قم - خبرگزاری مهر: همزمان با دومین سال کشت زعفران در قم، کشاورزان قمی روز گذشته برداشت این محصول را پس از هزار سال جشن گرفتند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم درباره آئین برداشت زعفران در قم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کشت زعفران در استان قم به عنوان کاری ترویجی دنبال می‌شود و این سازمان نیز به دنبال ترویج فرهنگ کشت زعفران در میان کشاورزان است.

رضا سیار افزود: کشت زعفران در قم هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است و در تلاش هستیم تا با فرهنگ‌ سازی، توجیه اقتصادی این مسئله را نیز فراهم کنیم.

وی با اشاره به سابقه تاریخی کشت زعفران در قم خاطرنشان کرد: قم قبل از حمله مغول خاستگاه کشت زعفران بود که با حمله به این منطقه، زعفران کاران به استان خراسان مهاجرت اجباری داده شدند.

سیار یادآور شد: تاکنون چهار دوره آموزش کشت زعفران توسط کارشناسان به 100 زن روستایی ارائه شده است و در پایان دوره نیز دو تن و 200 کیلوگرم پیاز زعفران در بین فراگیران این دوره‌ های آموزشی توزیع شده است.

وی درباره حجم زیرکشت زعفران در قم عنوان کرد:‌ هم اکنون 5/2 هکتار از اراضی زمینهای استان زیر کشت زعفران قرار دارد که با توجه به موقعیت آب و هوایی و زمینهای استان، می‌تواند به‌عنوان محصولی اقتصادی برای کشاورزان مطرح شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با بیان اینکه سن این گیاه در قم هفت ساله است، بیان داشت: گیاه زعفران از سال سوم بار می‌دهد و می‌تواند در استان به عنوان محصولی مناسب مطرح شود.

زعفران قمی برای نسل امروز یک واژه نا آشناست. ولی در کتب تاریخی پیش از حمله مغول به قم، از زعفران قمی به‌ عنوان مهم‌ترین محصول و سوغات این شهر نام برده شده است، این ‌که طی قرون گذشته چه بر سر این محصول قم آمده است و کشت زعفران چگونه از قم به خراسان کشانده شده و دیگر سالیان سال در این دیار کشت زعفران کنار گذاشته شده است تاریخ درباره آن سکوت کرده است ولی با اهتمام برخی کشاورزان، نزدیک به یک دهه است که کار کشت زعفران ابتدا به صورت آزمایشی آغاز شد که با برداشت موفقیت آمیز آن، مزارع زیادی زیر کشت زعفران رفت.

بسیاری از کارشناسان با توجه به استعداد منطقه قم معتقدند قم بار دیگر می‌تواند به قطب کشت زعفران کشور تبدیل شود.

برای تحقق این امر در سالهای اخیر گامهایی برداشت شده است اما این گامها نیاز به توجه و یاری مسؤولان استان دارد.