به گزارش خبرگزاری مهر، نظریات رفتارشناسی نشان می دهد افراد نوع دوست که حتی حاضرند به قیمت نابودی خود به دیگران کمک کنند، در معرض خطر قرار دارند این در حالی است که افراد بیگانه ترس به دلیل برخورداری از خصوصیت دوری جستن از خطر و دشمن، بقا یافته و این رفتار را به نسل های دیگر منتقل می کنند.
براساس نظریه انتخاب طبیعی، باید این گونه برداشت کرد که انسان های مدرن همگی بیگانه ترس هستند و در کل ژن "نوع دوستی" در این انسان ها منقرض شده است در حالی که هنوز حس نوع دوستی در میان انسان ها وجود دارد در کنار آن رفتار بیگانه ترسی نیز درگونه انسان مشاهده می شود.
برای درک این مسئله، دانشمندان دانشگاه ملی دائگو در کره جنوبی و موسسه سانتا فی در نیو مکزیوکوی آمریکا که نتایج تحقیقات خود را در مجله ساینس منتشر کرده اند، کشف کردند که در بین این دو رفتار، یک رفتار میانه نیز وجود دارد که می توان آن را به عنوان "نوع دوستی محدود" معرفی کرد.
به گفته این دانشمندان این رفتار حد وسط، بیش از این دو رفتار افراطی بقا یافته است.
این دانشمندان با استفاده از یک مدل تئوری بازی های تکاملی و بازسازی و شبیه سازی هزار انسان که در شرایط محیطی حاضر در پایان دوره "پلیستوسن" و ابتدای دوره "اولوسن" می زیستند، به این نتایج دست یافتند.
"اولوسن" به دوره زمین شناسى حاضر گفته می شود که از پایان دوره پلیستوسن شروع شده است.
این دانشمندان، افراد شبیه سازی در این بازسازی مجازی را در 20 گروه تقسیم کردند که دارای دو ژن با دو "الل" (allele) بیگانه ترسی (غالب) و نوع دوستی (مغلوب) بودند. به ژن های ناهمسان "الل" می گویند.
این شبیه سازی نشان داد گروه هایی که در فرایند بقا با موفقیت بیشتری مواجه شدند، از نظر ژنتیکی "نوع دوست محدود" بودند.
در واقع این افراد دارای یک ژن بیگانه ترسی و یک ژن نوع دوستی هستند و بیان ژن این دو ویژگی رفتاری موجب این بقا شده است.
به گفته محققان کره ای و آمریکایی، خصوصیت رفتاری "نوع دوستی محدود" گسترده شده و به انسان های مدرن امروزی نیز رسیده است. این رفتار باعث شده که انسان های امروزی از یک سو در جنگ شرکت کنند و از سویی دیگر در فعالیت های بشر دوستانه حضور داشته باشند و یا به خانواده و دوستان خود عشق بورزند.