خبرگزاری مهر - گروه استانها: توجه به حاشیه شهر و یا به اصطلاح نواحی منفصل شهری که این روزها در قزوین به محلی برای زندگی جمعیت نسبتاً زیادی تبدیل شده یک اصل مهم محسوب میشود.
این در حالی است که پیش از این بارها از مشکلات این نواحی و مظلومیت آنها برای دریافت خدمات مناسب شهری و اجتماعی سخن گفته شده و به نظر میرسد برای رسیدن به نقطه مطلوب و در خور شأن مردم این منطقه تلاشهای زیادی باید انجام شود.
ناصرآباد یکی از این مناطق است که علی رغم اینکه تقریباً نزدیک به ۲۰ هزار نفر در آن ساکن هستند همچنان با فقر خدمات اولیه برای زندگی مواجه هستند.
این منطقه که در ۹ کیلومتری شهر قزوین قرار دارد از داشتن سادهترین امکانات نیز بی بهره است و به نظر میرسد باید برای رفع مشکلات مردم این منطقه که اکثر آنها نیز با درآمد متوسط به پایین هستند فکری جدی کرد.
یکی از این مشکلات عدم وجود مدرسه در مقطع تحصیلی متوسطه است. مشکلی که نزدیک به ۴ سال است مردم را رنج داده و به نظر میرسد با بازگشایی مدارس در ایام پساکرونا مردم این منطقه بیش از پیش با این مشکل دست به گریبان باشند.
ناصرآباد با ۲۵ هزار نفر جمعیت فاقد دبیرستان است
بهمن مولایی از فعالان فرهنگی و اجتماعی ناصرآباد در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات عدیده ناصرآباد اظهار کرد: مردم این منطقه که شامل سه بخش دانش، ناصرآباد و امیدیه هستند از داشتن یک دبیرستان ساده محروم هستند و با توجه به شرایط سخت اهالی و ساکنین، برخی خانوادهها برای تحصیل دانش آموزان خود باید در ماه چند صدهزارتومان فقط برای هزینه ایاب و ذهاب به قزوین هزینه کنند.
وی افزود: این در حالی است که تعداد دانش آموزان مقطع متوسطه این منطقه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر است و این یعنی با بازگشایی مدارس، این تعداد دانش آموز هر روز باید راهی شهر قزوین شوند.
این فعال فرهنگی عنوان کرد: این مشکل تنها مرتبط با این منطقه نیست بلکه اهالی روستاهای اطراف این منطقه شامل زویار، بندزویار و همت آباد هم با این مشکل روبرو هستند.
وی تاکید کرد: این در حالی است که در این شهر ساختمان یک مدرسه به یک مؤسسه بهزیستی نگه داری کودکان سی پی واگذار شده است.
رفع مشکل چندین ساله این منطقه میتواند زمینه تحصیل آسان بیش از ۳۰۰ خانوار را فراهم کند و این اقدام بزرگی ست که نیاز است با ورود آموزش و پرورش و همچنین اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان ورود جدی به این حوزه داشته باشند.
امکان راه اندازی مدرسه جدید وجود ندارد
نقی سیاهکالی مرادی، مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۱ قزوین در گفتوگو با خبرنگار مهر با پذیرش مشکل این منطقه اظهار کرد: منطقهی ناصرآباد دارای ۳ مدرسه ابتدایی پسرانه، ۲ مدرسه ابتدایی دخترانه، ۲ مدرسه دخترانه متوسط اول و یک مدرسه پسرانه متوسطه دوم است.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک قزوین اذعان کرد: نیاز این منطقه به دبیرستان متوسطه دوم یک نیاز اساسی است.
وی گفت: طی سالهای گذشته در این منطقه مدرسهای به نام فروغ وجود داشته که برای نگهداری کودکان سی پی با عنوان طلیعه مهر اختصاص داده شده است.
با توجه به اینکه حدود دو ماه از آغاز سال تحصیلی میگذرد در سال جدید امکان راهاندازی مدرسه متوسطه دوره دوم وجود ندارد
این مسئول ابراز کرد: تلاش ما این بود که بتوانیم با انتقال این کودکان به مکانی دیگر این مدرسه را با ۸ کلاس، مجدد راهاندازی کنیم که البته این کار هنوز به نتیجه نرسیدهاست اما در صورت راه اندازی این مدرسه به صورت دو شیفت دخترانه و پسرانه میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
وی گفت: با توجه به اینکه حدود دو ماه از آغاز سال تحصیلی میگذرد در سال جدید امکان راهاندازی مدرسه متوسطه دوره دوم وجود ندارد از سوی دیگر بازگردان دانشآموزان از مدارس ثبتنام شده به ناصر آباد نیز یک امر زمانبر است اما ما در تلاشیم تا اقدامات لازم برای سال آتی انجام شود.
این مسئول بیان کرد: از دیگر مسائل موجود در راهاندازی مدرسه متوسطه دوره دوم انتخاب رشته، انتخاب رشتههای نظری یا فنی و نیاز به حدود ۱۶ معلم تخصصی به تناسب دروس است از طرف دیگر با توجه به انتخاب رشتههای فنی و کاردانش مجهز کردن مدارس به امکانات تخصصی و به حد نصاب رسیدن دانشآموزان برای تشکیل کلاسها نیز نکات قابل توجهی است که باید بررسی شود.
وی گفت: با توجه به شرایط و مسائل موجود در تلاش هستیم تا در سال ۱۴۰۱ بتوانیم در مقطع دبیرستان نیز آماده خدمت به دانشآموزان باشیم.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک قزوین در حالی عدم راه اندازی مدرسه جدید در سال جدید را ممکن نمیداند که خانواده این دانش آموزان هزینههای گزافی را برای تحصیل فرزندان خود متحمل میشوند. این در حالی است که ظرفیتهای تحصیلی این منطقه شهری در اختیار نهادهای دیگری قرار داده شده است.
حواشی قزوین به نگاه عدالت محور نیاز دارد
عسگرعلی جوانبخت، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: نیاز منطقه ناصرآباد به دبیرستان با توجه به تراکم جمعیت یک امر بسیار مهم است.
این مسئول اذعان کرد: برای احداث مدرسه متوسطه دوره دوم زمینی در منطقه ناصرآباد در نظر گرفته شده و اقدامات اولیه از جمله نقشهبرداری برای احداث یک مدرسه ۱۲ کلاس نیز انجام شدهاست و در صورت تأمین اعتبار در مرحله ساخت و ساز قرار میگیرد.
برای احداث مدرسه حدود ۱۸ میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده است که طبق رایزنیهای انجام شده امیدواریم طی سال ۱۴۰۰ الی ۱۴۰۱ مراحل ساخت مدرسه انجام شود
وی افزود: مسئله اصلی ما در ساخت مدرسه در ناصرآباد مربوط به مسئله اعتبار و بودجه است که این امر با مسئولین استانی و اداره نوسازی کشور مطرح شده و در صورت تأمین اعتبار از جانب مسئولین و یا خیرین اقدامات اجرایی ساخت مدرسه انجام میشود.
این مسئول ابراز کرد: برای احداث مدرسه حدود ۱۸ میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده است که طبق رایزنیهای انجام شده امیدواریم طی سال ۱۴۰۰ الی ۱۴۰۱ مراحل ساخت مدرسه انجام شود.
عدم وجود مدرسه در مقاطع مختلف تنها یکی از مشکلات حواشی شهر قزوین است و این مناطق از بسیاری از خدمات محروم هستند و هر چند جزوی از شهر محسوب میشوند اما نه خدمات شهری دریافت میکنند و نه خدمات روستایی.
به نظر میرسد رسیدگی به مردم ناصرآباد ابعادی فراتر از خدمات شهری دارد و نیاز است تا با ورود مقامات عالی اجرایی این مشکلات از همه جهات بررسی شود. رفع یک مشکل در حوزه خدمات شهری و یا آموزش و پرورش گویا تنها مسکنی بر دردهای این مردم است.
این در حالی است که حل این مشکلات موردی نیز با موانع جدی روبرو است و گویا شتاب بخشی به مدیران برای حل این مشکلات به گامهایی فراتر نیازمند است.