وی، توسعه فناوری بومی را بهترین روش تامین نیازهای جامعه دانست و گفت :: هیچ کشوری فناوری نوین دنیا را در اختیار ما نمیگذارد بنابراین باید بتوانیم تولید علم کنیم و یا زمینه انتقال فناوری های روز دنیا را به داخل فراهم کنیم.
طیبی اتکا به درآمدهای نفتی را عامل عقب ماندگی کشور عنوان کرد و افزود: کشورهایی که به توانمندیهای داخلی و فناوری بومی توجهی نمیکنند و تنها به درآمدهای منابع طبیعی سرشار خود وابسته هستند، پیشرفت نمیکنند.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به خرید متعدد تکنولوژیهای خارجی گفت: اگر نتوانیم به تولید فناوری بومی بپردازیم کارخانههای داخلی وابسته به تکنولوژی خارجی خیلی سریع بازده اقتصادی خود را از دست میدهند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تفاوت قیمت تکنولوژی روز و مواد اولیه، ارزانتر بودن تولیدات نفتی را طبیعی دانست و خاطرنشان کرد: کشورهای وابسته باید با اتکاء به خود و نگاه به آینده به سوی تولید علم و فناوری بومی حرکت کنند.
وی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص تولید علم یادآور شد: با توجه به عدم سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه تحقیقات، دولت باید از تحقیقات پایه حمایت کند.
دکتر کلید توسعه کشور را تولید علم و فناوری دانست و گفت : ما باید با نگاه ویژه به آینده و برنامهریزی جامع در حوزه تولید دانش و فناوری بومی فاصله خود را با دنیا کم کنیم.
نخستین همایش کاربردهای زیست فناوری در صنعت و معدن امروز توسط پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی گشایش یافت و تا فردا ادامه دارد. در روز پایانی این همایش دکتر معنوی معاون علوم زیستی دفتر همکاری های فناوری ریاست جمهوری سخنرانی می کند.