به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین علی شعبانی در نشست همایش وکیل مهربانی که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد بیان اظهار کرد: برگزاری این برنامه را باید در جهت توسعه فرهنگ انفاق و نوع دوستی دانست و بی تردید تحقق آن اجر دنیوی و اخروی در پی خواهد داشت و موجب ایجاد امید در بین اقشار آسیب پذیر خواهد شد.
وی ادامه داد: کانون وکلاء برای تحقق عدالت کمک کار دستگاه قضائی است و اعضا کانون تاکنون نیز با حس مسئولیت پذیری اجتماعی گامهای خوبی برداشتهاند، که باید از این ظرفیت بیشتر استفاده شود.
مقام ارشد قضائی استان قزوین بیان کرد: خدمات کمیته امداد بسیار گسترده و گره گشا است، ولی لازم است رسانهها تلاش و اهتمام داشته باشند تا خدمات این نهاد را به اطلاع مردم برسانند و در اطلاع رسانی اعلام شده از سوی کمیته امداد ۱۲۰ خدمت به عنوان خدمات ارائه شده به مددجویان اعلام شد، که باید گفت کمیته امداد دولت کوچکی در خدمت رسانی به اقشار نیازمند و آسیب پذیر جامعه است.
شعبانی تصریح کرد: اگر خدمات کمیته امداد امام خمینی (ره) نباشد باید شاهد دو چندان شدن جرایم و آسیب پذیری اجتماعی باشیم، زیرا در روایات داریم که فقر که برای انسان بیاید منشأ بسیاری از جرایم و آسیبها خواهد شد، در نتیجه در دیدگاه پیشگیری از وقوع جرم، خدمات کمیته امداد اهمیت بالایی دارد.
این مقام قضائی استان یادآور شد: در بسیاری از موارد ارتکاب جرم به دلیل عدم اشتغال و توانایی برای تأمین مخارج و امرار معاش است، از این رو باید از کمیته امداد امام خمینی (ره) برای خدماتش تشکر و قدردانی کنیم که مانع از بروز جرایم میشود.
وی تاکید کرد: آنچه موجب گمراهی انسان میشود حب دنیاست و رسول اکرم (ص) نیز بیان فرموده؛ دوست داشتن مال است که از مصادیق حب دنیاست که موجب بروز خطا میشود و به همین خاطر هرچقدر انسان روحیه انفاق و اطعام داشته باشد، به کاهش خطاهای انسان کمک میکند.
شعبانی بیان کرد: اگر حب دنیا کم شود، بدون شک انحراف انسان نیز کم میشود و در نتیجه کسانی که روحیه انفاق در رفتار و سیره آنها وجود دارد، باید سجده شکر به جای آورند که چنین تفضل و عنایتی از سوی خداوند سبحان به آنها عنایت شده است.
رئیس کل دادگستری استان قزوین گفت: در حوزه وکلا هم باید گفت؛ اثرگذاری بسزایی در احیای حق دارند و بازوی اجرای عدالت هستند، چراکه مردم در مسائل و مشکلات حقوقی خود نمیتوانند به بیان صحیح و درست به مشکل خود بپردازند.
وی ادامه داد: در بحث پزشکی شاید بتوان از علائم بیماری به درد پی ببریم ولی در امور حقوقی در کنار اسناد لازم است؛ توضیحات با بیان درست ارائه شود، که وکیل و حقوقدانان میتواند گفتههای مختلف را با چند جمله به صورت صریح، روان و شایسته بیان کنند.
شعبانی تبیین کرد: در پروندههایی که وکیل از سوی طرفین انتخاب شده است، دستگاه قضا با سهولت بیشتری به امر رسیدگی پرداخته و نتیجه نیز به عدالت نزدیک تر بوده است.
این مقام مسئول ادامه داد: شاید بسیاری از مردم اطلاع ندارند که وکلای نیکوکار هم داریم که در جهت خیر و نیکوکاری گام برمی دارند، که از این حیث نیز باید از وجود چنین وکلایی تقدیر کنیم.
رئیس کل دادگستری استان قزوین در پایان خاطرنشان کرد: شاید اینگونه عنوان شود که برخی از وکلا در مسیر صلح و سازش حرکت نکنند، و شاید این موارد بسیار ناچیز و انگشت شمار باشد، ولی واقع امر این است که بسیاری از وکلا اصول انسانی را بر سایر امور ترجیح میدهند.