به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل زارعی کوشا روز دوشنبه در جلسه قرارگاه استانی امنیت غذایی که به صورت مجازی و با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: کردستان استانی است با در آمد وابسته به کشاورزی که این مهم توجه مضاعف را میطلبد و جایگاه ویژه ای نیز دارد لذا قرارگاه امنیت غذایی که پایههای تأسیس آن از چهارم آذر ماه بنا نهاده شده است میتواند کمک شایانی به این عرصه کند.
وی افزود: در بحث اجرای کشت قراردادی در دو بخش دولتی و خصوصی تاکنون سازمان تعاون روستایی با ۶۱ هزار بهره بردار توافق نموده و در بحث تولید گندم با هدف گذاری ۴۵ هزار هکتار شامل ۳۷ هزار هکتار دیم و هشت هزار هکتار گندم آبی نیز به نتیجه خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: در بخش غیر دولتی نیز با هشت کارخانه آرد سازی نسبت به خرید ۲۷ هزار تن گندم قرارداد منعقد شده است.
استاندار کردستان به تسهیلات دو هزار میلیاردی بانکی اشاره کرد و گفت: پیشنهاد میکنیم با توجه به شرایط استان که کشت زودتر از سایر استانها صورت میگیرد برخورداری بیشتری از تسهیلات کود سرک و بهاره برای استان صورت گیرد که مزیتی برای کشاورزان کردستانی باشد.
زارعی کوشا به خرید بالغ بر یک هزار و پنجاه تن میوه شب عید جهت تنظیم بازار روزهای پایانی سال جاری و آغاز سال نو اشاره کرد و افزود: قرارداد خرید توسط مجموعه قرارگاه پیگیری شده و تعاون روستایی کماکان در تلاش هستند شبکه توزیع هوشمند کالا تا قبل از سال نو راه اندازی شود.
استاندار کردستان اظهار کرد: جهت تأمین دو هزار تن برنج، ۲۰۰ تن مرغ منجمد و ۶۰۰ تن شکر نیز دستگاههای متولی امر در تلاش هستند با توجه به قیمت مناسب جهت رفاه حال همشهریان قرارداد آن متعقد شود چرا که با توجه به پایین بودن در آمد سرانه عمومی استان کمک قابل توجهی به خانوارها میکند.
زارعی کوشا در ادامه به نهادههای خام دامی و تبدیل آن به کنستانتره اشاره کرد و گفت: با توجه به عدم امکان تحویل نهادههای خام به دامداران با ۱۱ کارخانه قرارداد منعقد شده که کنستانتره را بتوان تحویل دامدار داد چون با توجه به وضعیتی که قیمت نهاده دارد کمک بسزایی برای دامدار خواهد بود.
وی به محصول سیب زمینی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه سیب زمینی محصول اصلی استان است در حال اندیشیدن تدابیری هستیم که بتوانیم شرایط ایجاد صادرات را تسهیل و با رفع موانع گام مهمی در این زمینه برداریم.
استاندار کردستان خاطرنشان کرد: همچنین امید آن میرود با سرمایه گذاری در جهت صنایع تبدیلی کارخانههای مرتبط با این محصول احداث شود تا هم سهمی در اشتغال داشته باشند و هم کمکی به اقتصاد استان نماید.
بحث تصویب نامه هیأت دولت مبنی بر امهال وامهای کشاورزان، اعطای تسهیلات کم بهره و تخصیص آب اضطراری به کشاورزان از دیگر مباحثی بود که استاندار کردستان در جلسه مجازی با وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد و خواستار مساعدت در این خصوص شد.
زارعی کوشا همچنین به صادرات و واردات میوههای گرمسیری اشاره کرد و گفت: در یک مقطع زمانی مجوزهای لازم اعطا شد و صادرات و واردات میوههای گرمسیری از طریق اقلیم کردستان عراق کمک خوبی برای اقتصاد استان بود که امید آن میرود وزیر جهاد کشاورزی مجوز صادرات و واردات مجدد را به استان کردستان اعطا کند.