دانشمندان آمریکایی ژنی را کشف کرده اند که در فرایند اتصال نورون های جدید به مغز بزرگسالان و کنترل این فرایند نقش دارد و می تواند در بروز علائم اسکیزوفرنی در نوجوانان و بزرگسالان توضیح دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان مدرسه پزشکی دانشگاه جان هاپکینز ژنی را با عنوان DISC1 کشف کرده اند که باعث تسریع اتحاد و یکپارچگی سلولهای جدید مغز می شود.

این ژن با افزایش قدرت تحریک پذیری و توسعه تعداد زیادی از اتصالات و یا سیناپس ها با دیگر سلولهای مغز، اتصال نورون های جدید را با این سلولها سرعت می بخشد.

در این خصوص هنگ جون سونگ از محققان این تیم تحقیقاتی اظهار داشت : "به طور طبیعی، نورون های جدید در دوره های مشخصی مهاجرت می کنند، اما ژن DISC1 حرکت های اضافی این سلولها را برای رسیدن به مقصد کاهش داده و سرعت رسیدن به هدف را افزایش می دهد."

براساس گزارش ساینس دیلی، این تحقیق دو عملکرد پیش بینی نشده DISC1 را در مغز بزرگسالان نشان می دهد که شامل تنظیم شکل گیری سیناپس ها و مهاجرت نورون ها می شود.

به گفته این محققان، هنوز نتایج دقیق حرکت سریع سلولهای مغزی واضح نیست. درواقع نقش عملکردی نورون هایی که در دوره بزرگسالی متولد می شوند، به عنوان یک فرایند تشکیل نورونی شناخته می شود.

برخی از محققان پیشنهاد کرده اند که نورون های تازه متولد شده نقش بسیار مهمی در یادگیری و حافظه دارند و حتی ممکن است در توانایی آواز خواندن پرندگان نقش مهمی در یادگیری آوازهای جدید ایفا کنند.

به علاوه تشکیل نورون های بزرگسال می توانند در انواع روان پریشی بویژه افسردگی و اسکیزوفرنی نقش داشته باشند.

اسکیزوفرنی یک بیماری مزمن و سخت با توانایی از کار انداختن عملکردهای نرمال مغز است. درحدود یک درصد از مردم آمریکا از این ناهنجاری رنج می برند.

به گفته این محققان، جهش های ایجاد شده در رمزگذاری ژن DISC1 با اسکیزوفرنی و دیگر روان پریشی ها ارتباط دارد.

این ژن در دوره توسعه جنینی در بسیاری از مناطق مغز فعال است، اما در مغز بزرگسال تنها در فضاهای محدودی فعال می شود که از آن جمله می توان به سلولهای منطقه هیپوکمپوس اشاره کرد.

این منطقه یکی از فضاهای مهم یادگیری، حافظه و کنترل روان است، به همین علت درصورتی که این ژن جهش یابد، باعث اختلال در عملکرد این منطقه و بروز روان پریشی می شود.