به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، در دوازدهمین جلسه ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار که صبح امروز در محل سازمان حفاظت محیطزیست برگزار شد، با تأکید بر لزوم حضور رؤسای دستگاههای عضو ستاد و یا معاونان آنها در جلسات، اظهار کرد: تاکنون ۱۱ جلسه ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار در دولت سیزدهم برگزار شده است و میبایست خروجی این جلسات ارزیابی و به آگاهی عموم برسد.
وی افزود: تا پایان خردادماه امسال کلیه دستورالعملها و شیوهنامههای قانونی توسط دستگاههای مسؤول و ستاد ابلاغ خواهد شد و در قالب یک برنامه زمانبندی، عملکرد دستگاههای عضو ستاد ارزیابی و اطلاع رسانی میشود.
به گفته وی، حضور همه دستگاههای عضو در جلسات ستاد الزامی است، چرا که تصمیماتی که در این جلسات گرفته میشود با سلامت مردم و امنیت روانی-غذایی و حیاتی جامعه در ارتباط است.
سلاجقه در ادامه با تقدیر از اقدام سازمان هواشناسی در راهاندازی سامانه هشدار و پیشآگاهی وقوع گرد و غبار، بر لزوم تکمیل و ارتقای این سامانه تأکید کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به اعلام مسؤولان سازمان هواشناسی مبنی بر نیاز ۱۲۵ میلیارد تومانی برای توسعه و ارتقای این سامانه، راهاندازی سریع سامانه هشدار را پیش درآمد اساسی و ضروری عملیات تثبیت و اجرا دانست و خواستار پیگیری به منظور تأمین اعتبار آن در اسرع وقت شد.
سلاجقه، همکاری با کشورهای همسایه برای دریافت دادههای هواشناسی آنها به منظور ارتقای سامانه هشدار و پیشآگاهی وقوع گرد و غبار را ضروری دانست و گفت: با توجه به ضعفهایی که برخی از این کشورها در جمعآوری و تحلیل این دادهها دارند، تعیین مناطق استقرار ایستگاههای پایش و یا مناطقی از این کشورها که خلأ آماری دارند توسط سازمان هواشناسی و محیطزیست ضروری است و تبادل کارشناس با این کشورها نیز میتواند راهگشا باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری اجلاس بینالمللی گرد و غبار به میزبانی ایران در سال جاری، خاطرنشان کرد: سازمان حفاظت محیطزیست امسال حداقل ۵ نشست بینالمللی برگزار خواهد کرد که یکی از آنها اجلاس بینالمللی گرد و غبار است.
راهاندازی سازمان منطقهای گرد و غبار
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با یادآوری موضوع راهاندازی سازمان منطقهای گرد و غبار به عنوان یکی از مصوبات اجلاس منطقهای وزرای محیطزیست در تابستان سال گذشته، بر لزوم استقرار این سازمان تا سالروز برگزاری اجلاس مذکور تأکید کرد.
سلاجقه با اشاره به اهمیت برگزاری اجلاس بینالمللی گرد و غبار به میزبانی کشورمان، گفت: دیپلماسی محیطزیست پیش قراول اصلی برای دیپلماسی سیاسی کشور است؛ بنابراین دستاورد اجلاس گرد و غبار برای ما حائز اهمیت است.
وی در ادامه تصریح کرد: در نشست آتی ستاد، عملکرد دستگاههای مسؤول در ستاد گرد و غبار وفق وظایف قانونی و تکالیف روشن شده، به اطلاع مردم شریف رسانده و چنانچه قصوری وجود داشته باشد حتماً از مبادی ذیربط در دولت پیگیری خواهد شد.
گفتنی است در این جلسه که با ۳ دستور کار ارائه گزارش اقدامات انجام شده در خصوص دستور کار، نتایج و سطح مشارکت اعضا در جلسات ستاد ملی در سال ۱۴۰۱، تشریح روند برگزاری اجلاس بینالمللی گرد و غبار با محوریت مرکز امور بینالملل و کنوانسیونهای سازمان حفاظت محیطزیست و ارائه اقدامات انجام شده توسط سازمان هواشناسی کشور در خصوص ماده ۵ آئیننامه گرد و غبار برگزار شد، نمایندگان دستگاههای عضو ستاد نظرات و پیشنهادات خود را درباره دستور کار جلسه بیان کردند.