شیراز - نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی دلایل افت صنعت در استان فارس را برشمرد و گفت: نگاه غلط و منفعت طلبانه صنعت استان فارس را به خاک سیاه نشاند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم عزیزی در همایش آینده صنایع ایران با رویکرد تکنولوژی در باشگاه دانشگاه شیراز با اشاره به اهمیت این نوع اقدامات و مزیت‌ها و نیازهای استان فارس در این عرصه، دلایل افت صنعت در استان را برشمرد و اظهار داشت: فارس به دلیل برخی رویکردهای غلط گذشته و تعطیلی بسیاری از واحدهای صنعتی، استان صنایع خاموش است و این ادعای گزافی نیست.

وی با اشاره به مثالی در این عرصه افزود: استان فارس روزی مهد صنعت الکترونیک بود و شاید همین الان واحدهای «آی تی ای» را بررسی کنیم صدها هزار سوئیچ مخابراتی در حال خاک خوردن است در حالی که ما با سیاست‌های غلط وارداتی و نگاه غلط مدیران وقت، این سوئیچ ها را وارد می‌کردیم.

نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، افزود: سیاست غلط استفاده از محصولات وارداتی توسط برخی مدیرانی که اعتقادی به تولید داخل نداشتند، کمر صنعت استان فارس را شکست و آن را به این روز انداخت.

نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کارخانه‌های بزرگ استان فارس همچون «آی تی آی، آی»، «تی ام سی»، آزمایش، کابل سازی، کمپرسورسازی و… که روزگاری با حداکثر ظرفیت فعال بوده و امروز به دلیل اجرای غلط خصوصی سازی و....یا تعطیل و نیمه تعطیل شده‌اند ادامه داد: به فرض مثال محصولات کارخانه آزمایش در بیشتر خانه‌ها دیده می‌شد و از اعتبار ویژه ای برخوردار بود اما امروز تعطیل شده است.

او خاطرنشان کرد: تعطیلی این کارخانه‌ها حجم عظیمی از بیکاران را روی دست ما گذاشت که دلایل آن عدم آینده نگری مدیران و توجه به منافع زودگذر مقطعی بود که صنعت استان فارس را به این روز سیاه انداخت.

عزیزی همچنین گفت: متأسفانه افراد با رانت خواری و استفاده از ارتباطات به بهای اندک کارخانه‌های استان فارس را خریدند و با همان نگاه مقطعی، این کارخانه‌ها را به تعطیلی کشاندند.

این نماینده مجلس افزود: دلیل بعدی تعطیلی کارخانه‌ها عدم نگاه علمی و فناورانه به بحث صنعت بود به طوری که اسیر روزمرگی و عقب ماندگی شدند چراکه نگاه غلط و کوته بینانه بر مدیران آن حاکم بود.

نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: صنعت گران ما امروز سعی کرده‌اند که این رویکرد علمی را در پیش بگیرند اما هنوز کافی نیست و این نشست‌ها و همایش‌ها با یک رویکرد هوشمندانه می‌تواند ما را به قله‌های پیشرفت برساند.

عزیزی افزود: مجلس نیز از مسیر قوانین و مقررات و باز کردن غل و زنجیرهایی که در مسیر صنعت گران است می‌خواهد این راه را تسهیل کند و این اراده در نمایندگان وجود دارد.