نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خطاب به زائران حج تمتع ۱۴۰۱ گفت: سفری که خدای بزرگ برای شما رقم زده یک تحفه الهی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت روز جمعه (۶ خرداد) در همایش آموزشی توجیهی حج ۱۴۰۱ که در استادیوم ۱۲ هزار نفری آزادی تهران با حضور زائران حج ابراهیمی از استان تهران برگزار شد، زائران را به رعایت نکات کلیدی فلسفه حج، توجه داد.

وی با اشاره به وقفه دو ساله حج به دلیل بیماری همه گیر کرونا و محدودیت‌هایی که امسال برای برگزاری آن اعمال شده، توفیق شرکت در حج سال جاری را برای زائران سرمایه بسیار ارزشمندی برشمرد که بسیاری از متقاضیان حج تمتع از آن محروم ماندند و پیش از آنکه نوبت اعزام آنان فرا رسد، از این دیار فانی روی برکشیدند در حالی که به زیارت خانه خدا مشرف نشدند.

نواب، اطاعت مطلق در درگاه حق تعالی را کلید و رمز موفقیت حج برشمرد و گفت: اگر انسان حج را برای خدا انجام ندهد، این فرصت و سرمایه ارزشمند را از دست داده است.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در نوبت حج تمتع قرار دارند، اضافه کرد: عزیمت این شمار از متقاضیان شاید تا ۱۵ سال به طول انجامد و همین موضوع باید برای زائران حج امسال گوشزد باشد تا از این فرصت الهی به نحو احسن استفاده کنند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با توصیه اکید حجاج به دوری از منیّت و فاصله گیری از زرق و برق دنیا، همچنین آنان را به تأثیر مستقیم مال حلال شأن در حج و تصفیه امور مالی شأن توجه داد و افزود: عبادتی که از مال غیر حلال همراه باشد مقبول نخواهد بود و همانطور که در روایات آمده، چنانچه حاجی که مال غیرحلال داشته باشد، هر آنچه لبیک اللهم لبیک بر زبان بیاورد، لبیک وی و اعمالش مقبول نخواهد افتاد و تنها در صورت پاک و صاف بودن مالش خداوند به بنده اش خوش آمد خواهد گفت.

وی با مهم خواندن انتخاب همسفر در حج، همچنین زائران را از سستی در انجام مناسک حج برحذر داشت و گفت: نقل است که شهید دستغیب در مراسم حج تمتع آنقدر طواف کرد که پاهای شأن تاول زد و هنگامی که از ایشان پرسیدند که چرا به خود رحم نمی‌کنید، گفت که چنین فرصت الهی دیگر به دست نخواهم آورد و می‌خواهم از لحظه لحظه آن در توجه به حق تعالی استفاده کنم.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با توصیه به زائران که آستانه تحمل و ایثار خود را بالا ببرند، از آنان خواست که خادم ضیوف الرحمان باشند و همواره به بقیه کمک کنند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، «تفکر» را نقطه کلیدی بهره گیری از این فرصت الهی برشمرد و اظهار کرد: تفکر بر حج و فلسفه آن و تاریخی که بر آن سرزمین گذشته بسیار تأثیرگذار است. اینکه اخلاق و سیره ما چقدر با پیامبر اکرم و ائمه اطهار که زمانی در همان جایگاه حضور داشتند مطابقت داشته و شبیه آنان هست و اینکه چقدر تلاش می‌کنیم تا همانند بزرگان دینی مان رفتار کرده و روش برخورد آنان را از جمله با خانواده و مردم در نظر گرفته و الگوی خود قرار دهیم.

وی بجای طواف صرف تفکر و دو رکعت نماز تفکر را برتر از هر اعمالی دانست و همانطور که رسول اکرم تأکید داشت، زائران حج را بر ضرورت پیروی از حضرت ابراهیم توجه داد.

نواب با اشاره به حضور روحانیون کاروان‌ها برای خدمت گذاری به حجاج، آنان را برترین روحانیون در جمع کشورهای اسلامی حاضر در مناسک حج برشمرد که دارای تجارب بسیار و کارآزموده بوده و به منظور تأمین نیازهای شرعی حجاج، دوره‌های بسیاری را گذرانده اند.

وی برخورد حجاج ایرانی با برادران و خواهران اهل سنت از سایر کشورهای اسلامی و نیز کشور میزبان را بسیار مهم برشمرد گفت: با توجه به تعدد کشورهایی که زائران آنها در حج حضور دارند، نظامات کشور میزبان باید کاملاٌ رعایت شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به شعار حج امسال و تأکید آن بر خودسازی، انسجام، اقتدار اسلامی و دفاع از مسجدالاقصی، آن را بسیار پیشرو، راهبردی و هنرمندانه خواند و افزود: دفاع از مسجد الاقصی که این روزها دستخوش دسایس فراوانی قرار گرفته، وظیفه شرعی همه مسلمانان جهان است.