به گزارش خبرگزاری مهر، زمانی ویم وندرس، کارگردان مشهور آلمانی گفته بود هالیوود ناخودآگاه بشر را تسخیر کرده است. گذشته از طنین تلخ و روشن گرانه این کلام، بصیرتی ژرف در آن نهفته است.
سینما پس زمینه ذهن بشر را از آن خود کرده است و به رؤیاها و کابوسهای او جامه عمل پوشانده است. ژانر علمی-تخیلی در سینما نه فقط رویاهای بشری را به تصویر کشانده، بلکه با قابلیتهای شگرفی که در اختیار او گذاشته، قوه خیال او را به رقابت طلبیده است، به گونهای که امروز این خیال بشر است که از ترسیم موقعیتهای نوین ناتوان گشته است.
فیلمهای علمی تخیلی برای بار نخست امکان سفر زمان و گشت و گذار در جهانی را در اختیار انسان گذاشته است. این فیلمها همچنین واسطهای برای طرح پرسش از هویت انسان در برابر موجودات مصنوعی و خیالی، مسؤلیت اخلاقی در شرایط استثنایی، مسئله هوش مصنوعی و توان انسان در وضعیتهای خارق العاده هستند .
این کتاب از سه بخش با نامهای معماهای هویت و کارگزاری، دیدار در فضا، سفر زمان و هوش مصنوعی و دنیای شجاع نو : آینده گرایی علمی - تخیلی تشکیل شده است.
مقالات کتاب که توسط نویسندگان مختلفی نگاشته شده به پژوهش در موضوعات فلسفی مذکور در فیلمهایی چون متروپولیس، فرانکنشتاین، ترمیناتور و اودیسه فضایی میپردازد.