یزد- نخستین همایش نکوداشت نواهای قرآنی ماندگار و قاریان قدیمی با حضور مردم و مُلاهای قرآنی قدیم در مسجد روستای ده عسکر بخش آسفیچ بهاباد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، بخشدار آسفیچ بهاباد در این مراسم، هدف از برگزاری این همایش را احیای میراث کهن و ماندگار در روستا و بخش آسفیچ اعلام کرد و اظهار داشت: برگزاری چنین مراسمی یاد و خاطره گذشتگان و مُلاها و قاریان قرآنی را که با نواهای دلنشین خود زینت بخش مجالس بودند، زنده می‌کند.

محی الدینی با اشاره به شأن و منزلت پرداختن به قرآن کریم عنوان کرد: ترویج قرآن کریم دستاوردهای ارزشمندی را عاید جامعه خواهد کرد به همین دلیل همه باید در هر جایگاهی که هستند، به ترویج فرهنگ قرآنی توجه کنند.

بخشدار آسفیچ با بیان اینکه مکتب‌خانه‌های قدیم، پایه و اساس مدرسه‌های امروزی به عنوان میراث فرهنگی آموزش محسوب می‌شوند و شناخت ریشه و قدمت آن‌ها یادی از جایگاه فرهنگ تعلیم و تربیت در آموزش نسل‌های گذشتگان ماست، افزود: در آن زمان قرآن کریم برای انتقال به دیگران به حافظه سپرده می‌شد و مومنان در حلقه‌ای گرد معلم می‎نشستند و گوش فرا می‌دادند و تکرار می‌کردند و می‌کوشیدند تا مطالب را درک کنند.

وی ادامه داد: در مکتب‌خانه همه چیز حول یک محور اصلی با عنوان قرآن می‌چرخید و پایه اصلی آموزش در مکتب‌خانه‌ها و روش‌های تدریس سنتی، یادگیری و فراگیری قرآن بود و خانواده‌ها از ابتدا کودکانشان را به نزد معلمانی با عنوان ملا می‌فرستادند تا از این طریق قرآن بیاموزند.

فعالیت ۴۰ مُلا و قاری قرآن قدیمی در آسفیچ

حجت الاسلام سید ضیاءالدین رضی، امام جماعت مسجد روستا و یکی از کارشناسان مذهبی نیز در این مراسم، ترویج فرهنگ قرآن کریم را از جمله رسالات مسئولان و دست‌اندرکاران نظام اسلامی دانست و بیان کرد: فرهنگ و ارزش‌های قرآنی در حقیقت بیمه کننده ارزش‌های انسانی و فرهنگی خانواده‌ها است.

وی تصریح کرد: قرآن کلام نورانی خدای تبارک و تعالی و ماندگارترین معجزه خداوند برای هدایت انسان‌ها است.

رضی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: دربخش آسفیچ ۴۰ مُلا و قاری قرآن وجود دارد که در راه آموزش قرآن برای نسل‌های آینده کشور تلاش می‌کنند.

در این همایش از تعدادی از خانواده‌های ملاها و قاریان قرآن قدیمی تجلیل شد.