به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی ظهر پنجشنبه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه استان قم گفت: از برنامههای معاونت پژوهش حوزه علمیه غنی سازی و حمایت از کتابخانه های مدارس علمیه و واحدهای آموزشی است که از نظر نرم افزاری و فیزیکی امکانات لازم برای آنان تدارک شود، چرا که این موارد از ملزومات پژوهش است.
وی بیان داشت: ۳۰۰ کتابخانه مراکز حوزوی توسط نرم افزار فراکاوش به منابع مختلف دسترسی دارند و پژوهشگران میتوانند از این امکان بهره مند شوند.
مقیمی حاجی با اشاره به برنامه ریزی در راستای استفاده از ظرفیتهای موجود کشور در عرصه حمایت از پژوهشگران بیان داشت: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تحت مدیریت معاونت علمی ریاست جمهوری از پژوهشهای محققان حکایت میکند و حوزههای علمیه کمتر از این موضوع استفاده کردند و از سال قبل آئین نامه گروه معارف این صندوق بومی سازی شد و محققان حوزوی نیز میتوانند آثار علمی خود را برای دریافت حمایت در سامانه این صندوق بارگذاری کنند.
معاون پژوهش حوزههای علمیه عنوان داشت: نمایه نشریات حوزه دین از سوی مراکز مختلفی در دانشگاه و حوزهها منتشر میشوند که به صورت پراکنده است و که در نمایه نشریات حوزوی این امر جمع بندی شده و قابل استفاده همگان است.
حمایت از پایانههای حوزوی
وی با اشاره به حمایت از پایان نامههای حوزوی بیان داشت: برای اینکه پایان نامهها به سمت کاربردی شدن پیش روند، حمایتهای لازم در این زمینه صورت میگیرد و هزینههای صورت گرفته به پژوهشگران پرداخت و از آنان خواست میشود.
معاون پژوهش حوزههای علمیه ابراز داشت: مجموعه پایان نامه چند دهه اخیر حوزههای علمیه مورد بررسی قرار گرفته و مواردی که کاربردی مورد حمایت قرار میگیرند.
مقیمی حاجی گفت: حوزه و پژوهش، جنگ شناختی و جهاد تبیین شعار امسال هفته پژوهش حوزه است و رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر بر این موضوعات تاکید داشتند و ضرورت دارد تا مراکز پژوهشی به این موضوع، توجه لازم را داشته باشند.
وی عنوان داشت: دیدار با برخی از بزرگان حوزه و فرهیختگان پژوهشی و برگزاری نشستهای علمی متعدد از جمله برنامهها هفته پژوهش حوزه است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه گفت: چندین مسابقه کتابخوانی از ماههای قبل اعلام شده که یکی از آنان برای کتاب روش شناسی پژوهش در مبانی دین بوده و در اواخر هفته پژوهش برگزیدگان نهایی آن اعلام میشوند.
وی ادامه داد: ایده پردازی در ارتقا انگیزههای پژوهشی از جمله برنامههای معاونت پژوهش حوزه است و به نظر میرسید انگیزههای لازم در عرصه پژوهش کمرنگ شده است.
آموزش به پژوهش همراه باشد
مقیمی حاجی اضافه کرد: ارائه الگوی آموزشی پژوهش محور دغدغه برنامه ریزی آموزشی است و معتقدیم آموزش و پژوهش باید در دل هم باشند تا روح تحقیق در طلاب دمیده شود که این امر به رشد علمی طلاب کمک میکند و در این راستا مسابقهای نیز اعلام فراخوان شده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه بیان داشت: مسابقه همکاران پژوهشی نیز از دیگر برنامههای هفته پژوهش است که از این طریق به دنبال ترغیب سایر همکاران در معاونتهای مختلف حوزه علمیه هستیم تا این افراد اگر اثر پژوهشی داشته اند و به عرصه پژوهش ورود پیدا کردند از آنان تجلیل شود که امسال به صورت جشنواره در حال اجرا است.
وی ادامه داد: اجلاسیه معاونان پژوهشی استانهای مراکز کشور در قم برگزار شد و آیت الله اعرافی نیز در این جمع حضور یافتند و سخنرانی داشتند و اجلاسیه دیگر ویژه معاونتهای پژوهش مدارس منطقه یک برگزار شد که در این راستا برنامهها و راهبردها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
معاون پژوهش حوزههای علمیه گفت: از پیشکسوتان امر پژوهش در حوزه علمیه نیز تقدیر میشود و نمایشگاه آثار پژوهشی حوزویان نیز در هفته پژوهش برپا خواهد شد.