معاون آموزشی وزارت علوم گفت: پرداخت حقوق ماهیانه در حدود 500 هزار تومان به دانشجویان دکتری در دست برنامه ریزی و تدوین است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسن خالقی معاون آموزشی وزارت علوم امروز در حاشیه سی و پنجمین گردهمایی معاونین آموزشی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی درجمع خبرنگاران افزود: توسعه تحصیلات تکمیلی در طول برنامه چهارم توسعه به خوبی پیش رفته است و شاخصها مطابق با برنامه است اما جمع بندی وزارت علوم این است که باید برای برنامه پنجم توسعه حرکت شتابانی را داشته باشیم.

وی گفت: در برنامه چهارم پیش بینی شده 30 درصد جوانان 18 تا 24 سال  دانشجو باشند برای اینکه توسعه علمی در کشور بوجود آید در طول برنامه پنجم توسعه، نسبت 40 درصد را برای دانشجو شدن جوانان 18 تا 24 سال در نظر گرفته ایم. این بدان معناست که تا 7 سال آینده نزدیک به 5 میلیون نفر دانشجو در کشور به تحصیل اشتغال داشته باشند که از این تعداد 500 هزار نفر در مقطع تحصیلات تکمیلی تحصیل کنند. همچنین 120 هزار عضو هیئت علمی نیز برای این تعداد دانشجو برآورد شده است.

وی با اشاره به تعداد اعضای هیئت علمی دارای مرتبه دکتری در کشور افزود:  با توجه به تعداد اعضای هیئت علمی موجود در کشور پیش بینی می شود بتوان حدود 35 هزار دانشجوی دکتری دیگر را تا 7 سال آینده در کشور تربیت کنیم تا از این طریق عضو هیئت علمی مورد نیاز در کشور تامین شود.

معاون آموزشی وزارت علوم به برنامه ریزی وزارت علوم برای حضور تمام وقت اعضای هیئت علمی در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: حضور تمام وقت اعضای هیئت علمی به این معنا که در خدمت دانشگاه باشند مورد تاکید وزارت علوم قرار دارد. حمایت از دانشجویان دکتری نیز از دیگر برنامه های وزارت علوم است. در این راستا طرحی برای پرداخت حقوق ماهیانه در حدود 500 هزار تومان به دانشجویان دکتری در دست کار است.

وی توجه به استعدادهای درخشان را نیز از دیگر برنامه های وزارت علوم ذکر کرد و افزود: در سی و پنجمین سمینار معاونین آموزشی به پدیده مهاجرت نخبگان به خارج و عدم بازگشت آنها به کشور و ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از این موضوع پرداخته می شود و حمایت از استعدادهای درخشان نیز در دستور کار وزارتخانه است.

خالقی با اشاره به قابلیتهای استان هرمزگان در زمینه آموزش عالی افزود: استان هرمزگان تواناییهای بسیاری را در زمینه آموزش عالی دارد و بحث تحصیلات تکمیلی را باید به طور جدی در دستور کار قرار دهد. بر اساس کارهای کارشناسی، جمع بندی ما این است که استان هرمزگان قابلیت اینکه یک دانشگاه تخصصی دیگر نیز داشته باشد، را دارد.

وی ادامه داد: البته برای این منظور ابتدا باید زیرساختهای لازم را ایجاد و بعد ازآن به ایجاد دانشگاه دوم که می تواند صنعتی و یا علوم دریایی باشد، پرداخت.

معاون آموزشی وزارت علوم در مورد مهمترین چالش توسعه آموزش عالی در کشور افزود: در بحث توسعه آموزش عالی مهمترین چالش تامین منابع انسانی و مالی است که با تلاش دولت نهم در زمینه حمایت از توسعه تحقیقات و تامین تجهیزات امیدواریم این مشکلات به حداقل برسد.