دانشمندان از دستیابی به فناوری نوین تولید سریعتر دیزل زیستی دست یافتند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تولید دیزل زیستی شامل فرآیندی است که "تبادل استری" نامیده می شود. در این فرآیند تری گلیسیریدها و اسیدهای چرب آزاد در روغن های گیاهی همچون ذرت با متانول واکنش داده تا ماده شیمیایی "استرمیتل" اتم های کربن 18- 16تولید شود. حالت خالص ماده اخیر را می توان به عنوان سوخت دیزل به کار برد. اما مشکل اینجاست که تبادل استری فرآیند بسیار کند است.

دانشمندان با توجه به این کندی و احساس این ضرورت که باید راهی نوین برای تولید سریعتر دیزل زیستی با توجه به افزایش تقاضاهای جهانی پیدا کنند، شیوه نوینی برای تولید مستمر دیزل زیستی بدون نیاز به پر و خالی کردن رآکتورهای گروهی دست یافته اند.

بر اساس گزارش "نیوساینتیست"، محققان دانشگاه کورنل آمریکا در این دستاورد جدید توانسته اند تولید مستمر و سریع دیزل زیستی را عملی کنند.

در این فرآیند تبادل استری به عنوان ترکیب شیمیایی اصلی و جریان درون لوله تولید می شود. در نتیجه این فرآیند که به آن رآکتور جریان دو سر گفته می شود، روغن گیاه و متانول به صورت مستمر به یک سمت سیستم افزوده می شود این درحالی است که دیزل زیستی از سر دیگر سیستم خارج می شود.

محققان دانشگاه کورنل با استفاده از کاتالیزوری نظیر "هیدروکسید سدیم" فرآیند یاد شده را تسریع بخشیدند. در نتیجه به جای صرف ساعتها زمان، تبادل استری در کمتر از سه دقیقه به تولید دیزل زیستی منجر می شود.