مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان بازرگانی خراسان رضوی گفت: از سال گذشته فرصتها و افقهای مثبتی برای همکاریهای مشترک اقتصادی و تجارت بین دو کشور ایران و ترکمنستان فراهم آمده است.

به گزارش خبر نگار مهر در مشهد، علی صفرزاده عصر امروز در جمع خبر نگاران در این سازمان افزود: اصلاح، روان سازی، تثبیت و شفاف سازی اخیر قوانین کشور ترکمنستان و نیز عزم و اراده جدی دولت ترکمنستان به توسعه روابط اقتصادی باعث افزایش تعاملات بین دو کشور است.

رئیس سازمان بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به حجم 3/1 میلیارد دلاری مبادلات تجاری ایران و ترکمنستان در سال 85 گفت: این مقدار با افزایشی معادل 200 میلیون دلار به رقم 5/1 میلیارد دلار در سال 86 رسید.

وی افزود: سیاستهای توسعه عمران و شهری که در تمامی شهرهای ترکمنستان در پیش گرفته شده همچنین گسترش صنایع تبدیلی، غذایی پایه، امور کشاورزی و نفت و گاز که از برنامه های توسعه ای دولت ترکمنستان است وضعیت خوبی برای رسیدن به میزان مطلوب تجارت طرفین ایجاد کرده و می کند.

صفرزاده با بیان اینکه استقبال بی نظیر مردم و بازدید کنندگان از دومین نمایشگاه تخصصی ایران در ترکمنستان شرایط مساعدی را برای بسیاری از غرفه داران برای انعقاد قرارداد فراهم کرده بود افزود: گروههای مختلف کالایی شامل لوازم خانگی، خودرو، کشاورزی و دامپروری، صنایع تبدیلی، مواد غذایی، خدمات فنی و مهندسی، صنایع نفت و گاز، سیمان و ... از 12 استان کشور در 80 غرفه و با 1800 متر مربع فضای نمایشگاهی شرکت کرده بودند.

وی از نکات بازر این نمایشگاه به برگزاری دو جلسه با حضور استاندار خراسان رضوی و سفیر ایران در ترکمنستان با فعالان و تجار سرمایه گذار ایرانی فعال در ترکمنستان ذکر کرد .

صفر زاده افزود: علاوه بر این جلسات طی یک جلسه 3 ساعته همه واحدهای شرکت کننده در نمایشگاه با مسوولان وزارت بازرگانی، گمرک، بورس کالای ترکمنستان، قرنطینه کشاورزی ، وزارت ساختمان سازی و رئیس اتحادیه تجار ترکمنستان، واحدهای اقتصادی و تجاری ایرانی با آخرین قوانین و سیاستهای دولت و روشهای سرمایه گذاری و تجارت آشنا شدند.

صفر زاده گفت: در این جلسه ایرانیان به بعضی از مشکلات فراروی فعالیت خود اشاره کردند که مقامات مربوطه قول بررسی و پیگیری آن را دادند.

رئیس سازمان بازرگانی خراسان رضوی از استقرار رایزن بازرگانی ایران در ترکمنستان و نیز احداث مرکز دائمی تجاری ایرانیان در این کشور به عنوان برخی از فرصت های فرارو و برنامه های در دست اقدام ذکر کرد و افزود: ظرفیت سازی و ترانزیت جاده ای و ریلی، پرواز مستقیم از تهران به عشق آباد، سرمایه گذاری مشترک در زمینه نفت و گاز، کشاورزی و گردشگری، همچنین شورای مشارکت بازرگانان و زمینه تشکیل اتاق مشترک بازرگانی از دیگر این فرصتهاست.

علی صفر زاده با اشاره به تفاوت پنج برابری ارز رسمی با ارز آزاد و دو نرخی بودن آن افزود: ارائه خدمات متناسب و واقعی نظام بانکی و نوع حمایت های موثر و تضمین های صادراتی و سرمایه گذاری از دیگر فرصتها و برنامه های در دست اقدام است.