به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، بر اساس گزارشی جدید، پس از آنکه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی از تامین سلاح برای اوکراین خودداری کرد، رژیم کییف از رای مخالف دادن به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد امتناع ورزید؛ قطعنامهای که خواستار ورود دیوان بینالمللی دادگستری به موضوع اشغال غیرقانونی اراضی فلسطینیان توسط صهیونیستها بود.
اذعان عمومی به اینکه مقامات اوکراینی حق رای خود در سازمان ملل متحد را چیزی بیشتر از اهرم فشار با هدف کسب امتیاز از همتایانشان میدانند، از درک غیراصولی و به شدت «بدهبستانی» آنها از سیاست جهان حکایت دارد.
یک خبرنگار صهیونیستی روز شنبه در توییتر نوشت: یک مقام اوکراینی گفت که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور به نتانیاهو گفته که در عوض رای مخالف یا ممتنع دادن به قطعنامه مذکور، آیا کابینه جدید رژیم صهیونیستی سیاست خود را تغییر خواهد داد و برای اوکراین سلاح تامین میکند؟!
به گفته این خبرنگار، منابع اوکراینی گفتهاند که نتانیاهو حاضر نشده با این درخواست موافقت کند اما «اعلام کرده که حاضر است درباره درخواستهای زلنسکی در آینده گفتوگو کند.»
کییف در ماه اکتبر درخواست رسمی خود برای دریافت «سامانه آهنین، باراک-۸، سامانه پاتریوت، فلاخن داود، پیکان (سامانه دفاعی ضدبالستیک) و سامانههای تسلیحاتی» را به تلآویو ارسال کرد و علاوه بر این خواستار حمایت رژیم صهیونیستی از برنامه آموزش اپراتورهای اوکراینی شد. با این حال، تلآویو به دفعات درخواستهای رژیم کییف را رد کرده است.
این خبرنگار در توییتی نوشت: جواب نتانیاهو به مذاق زلنسکی خوش نیامد و او از رای مخالف یا ممتنع دادن به قطعنامه خودداری کرد.»
مذاکرات بین نتانیاهو و زلنسکی در دور آخر تماسهای تلفنی جمعه شب در تلاش برای جلب حمایت دیپلماتیک در آستانه رایگیری سازمان ملل، برگزار شد؛ رایگیری که در نهایت با ۸۷ رای موافق و ۲۴ رای مخالف و ۵۳ رای ممتنع تصویب شد.
مطابق مفاد این قطعنامه که با مخالفت واشنگتن و موافقت روسیه، چین و تقریبا تمام کشورهای عربی روبهرو شد، دیوان بینالمللی دادگستری موظف شده تا برای رسیدگی به جنبههای حقوقی اشغال فلسطین، شهرکسازی، طرحهای نژادپرستانه رژیم صهیونیستی و تغییر بافت جمعیتی قدس اشغالی، نظر مشورتی خود را ارائه دهد.
در جریان یکی از رایگیریهای سازمان ملل در ماه جاری، مقامات اوکراینی رای موافق دادند؛ اقدامی که در بحبوحه جنگ نیابتی ناتو علیه روسیه در اوکراین، تلاشی در راستای ابراز نارضایتیشان از موضع نسبتا بیطرفانه رژیم صهیونیستی محسوب میشد.
نماینده اوکراین در سازمان ملل متحد، در جریان آخرین رایگیری که روز جمعه برگزار شد، حاضر نبود و یکی از مقامات این کشور مدعی شده که «زلنسکی تصمیم گرفته که ما در رایگیری شرکت نکنیم تا برای برقراری رابطه با نتانیاهو به آنها فرصت بدهیم.