به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله دری نجف آبادی در آستانه برگزاری اجلاس روسای قوه قضائیه کشورهای اسلامی گفت : با توجه به گسترش روابط منطقهای ، جهانی و بلوک بندی های گوناگون سیاسی، اقتصادی، حقوقی در عرصه بین المللی و آثار و برکات آن، ضرورت دارد تا بلوک بزرگ کشورهای اسلامی که ازمنابع سرشار و عظیم نفت، انرژی و مناطق استراتژیک و ژئواستراتژیک در عرصه جهانی برخوردار است.
وی افزود : در شرایط جدید و با توجه به تحولات دهه های اخیر بویژه در عرصه حقوق بین الملل، همکاریها وهمفکری ها و ارتباطات گوناگون خود را گسترش داده وبه صورت یک بلوک نیرومند درعرصه بین المللی از منافع و مصالح امت اسلامی پاسداری و صیانت نماید.
دادستان کل کشور ادامه داد : بلوک بزرگ کشورهای اسلامی باید همچنین با حضور به موقع در مسائل منطقه ای و بین المللی و هوشیاری همه جانبه و تاکید بر مبانی مشترک از کیان کشورهای اسلامی و منافع مسلمانان و ملتهای خویش، دفاعی مجدانه نماید.
وی اضافه نمود: در بحث جهانی شدن، دهکده جهانی و گسترش ارتباطات اقتضا دارد کشورهای اسلامی با برنامه ریزی و تدبیر و رفتار ضابطه مند بتوانند سهم شایسته تری ایفا نمایند و حقوق ملتهای خود را تامین نمایند.
آیت الله دری نجف آبادی تصریح کرد: ظرفیتهای عمیق فقه و معارف اسلامی و نقش و تاثیر گذاری آن در زندگی مسلمانان و کشورهای اسلامی و قدرت تحول آفرینی و میدان وسیع مسائل مربوط و مسائل مستحدثه و جدید و ضرورت کشف راه کارهای مشترک در این حوزه، خود عامل مهم دیگری در ضرورت همکاری های کشورهای اسلامی برای تدوین و تکمیل سند حقوق بشر اسلامی است.
وی تدوین حقوق بشردوستانه، مفهوم تروریسم و شیوه های مبارزه با آن، مبارزه با ناهنجاریهای اجتماعی منطقهای و بین المللی، تشکیل دادگاهای بین المللی اسلامی، همکاری جدی حقوقی و قضائی در سطح سازمان کنفرانس اسلامی، تاکید بر همکاریهای بین المللی چه در حقوق خصوصی و چه در حقوق عمومی و شیوه های پیاده کردن فقه جزائی و کیفری اسلام و استفاده از تجربیات کشورهای اسلامی نسبت به یکدیگر، تقویت روابط حقوقی و اخلاقی و اعتقادی برای کاهش آسیبهای اجتماعی و استفاده از اهرم تقوی و معنویت و ایمان و تربیتهای اسلامی جهت پیشگیری و کاهش جرایم عمومی و جرایم علیه اشخاص را از ضرورتهای تشکیل این اجلاس برشمرد.
وی خاطرنشان ساخت: از سوی دیگر ساختارها و مشکلات جهانی و مسائل حقوقی و امنیتی و محیط زیست و پولشوئی و قاچاق انسان و جرایم سازمان یافته و تروریزم و سموم وآلاینده های جهانی، تولید و بکارگیری سلاحهای شیمایی و میکروبی و دغدغه های فراوان دیگر درحوزه مسائل بین الملل ایجاب می کند تا کشورهای گوناگون با تدوین پیمانهای منطقه ای و تکیه بر مشترکات خود، گامهای اساسی برای حفظ و صیانت از هویت و استقلال همه جانبه خود برداشته و سهم مناسبی از امکانات و تصمیم گیری های جهانی را به خود اختصاص دهند.
دادستان کل کشورگفت: براین مبنا برگزاری نشست روسای دستگاه های قضائی کشورهای اسلامی و دادستانها و وزرای ذیربط برای همکاری، همگرائی، تبادل نظریات، تجربیات و نزدیکی دیدگاه ها، توسط جمهوری اسلامی ایران پیشنهادشد.
وی افزود: خوشبختانه این اجلاس مورد استقبال بسیارخوب مسئولان ذیربط قرارگرفته وامید است نتایج موثر برای دنیای اسلامی داشته باشد و موجب اقدامات عملی و فعالیت مستمر و تشکیل دبیرخانه دائمی و نیز تداوم اجلاسها حداقل هر دو یا سه سال یکبار در کشورهای عضو و تدوین اساسنامه مورد توافق کشورها و تداوم همکاری های سازنده و قدرتمند در میان کشورهای اسلامی و نیز از همه مهمتر موجب وحدت و انسجام بیشتر کشورها و دولتهای اسلامی شود.
دری نجف آبادی تصریح کرد: این اجلاس کاری قابل تقدیر و پسندیده و مرضی خداوند متعال و رسول اعظم(ص) و موجب قوام پایداری امت اسلامی و دارای آینده ای امید بخش برای جهان اسلام و همه آزادیخواهان و دوستداران عدالت و صلح و امنیت در جهان است.
وی تشکیل این قبیل اجلاسیه ها را نه تنها مفید و تاثیر گذار بلکه ضروری و لازم دانست و مبانی اعتقادی و فرهنگ مشترک دنیای اسلام، منافع و مصالح مشترک کشورهای اسلامی، ریشه عمیق فکری و فرهنگی و تجربی دنیای اسلام را مقتضای آن دانست.
وی در پاسخ به این سوال که برگزاری اجلاس روسای قوه قضائیه کشورهای اسلامی و میزبانی جمهوری اسلامی ایران در برگزاری اجلاس چه نتایجی برای جامعه مسلمین جهان و ایران دارد گفت: این اجلاس، نشان دهنده خودباوری و اعتماد به نفس کشورهای اسلامی و نمونه بارز همکاری صمیمانه مسلمانان و دولتهای اسلامی با یکدیگر است و از نتایج آن ارتقای سطح علمی و فقهی وحقوقی، همکاری درعرصه موضوعات مستحدث کشورهای اسلامی،همکاری درعرصه های بین المللی، همکاری در عرصه دفاع از حقوق مسلمانان در سراسر جهان، همکاری درعرصه صیانت از حقوق اقلیتها در کشورهای اسلامی ، تعامل و تضارب آراء و اندیشه های نخبگان عرصه حقوق و قضا است.