به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تربیت مدرس؛ نشست شورای دانشگاه با حضور رییس، معاونان، روسای دانشکده ها، پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی، در سالن شهید چمران برگزار شد.
در این نشست موضوع راه اندازی دوره دکتری طراحی شهری از سوی معاون آموزشی مطرح شد و دکتر تاجبخش مدیر دفتر برنامه ریزی، گسترش و بازنگری، روند تصویب رشته را تشریح کرد.
در ادامه دکتر خاتمی به بیان دلایل توجیهی رشته، اعضای هیات علمی، رشته های دایر در گروه، سابقه رشته در دانشگاه تربیت مدرس و سایر دانشگاه های کشور و دانشگاه های معتبر خارجی، برنامه درسی رشته، دروس جبرانی و اصلی رشته و دروس اختیاری، جدول ترم بندی دروس و ... پرداخت.
در ادامه اعضای شورا به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند و رییس دانشگاه نیز راه اندازی دوره های دکتری در دانشکده هنر را بسیار مهم و ضروری خواند که لازم است برای آن برنامه ریزی های درست صورت گیرد.
در ادامه راه اندازی دوره دکتری طراحی شهری در دانشکده هنر و معماری با اکثریت آرا به تصویب رسید.
بازنگری برنامه درسی دوره دکتری علوم سیاسی گرایش اندیشه سیاسی و مسائل ایران
در ادامه نشست، بازنگری برنامه درسی دوره دکتری علوم سیاسی گرایش اندیشه سیاسی و مسائل ایران مورد بررسی قرار گرفت. دکتر تاجبخش توضیحاتی را در خصوص تغییرات ایجاد شده در محتوا و عناوین برنامه درسی دوره دکتری علوم سیاسی بیان نمود و در ادامه دکتر دارا تغییرات صورت گرفته در برنامه درسی دوره دکتری علوم سیاسی را تشریح کرد.
وی اظهار داشت: از ابتدای تاسیس این رشته در دانشگاه، برنامه درسی آن بازنگری نشده بود که بر این اساس، بازنگری در گرایش اندیشه سیاسی و مسائل ایران انجام شد.
وی در ادامه به بیان توضیحاتی در خصوص اعضای کمیته بازنگری برنامه درسی، جدول مقایسه ای بین برنامه قدیمی و بازنگری شده، جدول ترم بندی دروس و ... پرداخت.
در ادامه اعضای شورا به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند که در نهایت با در نظر گرفتن برخی از نظرات و اعمال تغییرات، بازنگری برنامه درسی دوره دکتری علوم سیاسی گرایش اندیشه سیاسی و مسائل ایران با اکثریت آرا تصویب شد.
بررسی ظرفیت پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۳
بررسی کلی ظرفیت پذیرش دانشجو در سال آتی، دیگر دستور جلسه شورا بود که رییس دانشگاه از روسای دانشکده ها خواست دلایل و شاخص های ارائه شده از سوی مدیران گروه ها در خصوص افزایش ظرفیت را به دقت بررسی کنند و با توجه به نسبت تعداد دانشجویان به تعداد اعضای هیات علمی و متناسب با هر رشته، ظرفیت پیشنهادی را اعلام کند.
دانشجو تصریح کرد: با بررسی موضوع ظرفیت پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۳ در هیات رییسه دانشگاه، پیشنهاد شد در کارشناسی ارشد تا ۱۰ درصد افزایش (دروه روزانه و پردیس) و در دکتری نیز تا ۲۰ درصد افزایش دانشجو در دوره روزانه و پردیس داشته باشیم.
دکتر دانشجو افزود: سیاست کلی دانشگاه بر افزایش تعداد دانشجو نیست و افزایش کیفیت آموزش و کیفیت فارغ التحصیلان برای ما حائز اهیمت است و با توجه به اینکه تعدادی از دانشجویان سنواتی، فارغ التحصیل شدند و نیز به روز شدن برخی تجهیزات آزمایشگاهی و همچنین توجه به بازار کار، میزان افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در نظر گرفته شده است.
در ادامه مقرر شد روسای دانشکده ها میزان ظرفیت پیشنهادی پذیرش دانشجو را پس از بررسی اعلام کنند.
تأمین بودجه پایان نامه و رساله از طریق مشارکت در طرح های کاربردی
رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص بودجه پایان نامه ها و رساله ها توضیح داد و گفت: بودجه ای که از سوی دانشگاه برای پایان نامه و رساله دانشجویان اختصاص می یابد، جوابگوی هزینه آنها نیست به ویژه در رشته هایی که به مواد اولیه و تجهیزات آزمایشگاهی نیاز دارند.
البته این در حالی است که بودجه تخصیصی دانشگاه تربیت مدرس به پایان نامه و رساله ها نسبت به سایر دانشگاه های کشور بیشتر است و در کنار بودجه تخصیص یافته از سوی دانشگاه، بخشی از هزینه های آن نیز از گرنت استادان و یا پروژه های کاربردی تامین می شود. اما با توجه به هزینه های که برای انجام پژوهش های پایان نامه و رساله نیاز است، لازم است اعضای هیات علمی از ظرفیت طرح های کاربردی خارج از دانشگاه استفاده نمایند و بتوانند هزینه های لازم را تامین کنند.
وی افزود: پروژه های کارشناسی ارشد باید در حد پایان نامه کارشناسی ارشد تعریف شود و نباید یک پایان نامه را در حد و اندازه رساله تعریف کرد. همچنین در صورت عدم توانایی در تأمین بودجه پایان نامه یا رساله، لازم است دانشجوی کمتری در گروه جذب شود.
رییس دانشگاه برای بررسی و تحلیل این موضوع، کارگروهی متشکل از روسای دانشکده های مختلف با مسئولیت دکتر کاظم نژاد تشکیل داد تا نظرات و آراء اعضای کارگروه به معاونت پژوهشی منتقل شود.