مشهد - خبرگزاری مهر: مدیر اجرایی جشنواره ملی طلای سرخ خبر داد: توسعه صنعت گردشگری، تجارت زعفران و آشنا سازی با روشهای اصولی و بهداشتی و تولید و فرآوری زعفران اهداف برگزاری سومین جشنواره ملی زعفران است.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد حسین نژاد حسین ظهر امروز در جمع خبرنگاران افزود: در سومین دوره برگزاری جشنواره سعی کرده ایم با قرار دادن بخش های مختلف همچون مردم شناسی،علمی ویژه توسعه، برپایی غرفه های تولید زعفران و برگزاری آئین ها و پخش نماهنگ سطح کیفی جشنواره را ارتقا دهیم.

فرماندار قاین در خصوص اهداف این دوره از جشنواره نیز افزود: در سومین جشنواره ملی زعفران اهدافی چون آشنا سازی کشاورزان و تولید کنندگان با آخرین دستاوردها و یافته های علمی و تحقیقاتی در بخش زعفران، توسعه صنعت گردشگری، تجارت زعفران و آشنا سازی با روش های اصولی و بهداشتی و تولید و فرآوری زعفران را مدنظر داریم.

وی در خصوص بخش هنری جشنواره نیز اظهار داشت: بخش فیلم و عکس سومین جشنواره ملی زعفران با هدف ماندگار سازی و تداوم این جریان برگزار می شود و از سویی باعث تنوع و افزایش وسعت مخاطبان می شود.

مدیر اجرایی جشنواره ملی طلای سرخ تصریح کرد: سعی می شود با سرمایه گذاری‌ بخش‌ خصوصی و برپایی جشن‌های زعفران، علاوه بر شناخت هر چه بیشتر محصول استراتژیک زعفران قاین که در دنیا کیفیتی بی‌نظیر دارد، توسعه اصولی و زیر بنایی منطقه، بعدی جهانی گیرد.

وی پایه ریزی ساختاری حرفه‌ای و کار آمد را در راستای عملی کردن راهکارها و یافته‌های علمی اندیشمندان در بین کشاورزان، بازرگانان و صادر کنندگان زعفران الزامی دانست و عنوان کرد: قاین در حال حاضر، همزمان با فصل برداشت زعفران حرکتی ملی را با استفاده از فرهنگ بومی، آغاز کرده است که در آینده سایر نقاط کشور نیز، تحت تاثیر این حرکت، اقدامات مشابهی را در زمینه شناخت محصول کشاورزی منطقه‌شان خواهند داشت.

نژاد حسین در خصوص تاثیر برگزاری جشنواره بر بهبود شیوه های تولید و فرآوری زعفران گفت: برگزاری جشنواره در این فرآیند تاثیر بسیار مثبتی داشته است به طوری که کیفیت زعفران تولیدی طی چند سال اخیر به کلی تغییر کرده و امروزه کشاورزان ما مسائل بهداشتی برداشت و نگهداری زعفران را کاملاً رعایت می کنند.

دبیر سومین جشنواره ملی زعفران تاکید کرد: بررسی ها نشان می دهد دستاوردهای جشنواره زعفران ملموس و به راحتی قابل رویت است به گونه ای که قبل از سال 81 زعفران به صورت فله و غیر اصولی صادر می شد و امروزه شاهد حذف این روش هستیم.

مدیر اجرایی جشنواره ملی طلای سرخ در ادامه تصریح کرد:  ‌تلاش مسئولان استانی، این است که جشنواره طلای سرخ بستر و شکلی ملی به خود داشته باشد و به یک حرکت ملی تبدیل شود تا درمقابل حساسیت های لازم  را در بین مسئولان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور به وجود بیاورد.

سومین جشنواره ملی زعفران با حضور 30 تن از سفیران کشورهای مرتبط با بحث زعفران 16 و 17 آبان ماه در قاین برگزار می شود.