نورآباد- رئیس دادگستری دلفان یکی از مشکلات موجود در این شهرستان را نبود زندان و بازداشتگاه عنوان کرد و گفت: بیش از ۳۷ هزار پرونده در دادگستری مختومه شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عسکرزاده در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته قوه قضائیه، اظهار داشت: هفته قوه قضائیه فرصتی است برای اعلام تجدید میثاق مسئولان و کارکنان دستگاه قضائی با امام راحل، رهبر معظم انقلاب و شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی و ملت شریف ایران در مسیر اجرای عدالت و احقاق حقوق فردی و اجتماعی است.

وی افزود: میانگین پرونده‌های وارده حقوقی ۱۷۰ فقره، کیفری دو ۱۵۰ فقره، اجرای احکام کیفری ۲۱۰ فقره و اجرای احکام حقوقی ۱۲۸ فقره در ماه بوده است.

بیش از ۳۷ هزار پرونده مختومه شد

رئیس دادگستری دلفان، اظهار داشت: همه دادرسی‌های مربوط به زندانیان به صورت الکترونیک بوده یعنی هیچ زندانی برای برگزاری جلسات رسیدگی از زندان احضار نشده و جلسات رسیدگی به صورت ویدئو کنفرانس صورت پذیرفته که با توجه به بعد مسافت از هزینه‌های نقل و انتقال و خطراتی که در مسیر رفت و آمد وجود دارد، جلوگیری شده است. ضمن اینکه کار مأمورین بدرقه نیز در این زمینه سبک شده است.

عسکرزاده، افزود: در حوزه قضائی شهرستان متوسط زمان رسیدگی به دعاوی کیفری ۷۶ روز و دعاوی حقوقی ۸۳ روز است، یعنی طی این مدت که به صورت میانگین است پرونده‌های حقوقی و کیفری در شعبه ثبت مورد رسیدگی و مختومه می‌شود، میانگین وقت دهی در دعاوی کیفری و حقوقی ۴۸ روز است که آمار بسیار مناسبی است و جای تشکر و قدردانی از همکاران محترم را دارد

وی همچنین با اشاره به وضعیت عملکردی دادگستری شهرستان دلفان، مجموعه پرونده‌های وارده به دادگستری شهرستان اعم از دادگاه، دادسرا و شوراهای حل اختلاف ۳۷ هزار و پنج فقره بوده که علاوه بر مختومه شدن این پرونده‌ها تعداد ۹۷۱ فقره هم از مانده در سال‌های قبل مختومه شده و مجموعاً ۳۷ هزار و ۹۷۶ فقره مختومه شده است.

دلفان زندان و بازداشتگاه ندارد

رئیس دادگستری دلفان با اشاره به اینکه ۹۴ درصد از ابلاغیه‌های حوزه قضائی به صورت الکترونیک بوده و این امر سهم مهمی در جهت جلوگیری از اطاله دادرسی دارد، افزود: با توجه به تأکیدات ریاست قوه قضائیه در خصوص حضور مدیران و قضات در زندان‌ها و بررسی مسائل و مشکلات آنها، در سال گذشته همکاران ما مجموعاً ۱۵۱ بازدید از زندان را داشته‌اند و در این بازدیدها به بررسی مسائل و مشکلات زندانیان و صدور دستورات قضائی لازم پرداخته‌اند.

عسکرزاده، ادامه داد: یکی از برنامه‌های تحولی دستگاه قضائی تشکیل پرونده‌های قضائی بدون کاغذ است، که در آن همه روند رسیدگی پرونده به صورت الکترونیکی صورت می‌پذیرد، سال گذشته تعداد هزار و ۴۵۹ فقره پرونده در حوزه قضائی شهرستان بدون کاغذ و به صورت الکترونیکی توسط همکاران مورد رسیدگی قرار گرفته است.

وی گفت: مشکلاتی هم که در ارتباط با دستگاه قضائی در شهرستان با آن مواجه هستیم یکی نبود زندان یا بازداشتگاه، دوم نبود سالن تشریح در پزشکی قانونی، سوم نبوده پلیس فتا در شهرستان، چهارم نبوده کمپ ترک اعتیاد دولتی ماده ۱۵، پنجم تکمیل نبودن پالایش تصویری در سطح شهر است.

رئیس دادگستری دلفان، گفت: خارج از رسیدگی‌های قضائی که توسط همکارانمان در دادگستری صورت گرفته تشکیل جلسات پیشگیری از وقوع جرم، شورای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی، تشکیل جلسات مبارزه با جرایم خاص و کنترل مجرمان حرفه‌ای و سابقه‌دار، بازدید از واحدهای تولیدی و بررسی مسائل و مشکلات آنها، تشکیل جلسات داخلی که در دستورالعمل‌های ابلاغی اعلام شده از مهم‌ترین اقداماتی بوده که در دادگستری شهرستان صورت گرفته است.

عسکرزاده، افزود: یکی دیگر از برنامه‌های دستگاه قضائی که در معاونت توسعه حل اختلاف در سال گذشته صورت گرفته تشکیل ستاد «صبر» شهرستان بود که با حضور رئیس کل سابق دادگستری استان، ستاد صبر شهرستان فعالیت خود را شروع کرد و برای ۲۵۵ نفر از متنفذین و ریش سفیدان شهرستان ابلاغ صلح یار صادر شد.