهیان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه به نظر می رسد اختلافاتی ریشه ای درباره تعاریف میان دوطرف ایرانی و آمریکایی وجود دارد و بنابراین فایده این مذاکرات چیست؟ شما درباره دیدگاههای طرف ایرانی دراین مذاکرات سخن گفتید و دیدگاه طرف آمریکایی چه بود و آیا به مسئله دیپلماتهای ربوده شده ایرانی پرداخته شد، خاطر نشان کرد : درباره اینکه ما به یک تعریف مشترک رسیده ایم یا خیر، باید گفت که بالاخره در جریان این گفتگوهای کارشناسی به دنبال این هستیم که در موضوع تروریسم و راههای کمک به ثبات و امنیت عراق به یک چارچوب مشخص برسیم و چارچوبی که به دولت و مردم عراق کمک کند.

وی افزود: طبیعی است که مذاکرات کارشناسی شرایط خاص خودش را دارد و در پایان مذاکرات جمع بندی مشخصی باید کرد و درباره مامورین کنسولی جمهوری اسلامی ایران در اربیل که توسط نیروهای آمریکایی پیش از هفت ماه پیش ربوده شدند، در مرحله دوم مذاکرات این موضوع به تفصیل مطرح شد و این اقدام مغایر کنوانسیون وین را به آمریکایی ها در آن نشست گوشزد کردیم. 

عبداللهیان خاطرنشان کرد: آقای هوشیار زیباری وزیر محترم امور خارجه عراق در جلسه تاکید کرد که اینها مامورین رسمی دولت ایران بودند، در ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل سالها فعالیت می کردند، با هماهنگی با دولت مرکزی و مقامهای محلی فعالیت های خودشان را ادامه می دادند و در مجموع جمهوری اسلامی ایران از طریق مکانیزم های خاص خودش فرایند آزاد سازی این مامورین کنسولی را دنبال می کند.

وی درپاسخ به پرسشی درباره اتهامات واهی و رسانه ای آمریکا به ایران مبنی بردخالت در امور داخلی عراق گفت: اتهاماتی که آمریکایی ها مطرح می کنند بیشتر در چارچوب های رسانه ای است، آمریکایی ها سناریوهای تبلیغاتی خود را جدای از آنچه در داخل مذاکرات می گذرد، طراحی می کنند و ادامه می دهند.

مقامهای آمریکایی و ایرانی عصر امروز به دور سوم گفتگوهای خود درباره عراق در بغداد پایان دادند.

این مذاکرات در سطح کارشناسان از صبح امروز در منطقه الخضراء در بغداد آغاز شد.

پیش از این، جمهوری اسلامی ایران برای نشان دادن حسن نیت خود در قبال ملت و دولت عراق و برای یادآوری وظایف اشغالگران به آنها، دو دور مذاکره با مقامهای آمریکایی در عراق برگزار کرد.

دور دوم مذاکرات سفرای ایران و آمریکا در عراق روز سه شنبه 2 مرداد در بغداد برگزار شد؛ دور اول مذاکرات"حسن کاظمی قمی" و "رایان کروکر"، 7 خرداد ماه انجام شد.