به گزارش خبرنگار مهر، اصغر باقر زاده صبح امروز پنجشنبه در حاشیه آئین مسابقات قرآن و عترت دانش آموزی خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از اهداف آموزش و پرورش برای برگزاری دورههای مسابقات مختلف از جمله مسابقات قرآن ایجاد موقعیتهای تربیتی است.
وی افزود: موقعیت تربیتی به این منظور که هر فرد با توجه به علاقه و استعداد خودش و حسی که نسبت به مسائل مختلف دارد، در آن موقعیت قرار بگیرد و آن کار و مسابقه نیز بهانهای برای شکوفایی استعدادهای درونی باشد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: هر فرد در این مسابقات میتواند با دیگران رقابت کند تا جنبههای درونی، تبلیغی و بیرونی کار تقویت شوند و دانشآموزان به یادگیری سوق داده خواهند شد.
وی تصریح کرد: انس با قرآن و مسابقات قرآن یکی از بهترین برنامههای وزارت آموزش و پرورش به شمار میرود که علاوه بر اهداف تربیتی نیز انس با قرآن جزو وظایف اصلی یک فرد مسلمان است.
باقرزاده افزود: امروز از مسئولان داوران بخشهای مختلف خواسته شد که برای بهتر شدن برنامه مسابقات قرآن، تقویت آن و به ویژه برای فراگیری و پوشش بیشتر دانشآموزان طوری که تعداد بیشتری را در بدنه آموزش و پرورش و مدارس و در سطوح پایینتر مسابقات بیشتر درگیر کنند، تلاش داشته و امتیازات تشویقی در نظر بگیرند.
وی با اشاره به لزوم تداوم برنامههای تربیتی یادآور شد: دانش آموزان بعد از اینکه در مراحل مختلف شرکت کردند نباید رها شوند بلکه باید پشتیبانی مستمری از آنها شود؛ پیشنهاد شده تا در سطوح پایینتر خانوادهها نیز در این گونه مراسم درگیر شوند، یعنی دانشآموزان همراه با اولیا در مسابقات شرکت و امتیاز خاصی برای این همراهی در نظر گرفته شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: این امتیاز ویژه تشویقی باعث میشود که دانش آموزان برای درگیر شدن خانوادههای خود تلاش بیشتری کنند؛ یعنی هفته آذر که به نام هفته قرآن نامگذاری شده باید به یک جشنواره تبدیل شود تا همه شور و نشاطی برای مشارکت داشته باشند.
وی خبر داد: برای توسعه مدارس قرآنی برنامه کمی وجود ندارد ولی قطعاً برنامه کیفی در نظر گرفته شد چون مدتی برنامه توسعه کمی انجام شد ولی به دلیل ضعف در نیروی انسانی، امکانات و اعتبارات نتوانستیم آن را به درستی اجرا کنیم.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: امسال برای تعداد محدودی از مدارس قرآنی با کیفیت با در نظر گرفتن نیروی انسانی متبحر و توانمند و امکانات مناسب یک ظرفیت تقریباً دو میلیون نفری حافظ قرآن (با ۱۰ سطح و حافظ چند جز تا حافظ کامل) را تربیت کنیم؛ طرح دیگری هم داریم که اگر نهادهای قرآنی و فرهنگی همکاری داشته باشند، این تعداد را تا پنج میلیون نفر افزایش میدهیم.