رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از احداث 100 پایگاه مدیریت بحران در شهر تهران که 76 پایگاه آن به بهره برداری رسیده است ، خبرداد و گفت : برای پوشش دهی کامل شهر تهران به 140 پایگاه مدیریت بحران در سطح شهر نیازمندیم .

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مازیار حسینی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران صبح امروز در مراسم افتتاح فاز اول راه اندازی مراکز اورژانس پیش بیمارستانی در پایگاههای مدیریت بحران شهر تهران که در  پایگاه مدیریت بحران منطقه 6 شهرداری تهران واقع در پارک لاله برگزار شد با بیان اینکه همواره پیداکردن زمین مناسب به عنوان یکی از موانع اصلی احداث پایگاه های مدیریت بحران در شهر تهران محسوب می شود ، اظهار داشت : زمین هایی که برای احداث پایگاه های مدیریت بحران در نظر گرفته می شود باید دارای شرایط ویژه ای باشند که از جمله این موارد می توان به مشکل نداشتن از نظر ژئوتکنیک ، دستی نبودن خاک ، برخورداری از راه های دسترسی ، نزدیک نبودن به گسل و فراهم بودن شرایط برای فرود و پرواز بالگرد نام برد .

دکتر حسینی اظهار داشت : در حال حاضر 100 پایگاه مدیریت بحران درسطح مناطق 22 گانه شهر تهران در حال احداث است که از این تعداد 76 پایگاه به بهره برداری رسیده و هم اکنون امکان انجام عملیات در آنها وجود دارد و مابقی پایگاهها نیز تا 22 بهمن ماه جاری آماده بهره برداری است .

وی افزود : بر اساس بررسی های صورت گرفته شهر تهران برای پوشش دهی کامل به 140 پایگاه مدیریت بحران نیاز دارد که در فاز اول 100 پایگاه در حال احداث است و مابقی پایگاه ها نیز در فاز دوم احداث خواهد شد .

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به راه اندازی 22 اتاق بحران در مناطق که قرار است به اتاق بحران شهر تهران متصل شوند تا از آنجا در شرایط اضطراری سازماندهی عملیات صورت گیرد ، افزود : همچنین بحث امداد رسانی از 5 استان معین شهر تهران مطرح است که در این راستا پایگاههایی در مبادی ورودی شهر تهران ایجاد شده است .

حسینی با تاکید بر اینکه از یک نقطه و یک مرکز نمی توان کلان شهر تهران را اداره کرد و چاره ای نیست به جز اینکه از نقاط متعدد با یک سازماندهی واحد این کار صورت گیرد ، اظهار داشت : بر اساس قراردادی که با سازمان صنایع دفاع منعقد شده قرار است به تدریج تمام پایگاههای مدیریت بحران شهر تهران به سیستم ها و تجهیزات خاص زنده یاب و تشخیص افراد زیر آوار مانده در شرایط اضطراری ، مجهز شوند .

همچنین در این مراسم مهندس مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه شهر تهران یک شهر معمولی نبوده و شهری با شرایط خاص است به مقایسه شهر تهران با شهر بم پرداخت و گفت :  در زمان وقوع زلزله بم این شهر با 92 هزار نفر جمعیت شاهد رخداد فاجعه عظیمی بود که هنوز نیز پس از گذشت چندین سال پایان نپذیرفته و کارهای بازسازی آن تمام نشده است .

وی افزود : این در حالی است که یک منطقه از شهر تهران و به عنوان مثال منطقه 4 شهرداری تهران با 800 هزار نفر جمعیت ، معادل 2 استان کشور و در حدود 8 تا 9 برابر شهر بم جمعیت دارد و در صورتیکه زلزله ای در کلان شهرتهران رخ بدهد قطعا در شرایط دشواری قرار خواهیم گرفت .

چمران با اشاره به مصوبه شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر تغییر مرکز مدیریت بحران شهر تهران به سازمان مدیریت بحران ، این اقدام را گامی در جهت ارتقاء جایگاه مدیریت بحران اعلام کرد و افزود : باید توجه داشت که صرفا ایجاد و راه اندازی پایگاههای مدیریت بحران شهر تهران کافی نبوده بلکه سازماندهی نیروها و گروههای مستقر در این پایگاهها نیز برای آمادگی در شرایط اضطراری امر مهمی است .

دکتر غفرانی شهردار منطقه 6 تهران نیز با بیان اینکه بحث مدیریت بحران باید بسیار زودتر از این و در دوره مدیریت های شهری قبل  مورد توجه جدی مسئولان قرار می گرفت ، گفت : همواره در حوادث غیر مترقبه بسته به شرایط خاص هر کشور این وظیفه مدیریت شهری است که برای آمادگی و پیشگیری در این زمینه برنامه ریزی کند .

وی با بیان اینکه در شهر تهران به دلیل قرار گرفتن بر روی گسل همواره احتمال وقوع زلزله وجود دارد ، افزود : عقل حکم می کند که برای حفظ جان شهروندان تدابیر ویژه ای برای آمادگی در شرایط بحران اندیشیده شود .

غفرانی با اشاره به جمعیت 230 هزار نفری منطقه 6 که روزها به دلیل شرایط خاص منطقه یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت سیار نیز به آن اضافه می شود ، افزود : منطقه 6 حداقل به 12 پایگاه مدیریت بحران نیاز دارد که در حال حاضر به دلیل محدودیت در فضای منطقه برای احداث این تعداد پایگاه با مشکل مواجه هستیم .

همچنین در ادامه این مراسم دکتر دهقان پور رئیس مرکز اورژانس تهران نیز با بیان اینکه اهمیت نقش اورژانس در زمان حوادث و امدادرسانی بر کسی پوشیده نیست ، افزود : روزانه نزدیک به 1000 ماموریت در قالب 82 پایگاه توسط اورژانس تهران انجام می شود و اورژانس تهران با برخورداری از شبکه گسترده بی سیم و ارتباط با سه دانشگاه علوم پزشکی و شبکه بیمارستانی شهر تهران ، امکان و ظرفیت امداد رسانی به شهروندان در شرایط بحران را دارد .

دکتر پناهی رئیس مرکز فوریت های پزشکی نیز با بیان اینکه متاسفانه ما همیشه در شرایط بحران به فکر چاره اندیشی می افتیم ، گفت : برنامه ریزی ، تقویت زیر ساختهای مدیریت بحران ، آموزش به مسئولان و شهروندان برای امادگی در مواقع بحران و مردمی سازی امر آمادگی در مقابل حوادث غیر مترقبه ، چهاررکن اصلی است که باید در هنگام رسیدگی به حوادث آنها را مد نظر داشته باشیم .

وی ضمن قدردانی از شهرداری تهران و تحسین مدیریت شهری در عزم جدی برای راه اندازی پایگاههای مدیریت بحران در شهرتهران و توجه جدی مدیریت شهری به مقوله مدیریت بحران ، اظهار داشت : در حال حاضر کشور ایران به لحاظ آمادگی و پیشگیری در حوزه حوادث غیر مترقبه جزء بهترین کشورها است.