قم- رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور گفت: ما راهی نداریم مگر اینکه فرزندان را با فرهنگ مسجدی تربیت کنیم، فرهنگ مسجد فرهنگ پاکی،تلاش و مجاهدت است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین کمال الدین خداداده رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور امروز در اردوی توانمندسازی کادر نوجوان کانون‌های مساجد استان قم که در اردوگاه ملاصدرای کهک برگزار شد گفت: یکی از مباحث مهم کانون‌های فرهنگی هنری مساجد بحث تربیت است و برای اینکه بتواند نسل‌های آینده را تربیت کرده و به عنوان مؤمنین مجاهد انقلابی تحویل جامعه بدهد نقش ویژه ای دارد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: ما باید تلاش کنیم تا کادر نوجوان ما به عنوان جانشینان مدیران قدیمی تر در کانون‌ها تربیت شده و بتوانند کار را تحویل بگیرند و مسئولیت پذیر تربیت شوند.

وی با بیان اینکه توانمند سازی نوجوانان و آشنایی آنان با ساختارها و کار تشکیلاتی موضوع بسیار مهمی است تصریح کرد: به فرموده مقام معظم رهبری، کار باید تشکیلاتی باشد. کار مسجد کار تشکیلاتی است و در واقع کار مسجدی تشکیلاتی‌ترین کاری است که در نظام توحیدی انجام می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین خداداده با بیان اینکه همه علائم کار تشکیلاتی از نماز جماعت تا زمان‌های معین و مشخص آن، همیاری، همکاری و در همه ساحات مختلفی که مسجد دارد قابل مشاهده است افزود: وقتی قرار است یک شخص، مسجدی تربیت شود این فرد یک فرد تشکیلاتی است که به نظامی به نام نظام توحیدی وابسته است و این نظام توحیدی، او را برای لحظه‌های مهم و لحظاتی که انسان باید به انسان بودنش افتخار کند تربیت می‌کند.

وی ادامه داد: بنا بر این ما راهی نداریم مگر اینکه فرزندان را با فرهنگ مسجدی تربیت کنیم، فرهنگ مسجد فرهنگ پاکی و تلاش و مجاهدت است و در مسجد انزوا و تنبلی راهی ندارد، هرکسی که مسجدی شد تنبلی و انزوا را نمی بیند بلکه در مقابل، تلاش و کوشش را می بیند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: مساجد ما امروز نیازمند کادر نوجوان است تا مدیریت را یاد بگیرند و در آینده بتوانند مدیریت کنند.

وی با بیان اینکه تشکیل و توانمندسازی کادر نوجوان که حجت الاسلام حیدری مدیر ستاد کانون‌های مساجد قم آغاز کرده اند قابل تقدیر است گفت: این حرکت از قم آغاز شده و استان‌های دیگر هم در حال پیوستن به این عملیات هستند تا مدیران کانون‌ها در سراسر کشور نوجوانان را جایگزین و جانشین خود در مساجد قرار دهند و دهه هشتادی و نودی های ما بتوانند این سنگر را با قدرت حفظ کنند و کار فرهنگی، هنری و تربیتی مسجد را بر دوش بگیرند.

تشکیل کادر نوجوان در ۱۸۰ کانون فرهنگی هنری مساجد قم

حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حیدری مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قم نیز در اردوی توانمندسازی کادر نوجوان کانون‌های مساجد استان قم گفت: ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قم بیش از شش ماه است که نهضت فراگیر کادرسازی در مساجد با حضور نوجوانان را آغاز کرده است.

وی ادامه داد: این نهضت با هفت پیوست ویژه دهه هشتادی‌ها و دهه نودی ها آغازشده و تا امروز کادر نوجوان در ۱۸۰ کانون فرهنگی هنری مساجد استان قم در قالب ۱۸۰۰ نوجوان مسجدی تشکیل شده است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان قم تصریح کرد: راهبرد کلان ما در تشکیل کادر نوجوان، هویت بخشی، نقش آفرینی و کادرسازی نوجوانان است.

وی ادامه داد: بعد از ساماندهی کادر نوجوان، پیوست‌هایی را در ساحت‌های مختلف مبتنی بر منویات مقام معظم رهبری برای این برنامه تعریف کردیم، از جمله پیوست تحصیلی، پیوست تهذیب، پیوست مطالعه و کتابخوانی، کارورزی تشکیلاتی، ورزش، اردو و هسته‌های تربیت محور و غیره که می‌تواند در راستای اعتلا و ارتقا کانون‌ها و فعالیت‌های آنان مؤثر باشد.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف تشکیل کادر نوجوان در کانون‌ها هویت بخشی به نوجوانان بر اساس منویات مقام معظم رهبری بود گفت: امیدواریم بر اساس برنامه ریزی های انجام شده بتوانیم مدیران فرهنگی تراز انقلاب را در سطح ملی و استانی برای آینده در مسجد تربیت کنیم.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قم ادامه داد: برگزاری اردو، اعتکاف، همایش، کلاس‌های تخصصی و حضور میدانی در مساجد و کانون‌ها از جمله برنامه‌های تربیتی است که برای کادر نوجوان کانون در نظر گرفته و اجرا می‌شود.

وی افزود: توانمند سازی کادر نوجوان در دو بعد مهارتی و فنی، و بعد معنوی و تربیتی انجام می‌شود و طی این دور روز بیش از هفتصد نفر از دختران و پسران کادر کانون در این اردوی آموزشی تفریحی شرکت کردند.

یادآور می‌شود اردوی دو روزه توانمندسازی کادر نوجوان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد قم روز گذشته با حضور بیش از سیصد نفر از دختران نوجوان آغاز و عصر امروز با حضور بیش از چهارصد نفر از پسران ۱۲ تا ۱۷ سال به کار خود پایان داد که در این دوره کادر نوجوان در کارگاه‌های مختلف جذب و ساماندهی، فرهنگی، معاونت آموزش و طرح و برنامه، اردویی و تربیت بدنی و ارتباطات و رسانه شرکت کردند.