رئیس جمهوری آذربایجان خواستار عاری بودن دریای خزر از اختلاف شد و گفت: مذاکرات تهران تنها آغاز راه است و امیدواریم با توجه به خصوصیات ویژه دریای خزر در حفظ صلح و پایداری منطقه این تعاملات بین سران کشورها همچنان تداوم یابد.

به گزارش خبرنگار مهر از محل برگزاری اجلاس سران کشورهای حاشیه خزر ، الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان که پس از دکتر احمدی نژاد در این اجلاس سخن می گفت، اظهار داشت: در حال حاضر شرایط بسیار خوبی برای حل مسائل خزر به وجود آمده و امیدوارم که در اجلاس تهران بتوانیم مسائل باقیمانده درباره این دریا را حل و فصل نماییم.

وی با بیان اینکه موضع کشورهای حاشیه دریای خزر در حال نزدیک شدن به هم است، افزود: موضوع رژیم حقوقی دریای خزر بحث حفظ محیط زیست و تعاملات کشورهای حاشیه این دریا از جمله مسائلی است که اهمیت بسیاری داشته و کشورهای این حوزه باید روابط خود را محکم تر نمایند.

علی اف با اشاره به موقعیت خاص دریای خزر که اهمیت ویژه ای را برای آن ایجاد کرده ادامه داد: باید سعی کنیم تا در راستای تحقق منافع تمام کشورهای حاشیه این دریا روابط محکمی را تنظیم کنیم تا در آینده مشکلی در این حوزه پیش نیاید.

رئیس جمهور آذربایجان بر لزوم بازنگری در بحث تقسیم دریای خزر بین کشورهای ساحلی آن تاکید کرد و گفت: کشور ما در مورد کشفیات نفتی و منابع گازی این دریا از سال 1949 فعالیت هایی را انجام داده و به نظر می رسد این فعالیت ها باید ادامه یابد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه دریای خزر از مناطق ویژه جهان است به نظر می رسد که باید نگاه ویژه به آن وجود داشته باشد؛ آذربایجان، روسیه و قزاقستان سواحل مهمی در این دریا دارند که در خصوص موضوع جداسازی آن باید بازنگری هایی صورت گیرد.

الهام علی اف همچنین گفت: دریای خزر از زمانهای گذشته بهانه ای برای دوستی و آشتی کشورهای اطراف خود بوده و به نظر می رسد ضمن تداوم همین روند باید در کنار در نظر گرفتن مزایایی برای ترانزیت آزاد بین این کشورها به فکر راهکارهای آسیب نرساندن به محیط زیست نیز باشیم.

رئیس جمهور آذربایجان در سخنان خود همچنین از آمادگی کشورش برای ایجاد مجمع دائمی در باکو برای حفظ محیط زیست دریای خزر خبر داد و گفت: این موضوع از مسائل بسیار مهمی است که مورد توجه ما قرار دارد.

وی تاکید کرد: به اعتقاد ما مذاکرات تهران تنها آغاز راه است و امیدواریم با توجه به خصوصیات ویژه دریای خزر در حفظ صلح و پایداری منطقه این تعاملات بین سران کشورها همچنان تداوم یابد.