به گزارش خبرنگار مهر، کوروش احمدیوسفی ظهر دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: اعتیاد به مواد مخدر در حوزه سرمایه اجتماعی، زیستی، شهری و سلامت هزینههای بسیار بالایی برای جامعه و کشور، دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان با بیان اینکه کرمان در حوزه مقابله با سوداگران مرگ طی سالهای اخیر رتبه اول و دوم کشف مواد مخدر را درسطح کشور کسب کرده و اقدامات خوبی را ضابطان در بخش مقابله و برخورد با خردهفروشان مواد مخدر انجام دادهاند، اظهار داشت: انجام این قبیل اقدامات مقابلهای، پیش بینی، برآورد، پیشگیری، درمانی و پسادرمانی در حوزه مواد مخدر و اعتیاد ضرورت دارد.
وی افزود: یکی از دلایل شیوع اعتیاد، دسترسی آسان به مواد مخدر است، فلذا انجام اقدامات بازدارنده در بحث پیشگیری از شیوع مؤثر است.
یوسفی با اشاره به اینکه باید اقدامات مداخلهای انجام دهیم زیرا افراد معتاد بیمار هستند، گفت: این اقدامات در دو سطح سم زدایی و پسادرمانی اعمال میشوند اما مشکلی که وجود دارد اقدامات پسادرمانی است به این صورت که بیشتر این افراد حامی ندارند و اگر خیرین به عنوان حامی به این حوزه ورود کنند مؤثر است اما بخشی از کار در این حوزه خانوادهها هستند که معمولاً با رفتارهای گذشته موجب برگشتن افراد به اعتیاد میشود.
وی با بیان اینکه در حوزه آسیبهای اجتماعی همچون طلاق، رد پای اعتیاد به صورت معناد دار مشخص است تاکید کرد: همچنین پایه کودک آزاری، خودآزاری و دیگر آزاری و سایر آسیبهای اجتماعی نیز مواد مخدر است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان افزود: در حوزه درمان اعتیاد، سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار بیمار در مراکز چندگانه درمانی استان کرمان تحت درمان قرار گرفتند.
وی گفت: بیش از ۴۵۰ مرکز درمانی اعتیاد و پنج مرکز ماده ۱۶ در سطح استان فعال است.