کتاب "مقدمه ای بر شعر فارسی در سده بیستم میلادی" نوشته کامیار عابدی آماده انتشار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، این کتاب نوعی تحلیل ادبی و نقد و بررسی تاریخی شعر، شاعران و جریانات شعری قرن بیستم ایران در شاخه های سنتی، نو سنتی و نوگرا به شمار می رود.

"مقدمه ای بر شعر فارسی در سده بیستم میلادی" به بررسی شعر از زمان شکل گیری انقلاب مشروطه تا سال های پس از جنگ تحمیلی اختصاص دارد.

کامیار عابدی همچنین کتاب "رهنورد گمشده" را نیز آماده انتشار دارد. این کتاب به بررسی یک عمر فعالیت و خدمات ارزنده زنده یاد "حسن هنرمندی" - مترجم و شاعر - اختصاص دارد. هنرمندی یکی از نخستین افرادی بود که درباره ادبیات تطبیقی در ایران به تحقیق پرداخت.

این منتقد ادبی علاوه بر این اثر، دو مقاله مفصل درباره سهراب سپهری هم نوشته است که امسال منتشر می شود. بخش نخست این مقاله هشتاد صفحه ای که سال گذشته به دعوت دانشگاه اوزاکای ژاپن و به وسیله عابدی ارائه شد، درباره "سفر سهراب سپهری" به ژاپن و تاثیرپذیری او از افکار بودایی و هایکوهای این کشور است. در این مقاله، متن چند ترجمه سپهری از اشعار ژاپنی نیز توسط کامیار عابدی نقل شده است. 

"سهراب و کاظم تینا تهرانی" موضوع قسمت دوم این مقاله به شمار می رود. تهرانی که یکی از نزدیک ترین دوستان سهراب سپهری بوده است، پیش از درگذشت ناگهانی اش در سال 1369 ، یادداشت هایی را درباره سهراب برای انتشار به بیژن جلالی داد و جلالی نیز آنها را جهت گرداوری و انتشار به عابدی سپرد.

رساله "سهراب و ک.تینا" به نوعی حاشیه ای بر کتاب "اتاق آبی" سهراب سپهری به حساب می آید. کامیار عابدی در این کتاب علاوه بر ویرایش نهایی به نگارش مقدمه ای پیرامون شخصیت کاظم تینا تهرانی و پیوند معنوی اش با سهراب نیز پرداخته است.

"از مصاحبت آفتاب" (درباره اشعار سهراب سپهری) که طی سال های اخیر به قلم کامیار عابدی منتشر شده بود هم امسال برای ششمین بار توسط نشر ثالث منتشر می شود.

همچنین کتاب "در زلال شعر" (بررسی اشعار هوشنگ ابتهاج) از جمله آثار تجدید چاپی این محقق ادبی به شمار می رود. "به یاد میهن" (درباره اشعار ملک الشعرای بهار) نیز قراراست برای دومین بار تجدیدچاپ  شود.