به گزارش خبرگزاری مهر، عمار حکیم فرزند رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اظهار داشت: گزینه ای به جز ساختن کشور و نهادهای آن، برقراری حاکمیت قانون و محدود کردن سلاح در دست دولت و تسامح میان عراقی ها پیش روی ما نیست.
وی افزود: روشن است که برخی مشکلات در استان های عراق وجود دارد و گروههایی با ارتکاب برخی اقدامات زشت مدعی می شوند که وابسته به این یا آن طرف عراقی هستند و باندهای تبهکار و سارق نیز وجود دارند اما نیروهای فعال سیاسی می توانند در صورت توافق با یکدیگر با اینگونه موارد و باندها مقابله کنند.
حکیم گفت : نیروهای بزرگ سیاسی عراق وقتی با یکدیگر متحد شده و یک سری مبانی را مشخص کنند، می توانند در مقابل هر طرف قانون شکنی بیاستند و این مبانی باید میان نیروهای سیاسی اجرا شود.
فرزند سید عبدالعزیز حکیم با اشاره توافقنامه امضا شده میان مجلس اعلا و جریان صدر با هدف تقویت روابط دوجانبه، جلوگیری از خونریزی و حفظ منافع عالی عراق گفت: تلاش ها و توافقاتی در سال های گذشه صورت گرفت و در ماههای گذشته نیز گفتگو و تماس های زیادی برگزار شد لذا ما این توافقنامه را غیرمنتظره نمی دانیم و معتقدیم که پرکردن شکاف و تقویت روابط میان عراقی ها در مناطق مختلف این کشور امری مهم بوده و سیاستی است که به آن تکیه می کنیم.
وی گفت: جریان صدر، جریانی بزرگ و دارای پایگاه مردمی گسترده ای است و ما پیوسته مشتاق تقویت رابطه و تماس مثبت و سازنده با آن هستیم و به ایجاد اینگونه روابطی با نیروهای سیاسی مختلف عراق نیز اهتمام می ورزیم
حکیم تاکید کرد: ما همواره میان جریان صدر به عنوان یک طرف سیاسی دارای نماینده در پارلمان با برخی گروههای قانون شکن که چه بسا در پس نقاب معینی مخفی شده و مدعی وابستگی به این یا آن طرف هستند، تمایز قائل هستیم و اعتقاد نداریم که آنها نماینده این جریان هستند، همانطور که این جریان نیز پیوسته می گوید که آنها نماینده این جریان نیستند.
وی همچنین به مشارکت جریان صدر و مجلس اعلا در ائتلاف عراق یکپارچه و ورود به انتخابات اشاره کرد و گفت: ما با جریان صدر اسناد زیادی را امضا کرده و به طور مشترک وارد انتخابات شدیم و دولتی ائتلافی را تشکیل دادیم و توافقات زیادی امضا کردیم که توافقنامه اخیر یکی از آنها به شمار می رود.
به گفته حکیم، محلس اعلا و جریان صدر نظرات همسانی درقبال مسئله اشغالگری دارند اما درخصوص سازوکارها (در برخورد با آن) متفاوت هستند.
وی گفت: هرگونه برخوردی در هر منطقه عراق به طور قطع به زیان فرایند سیاسی و موفقیت طرح دموکراتیک است و ما و بسیاری از نیروهای ملی درباره ضرورت فعالیت برای بازگرداندن حاکمیت کامل اتفاق نظر داریم و معتقد به تدوین جدولی زمانی برای ساختن نیروهای امنیتی عراق پیش از خروج نیروهای خارجی هستیم.
حکیم افزود: اما برخی دیگر معتقدند که این جدول باید برای خروح نیروهای خارجی باشد و در اینجا به اصل ایده می رسیم که عراق بدون نیروهای خارجی، نکته وفاق همه گروهها است.
وی افزود: ما خواهان روابط خوب با کشورهای همجوار و جامعه بین المللی هستیم و حکومت های گذشته چیزی جز حملات به کشورهای همجوار عراق به همراه نداشتند اما در عراق جدید، ما به دنبال دوستی ها و نه تجاوزگری هستیم.
فرزند رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق در بخش دیگری از گفتگوی خود اظهار داشت: ما همانند همه کشورهای منطقه از بروز تنش احساس نگرانی می کنیم و می دانیم که عراق و منطقه هزینه آن را خواهد پراخت.
وی گفت: ما در زمینه خاموش کردن شعله بحران هایی که شاید به زیان کشور ما و منطقه باشد، فعالیت کردیم و در شرایط گذشته خواستار گشوده شدن باب گفتگو میان ایران و آمریکایی ها شدیم و اخیرا خواستار گشوده شدن باب گفتگو میان کشورهای عربی و ایران برای دور کردن منطقه از هرگونه کشمکش و مناقشات هستیم.