به گزارش خبرنگار مهر، سید جواد ساداتی نژاد پیش از ظهر دوشنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی آذربایجان غربی با محوریت سیب اظهار کرد: متأسفانه هم اکنون داده و اطلاعات درست و دقیقی از بخش کشاورزی در کشور نداریم، افزود: تا زمانی که این خلأ جبران نشود نمیتوانیم برنامه ریزی درستی برای توسعه این بخش داشته باشیم.
وی با اشاره به بیان اعداد و ارقام متفاوت از بخش کشاورزی به خصوص در جلسه امروز افزود: امکان ندارد مدیری بتواند بدون داشتن داده و اطلاعات دقیق و درست برنامه ریزی درستی داشته باشد.
ساداتی نژاد با بیان اینکه شش ماه از فعالیت دولت سیزدهم نمیگذرد یک روز به بنده اعلام کردند یک میلیون دام مازاد در بخش عشایری داریم باید چاره اندیشی شود، گفت: امروز اعلام میکنند در بخش دام کمبود داریم کسی نیست بپرسد یک میلیون دام مازاد عشایر کجا رفت؟ همه این موارد ناشی از نبود داده و اطلاعات درست از بخش کشاورزی بوده و درد بزرگی است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه نیازمند بانک اطلاعاتی جامع در بخش کشاورزی برای برنامه ریزی منسجم هستیم، گفت: چرخه اقتصاد با واردات و صادرات رونق میگیرد و بخش کشاورزی نیز در مقایسه با سایر بخشها در این زمینه از اهمیت بیشتری دارد.
ایجاد رصد خانه آمار در وزارت جهاد کشاورزی
وی ادامه داد: این نخستین سفر من است که در قالب هیئت دولت نیست و یک سفر ویژه است چون آذربایجان عربی قطب کشاورزی و بهشت کشاورزی است و جایگاهش در امنیت غذایی غیر قابل انکار است، مشکلاتی که امروز شنیدم مربوط به گذشته است آمده ام تا با کمک هم آستینها را برای رفع اش بالا بزنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در دولت سیزدهم برای تقویت بخش کشاورزی ۵ اولویت اصلی داریم که با برنامه مشخص اجرایی میکنیم افزود: با توجه به اینکه در حوزه کشاورزی داده و اطلاعات نداریم ایجاد رصد خانه آمار در وزارت کشاورزی نخستین برنامه ما است که تا پایان ۱۴۰۱ فاز اولش را ایجاد میکنیم تا بر اساس آن برنامه ریزی های بهتری انجام بدیم.
ساداتی نژاد با تاکید بر اینکه آذربایجان غربی قطب کشاورزی و بهشت باغداری ایران به شمار میرود، افزود: برای وزارت جهاد آذربایجان غربی از استانهایی است که در امنیت غذایی ایران جایز اهمیت بوده و نگاه ویژه ای به این استان داریم.
خام فروشی بلای جان بخش کشاورزی کشور
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید به اینکه سهم کشاورزی از تولید ناخالص ملی ۱۱ و ۷ دهم درصد است، اظهار کرد: متأسفانه در بخش کشاورزی ارزش افزوده نداریم و عمدتاً خام فروش هستیم.
ساداتی نژاد یادآور شد: صادرات اصل مهمی در رونق کشاورزی است و برای بهتر شدن وضعیت و شرایط مطلوبتر برای هر همسایه میز دیپلماسی اقتصادی ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه باید گواهی سلامت برای همه محصولات کشاورزی کشور صادر شود، تصریح کرد: با صدور گواهی سلامت محصول ایرانی بدون دغدغه در داخل و خارج به مصرف میرسد.
ساداتی نژاد دیپلماسی غذایی چهارمین برنامه این وزارت خانه اعلام کرد و گفت: ما فقط ۲ درصد در سبد غذایی کشورهای همسایه حضور داریم باید تلاش کنیم با اجرای این برنامه سهم خودمان را در این سبد ارتقا دهیم در بخش صادرات سیب کارهای مهمی انجام خواهیم داد که آذربایجان غربی به عنوان قطب تولید سیب محور آن است.
جشن سنددار شدن تمامی اراضی کشاورزی کشور تا پایان دولت سیزدهم برگزار میشود
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه جشن سند دار شدن تمامی اراضی کشاورزی کشور تا پایان دولت سیزدهم برگزار میشود، گفت: در حال حاضر ۴ درصد از اراضی کشاورزی کشور سنددار هستند که در تلاش هستیم تا پایان دولت سیزدهم جشن سند دار شدن تمامی اراضی کشاورزی کشور برگزار شود.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه ۲۵۰ هزار هکتار کشاورزی قراردادی در کشور انجام میشود و در سال آینده کشاورزی نیز به دو میلیون هکتار خواهد رسید، خاطر نشان کرد: در بحث سیب نیز نیاز است به بخش کشاورزی قرار دادی توجه شود که برای این کار نیز نیازمند استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی هستیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه برای رونق صادرات محصولات کشاورزی نیازمند توجه به تهاتر هستیم، اضافه کرد: سهم سرمایه گذاری در ۴۰ سال گذشته ۴ درصد بوده که با حمایت بانک کشاورزی یک بسته حمایتی به ارزش ۲ هزار میلیاردی برای آذربایجان غربی آماده شده است که در سفر آینده هیئت دولت اعلام خواهد شد.
بسته حمایتی ۲ هزار میلیارد ریالی برای آذربایجان غربی
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه صادرات دام متوقف نمیشود، افزود: برای تنظیم بازار داخلی محدودیتهای در صادرات دام انجام میشود و همچنین هزار میلیارد تومان اعتبار در قالب دامدار کارت به دامداران در سطح کشور تخصیص یافته است.
ساداتی نژاد عنوان کرد: توسعه کشاورزی قراردادی از اولویتهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی است که امسال ۲۵۰ هزار هکتار از گندم زارهای کشور به صورت قراردادی زیر کشت رفت و در نظر داریم در سال آینده این سطح را تا ۲ میلیون هکتار افزایش بدهیم و در سایر محصولات زراعی و باغی نیز این طرح را اجرا کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی و هیئت همراه بامداد روز دوشنبه با استقبال استاندار و جمعی از مسؤولان آذربایجان غربی از طریق فرودگاه بین المللی ارومیه وارد این استان شد.
وزیر جهاد کشاورزی به منظور بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی به ویژه سیب درختی به این استان سفر کرده است.
بازدید از چند واحد تولیدی اعم از واحد سورت و بسته بندی و سردخانه نگهداری میوه، شرکت رویان پژوهش، کارخانه فرآوری و بسته بندی عسل، شرکت در جلسه شورای برنامه ریزی بخش کشاورزی در شهرستان ارومیه، شرکت در جلسه بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی با حضور استاندار و اعضای مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با محوریت سیب درختی، از برنامههای سفر یک روزه وزیر جهاد کشاورزی و هیأت همراه به استان خواهد بود.