به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله سخنرانی خود به مناسبت سالروز شهادت مصطفی بدرالدین از فرماندهان ارشد مقاومت لبنان را آغاز کرد.
سید حسن نصرالله در ابتدا ضمن تبریک و تسلیت دوباره به خانواده شهید مصطفی بدرالدین فرمانده پیشین نیروهای مقاومت لبنان نسبت به مهیا شدن امکان برگزاری مراسم یادبود این شهید مقاومت ابراز خرسندی کرد.
نصرالله در ادامه گفت: چند روز پیش روح یکی دیگر از برادران ما به نام شیخ علی شحیمی از عالمان برجسته و مخلص و تاثیر گذار و بااخلاق که مجاهدانه با روحیه ای شهادت طلبانه فعالیت می کرد را به لقاء الله پیوست.
وی همچنین با اشاره به چند تن دیگر از اعضا و حامیان مقاومت لبنان که طی روزها و هفته های گذشته جان خود را به علل مختلف از دست دادند، گفت: طی دو سال گذشته بسیاری از برادران و خواهران مان به دلیل مریضی و شیوع ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.خانواده های آنان از من انتظار دارند اسامی آن بزرگواران را نام ببرم و من هم مشتاق هستم اسامی برادران و خواهرانی که فوت یا شهید شدند نام ببرم اما این بار نوبت علمای مجاهد بود که دعوت حق را لبیک گویند.
دبیرکل حزب الله افزود: شخصیت شهید بدرالدین و بسیاری از ویژگی های شخصیتی ایشان از طریق گزارش هایی که منتشر شده، شناخته شده است. پس از شهادت فرماندهان اسامی حقیقی و تصاویرشان و نیز زندگینامه و .. آن ها برای مردم منتشر می شود تا شناخته شوند اما آنانی که هنوز در قید حیات هستند تکلیفشان مشخص است و اسامی و هویتشان کما فی سابق مخفی.
سید حسن نصرالله گفت: شهید بدرالدین فردی شجاع، با جرات و شهامت و انگیزه ای بالا، با اراده، عزم جدی، غیرت، حماسه و دلاوری، نوآوری، فن بیان قوی و سخنرانی تاثیر گذار و قوی بود؛ او در عین حال شاعری بود که در راستای ستایش قدس و فلسطین و ائمه اطهار شعر و قصیده می گفت.
دبیر کل حزب الله افزود: شهید بدرالدین، تمامی ویژگی های یک مجاهد و مجروح را داشت تا اینکه شهید شد و تمام عمر خود را در راستای مبارزه با صهیونیستها و تکفیری ها به یادگار گذاشت. او توضیح داد: شهید بدرالدین مانند بسیاری دیگر از برادران ما مانند شهید عماد مغنیه یکی از نمادهای نسلی مومن و مجهد در لبنان و منطقه است. او کسی بود که در تمامی جبهات جنگی چه در فلسطین و لبنان و سوریه با کنیه و لقب ذوالفقار حاضر بود.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: یوم النکبة تنها روز نکبت فلسطینیان نبوده بلکه تمامی اعراب در آن شریک هستند. رخدادی که دردها و مصیبت هایش تمامی ندارد. او بیان کرد: از ۷۴ سال پیش تاکنون این منطقه و ملت های آن از نتایج آن نکبت تاریخی که رژیم صهیونیستی را پدید آورد، رنج می کشند. مهم ترین نکته در مقابل این روز موضع ملت فلسطین طی دهه های گذشته است. آنچه مهم است، اتفاقات هفته های گذشته در فلسطین و عملیات (موفقیت آمیز) سیف القدس است.
سید حسن نصرالله خاطر نشان کرد: ملت فلسطین از مدت ها پیش تصمیم خود را گرفتند و نتیجه آن همین است که در میدان و جبهات مختلف حضور دارند. من معتقد هستم که اغلبیت ملت فلسطین به گزینه مقاومت ایمان دارند و این روحیه و ایمان از هر زمان دیگری قوی تر است.
وی افزود: اگر صهیونیستها به پیشروی هایشان ادامه می دادند و مقاومتی هم وجود نداشت وضعیت لبنان طی سال های گذشته تاکنون چگونه می توانست باشد؟ چه یوم النکبة دیگری حالا برای لبنانی ها رقم می خورد؟
سید حسن نصرالله اشاره کرد: همانطور که ملت فلسطین و ملل عربی از سال ۱۹۴۸ تا ۱۹۶۷ و تا به امروز صبر کردند، مردم لبنان هم باید انتظار استراتژیکی را در نظر بگیرند تا به واسطه متحدان عربی خود لبنان را از اشغال صهیونیستها آزاد کنند.
او گفت: نسل مصطفی بدرالدین منتظر تصمیم گیری کشورهای عربی، سازمان های اسلامی و جامعه بین الملل و شورای امنیت و.. نماند مقاومت لبنان از همان ساعات ابتدایی خود را برای حمله آماده کرد.
سید حسن نصرالله افزود: از قلب نخستین مواجهه مسلحانه مستقیم با دشمن صهیونیستی در میدان مبارزه، مقاومت بروز و ظهور پیدا کرد و با دشمن جنگید. تعدادی از کسانی که در نبرد خلدة حضور داشتند برخی از مناصب فرماندهی نظامی و استراتژیک در مقاومت را برعهده دارند. کسی توهم نداشته باشد که جهان عرب قادر به حمایت از لبنان است!
نصرالله یادآور شد: این ها [رژیم های عربی] همان هایی هستند که نتوانستند از فلسطینیان هنگامی که متحد و قوی بودند حمایت کنند و تا امروز هم نتوانسته اند از فلسطین به طور شایسته حمایت کرده و اراضی اشغالی را آزاد کنند و یا حتی کمک به آزادی آن کنند. اشغال فلسطین، شکستی برای کشورهای عربی و منطقه بود.
وی اظهار کرد: تنها کسی که می تواند اراضی اشغالی لبنان آزاد کند، حمایت کند مردم ما، اراده ما، مقاومت ما، آگاهی ما، اعتمادما، توکل ما بر خداوند، دست هایمان و نیز این مردم شریف و فداکار است. باور ندارم که شخصی پس از ۷۴ سال از درگیری با اسرائیل در لبنان حسابی روی رژیم های عربی بازکند تا به کمک مان بیایند.
دبیر کل حزب الله لبنان خاطر نشان کرد: اغلبیت نمایندگان پارلمان از تمامی طیف ها و مناطق با توافقنامه ۱۷ ایار موافقت کردند به جز؛ الخطیب و واکیم. بخش وسیعی از مردم لبنان و علمای مسلمان لبنان و سوریه و حتی ایران هم با این توافقنامه مخالف بودند که در نتیجه همین مخالفت ها هم آن را به شکست کشاند.
وی افزود :مقاومت با تمام زور و قدرتی که داشت مانع از تحقق توافق ۱۷ ایار شد.دولت وقت لبنان در آن زمان برای حمایت از لبنان چه کرد؟ آن ها رفتند و بدترین گزینه را برای مذاکره با دشمن از موضع ضعف و تسلیم انتخاب کردند و توافقنامه را با اوج تحقیر برای لبنانی و نقض حاکمیت آن ها و کرامتشان و آزادی اراضی شان به کشور به ارمغان آوردند:
نصرالله ادامه داد: سید مصطفی بدرالدین در کنار سارمان های امنیتی کشور نقش بسزایی در کشف شبکه های جاسوسی صهیونیستی داشت. در سایه قدرت گیری نیروهای مقاومت، اسرائیل به طور پیوسته در راستای سربازگیری و پرورش جاسوس به طور غیرحرفه ای و غیرفنی عمل کرده و از خود ضعف نشان داده است. شهید بدرالدین در ابتدای جنگ داخلی سوریه از خاک لبنان عملیات ها را رهبری و پیگیری می کرد اما پس از مدتی و سخت تر شدن مراحل درگیری عملیات ها را از داخل خاک سوریه رهبری و فرماندهی کرد.
دبیر کل حزب الله عنوان کرد: آمریکایی ها خود هنگامی که دیدند حزب الله در جنگ القصیر وارد عمل شده است، غافلگیر شدند. این جنگ تحولات استراتژیکی را در ادامه به نفع نیروهای مقاومت رقم زد. برادران سوری و ارتش این کشور نقش بسزایی در جنگ القصیر داشت. پیروزی در این جنگ اساس عملیات های آزادی مناطق مرزی را مهیا ساخت.
سید حسن نصرالله اظهار داشت: نسل شهید بدرالدین نسلی است که ما را به پیروزی سال ۲۰۰۰ رساند. نعمت آزادی و حاکمیتی که امروز لبنان از آن برخوردار است به برکت شهدا و مقاومت است. شهید بدرالدین مسئول عملیات نظامی نیسان ۱۹۹۶ بود و بسیاری از عملیات های منحصر بفرد و شهادت طلبانه دیگر از جمله عملیات انصاریه را رهبری کرده بود. مقاومت با همکاری نیروهای امنیتی در کشف و به شکست کشاندن بسیاری از شبکه های جاسوسی صهیونیستی نقش داشته است.
وی گفت: در هر جنگ و درگیری شهید بدرالدین پیش قدم بود. در جریان جنگ خودروهای انتحاری ایشان در نوک پیکان فرماندهی قرار داشت. ایشان خود در آن جنگ به محل تجمع تروریست هایی رفتند که خودروهای انتحاری را آماده می کردند و در آن مرحله نیز از خود شجاعت نشان دادند.
دبیرکل حزب الله تصریح کرد: آنانی که بر اسرائیل در داخل لبنان و مناطق مرزی تکیه زدند و از این رژیم حمایت کردند جز ذلت و شکست و فرار و آوارگی چه چیزی بدست آوردند؟ ما از جمله جنبش ها و نیروهای لبنانی هستیم که فداکاری های بسیاری در راستای حفاظت از کشور و کرامت لبنان ها به خرج داد. ما تعداد قابل توجهی از فرماندهان مان را از دست دادیم، هزاران تن از نیروهای مان مجروح شدند و هزاران تن دیگر از برادران مان زندانی شدند.
سید حسن نصر الله افزود: سطح اختلافات و چند دستگی در لبنان هنوز بالاست و جریان دارد و طبیعتا مشکلات و بحران های متعددی هم در همین مسیر وجود دارد. ما در این کشور بدنیا امدیم و در همین کشور نیز به خاک سپرده می شویم و کسی انتظار ندارد که پا پس بکشیم و پشت وطن را خالی کنیم؛ وطنی که این همه برای حفظ آن خون های گران بها داده ایم.
او گفت: امروز لبنان با مشکلات عدیده و پیچیده ای روبه رو است. اداره های برق می گویند که کشور در آستانه اتمام برق و موج تاریکی است که کشور را فرا می گیرد، آرد موجود نیست، بهای دلار به بالاترین حد خود رسیده و داروی سرطان موجود نیست و بهای مازوت نیز روبه افزایش است. بحرانی که معیشت لبنانی ها را به خطر انداخته، بحران اقتصادی است بحران کمبود نان و دارو و برق است نه قدرت و سلاح مقاومت.
سید حسن نصرالله اشاره کرد: خلال دو روز گذشته شنیدم که ۶۴ کشور جهان به سوی فروپاشی اقتصادی سوق می خورند از جمله لبنان؛ که البته در میان آن ها اسامی رژیم های عادی ساز روابط با اسرائیل هم به چشم می خورد! باید تاکید کنیم که دروازه های لبنان به سوی شرق و غرب باز است اما در مقابل خشم و زورگویی آمریکایی ها سر تسلیم فرود نمی آوریم. باید روابط خود را با سوریه بازسازی کنیم بدون شک لبنان از بازگشت چنین رابطه ای بیشترین نفع را می برد.
وی گفت: استخراج نفت و گاز بویژه در بلوک های جنوبی در حال حاضر تنها راه برون رفت از بحران کشور است نه استقراض از بانک جهانی.